76

до 79

преди 5 години

Аз пък ти казвам, че няма нито един, назначен в държавна или местна администрация, без връзки - роднински, любовни или партийни! От години е така!

75

Анонимен

преди 5 години

"" АКО БЕШЕ УЧИЛА, ЩЕШЕ ДА БЕРЕ ЯГОДИ В ИСПАНИЯ ИЛИ ПОРТУГАЛИЯ С ДИПЛОМА В ДЖОБА ""..................ако беше учила КАТО ТЕБЕ ... щеше да бере ягоди с диплома в джоба.Калинките и връзките (които са факт) не са оправдание, че ти си мързелив или некадърен, или и двете.

74

ДО 72

преди 5 години

АКО БЕШЕ УЧИЛА, ЩЕШЕ ДА БЕРЕ ЯГОДИ В ИСПАНИЯ ИЛИ ПОРТУГАЛИЯ С ДИПЛОМА В ДЖОБА! ТОВА Е ИСТИНАТА!Калинките наврени навсякъде из администрациите, за свестните хора работа няма!

73

Анонимен

преди 5 години

Да се обърне към ромския хелзински комитете да ИСКА.

72

Анонимен

преди 5 години

До АнонименВ страната се крадат милиарди,те за едни смешни суми за детски,които се полагат на майката се възмущават,да не говорим,че едно дете е болно и умира,а за него няма кой да помисли и го спаси,явно майката няма средства за това,но къде е държавата?

71

лили

преди 5 години

До danielне личи ли от снимката

70

лили

преди 5 години

според мен трябва да им вземат всичките децаи какви детски взема като не са на училище

69

Анонимен

преди 5 години

Само не разбрах как барака извън регулация има ток и вода....

68

Анонимен

преди 5 години

Когато е трябвало да е в училище,да учи за да има какво да работи после ,за да не е безпарична...тя раждала деца.Та не едно или две а цели четири.И никога няма да работи,нито децата и,нито техните деца защото това били "културни особености" на етноса им.После някой друг им е "виновен" за положението в което сами са се поставили.

67

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 69Само че това, че живееш с някого и той прави разходи в дома ти не е причина данъкоплатеца да плаща от джоба си.И как точно самотна майка се сдобива с 4 деца?От небето ли падат, от въздуха ли забременява?Ако е самотна майка, нормално е да е с едно, щом са повече нито е самотна, нито има грижата на майка за тия деца, защото е ясно, че сам родител не може да осигури достатъчно средства за отглеждане на няколко деца.Друг е въпроса, че в случая не са деца, а банкоматчета...

66

Анонимен

преди 5 години

Не и е лесно на жената. Да ти е болно детето е голяма мъка... Коте да е ще ти е мъка, а какво да говорим за собственото ти дете...

65

Анонимен

преди 5 години

До РодителТози който отглежда децата,той взима парите за отглеждането им,така е във всички европейски държави и така трябва да бъде,така е най-правилно!Това,че живееш с някого,не означава,че той ще се грижи за децата,напротив,ще има повече разходи за консумативи - ток,вода,телефон,такси за поддръжка и т.н.!

64

Анонимен

преди 5 години

До Родителпрестани да пишеш глупости!нали децата майката ги отглежда,какво значение има дали живее или не живее с някой,в България собствените бащи не дават на децата си или не плащат издръжка,та камо ли чуждото да гледат!Колко деца има на които родителя или бабата не взимат помощ или детски за детето, когато родителя го няма или родителите ги няма,знаеш ли?В българия е такава бюрокрация,че е по-вероятно да не вземеш нищо,отколкото да вземеш нещо което ти се полага!

63

?

преди 5 години

Аз бих взел детето да го гледа, ако тая се откаже от него. Но няма да го направи защото взема 400лв от детенцето. И дефакто ГИ КРАДЕ ОТ БОЛНОТО СИ ДЕТЕ.А горкото дете стои само в болницата. Само помислете ако детето е на смъртно легло колко пъти в седмицата ще сте до него - два или 7. Още повече че тая и не работи. Кастрация за такива родители.

62

daniel

преди 5 години

ot kakav etnos e gospojata

61

Аззз

преди 5 години

Оставила го е, защото не знае какво да прави с него, акълът й не достига. Даже я виждам невинна, на практика жертва на родителите си, на средата, на културата и на гените си. Тя не знае какво да прави с тези общо 4 деца, които има. Дори мисля, че не знае точно как стават бебетата, ясно че при полов акт, ама какво се случва точно... И защо да не изостави едното, като не е планирала нито едно

60

Родител

преди 5 години

Вижда се също за пореден път лошата политика на държавата. Бащата бил припознал само половината си деца. Защо помощите за самотни майки отиват при жени, които живеят с бащите на децата си без брак и прехвърлят на останалите родителските си задължения по издръжката на децата? Самотна е майката, която отглежда сама детето си, не тази, която живее с бащата на децата си без брак и без припознаване на децата.

59

Родител

преди 5 години

Има съществени пропуски, които тя не вижда, защото така е израснала и възпитана: Кой ще плати грижата за детето й, което изоставя в болницата? Някак си показва, че е свикнала да мисли, че все някой им е длъжен. Не става ясно от статията с оставянето на детето в болницата оставя също и пенсията му от 350 лв, за да подпомогне месечната му издръжка. И също: "Искам цял свят да знае...", "Искам донор...". Не става с искам, а става с "моля", дори когато е за живота на детето ти. Не си само ти с болка.

58

Родител

преди 5 години

Труден казус, който ме подсеща за историята за двете майки, които спорели за едно дете и цар Соломон, който бил съдия. Жената е рухнала пред тежестта на живота, защото не е била подготвена за товара, който ще й се изсипе. Защото родителите й е трябвало да й кажат, че трябва да учи, че деца се правят с отговорност, че не е трябвало да бърза да ражда толкова млада едно след друго децата, след като не са стъпили на краката си. И пак - мисли за детето, къде ТО ще е добре, макар, че за нея е трудно.

57

привет от Германия

преди 5 години

И все пак браво на семейството , не получават социални помощи , ходят да работят в Португалия / сезонна работа , но все е нещо , важното е ,че не обират банкомати в Португалия / ! Точно за такива роми българите не искат за споменават много много ! Българите обичат да говорят за ромите които са системно на социални помощи и за ромите които са от криминалния сектор ! Бедни и работливи роми като това семейство българите не ги интересува !