18

ФРАНЦИЯ Е ВЕЛИКА

преди 5 години

Катедралата е изключителен шедьовър и съм сигурен, че французите ще я възстановят, че и подобрят! Хубавото е, че щетите не са непоправими. Изгорял е покрива, но емблематичните кули отпред, гигантските камбани, реликвите, стъклените стенописи и дори органът са непокътнати! А статуите около кулата която падна са били свалени преди пожара.Има Бог! Vive la France!

17

.

преди 5 години

Половин милиард ще замине сигурно за реставрация! Може и така да е било писано. Извинявайте, ама толкова пари за реставрация? Има нещо объркано в този свят.

16

Shark

преди 5 години

Не знам равносметката дали е драматична, ама по-интересното е дали е правилна. Дали французите и най-вече Макрон, също и баба Меркел и сие си дадоха сметка за истинските причини. И дали ще преосмислят политиката си за бежанците. Да видят списъка с работниците по ремонта, да проследят произхода им, вярата им, всичко, и им майчиното мляко. И ако се окаже че са преселници, бежанци и прочее веднага всички да бъдат съдени, а семействата им експулсирани незабавно.

15

Ужас!Трагедия!

преди 5 години

Направо ми развали апетита! Довечера мислех да постя, ама сега от мъка ще го ударя на кефтета с домашно червено...

14

Анонимен

преди 5 години

При първия сигнал,който се отчита за 18,50 часа са могли с въртолети да погасят пожара,но сякаш са нямали дежурни за целта,а реката е близко при това,щом е пламнало значи бързо трябва да се гаси даже и затворено помещение как за извън работно време щом кат няма никой отвътре да гаси с пожарогасители с пени и от кранове специални да се гаси с вода,ако пък с вода неможе няма ли дежурно отделение за целта снабдено с противопожарни принадлежности и обурудване вътрешно и пречислено към важен обект.

13

Бахуро

преди 5 години

Викнете Трейс и GP да я ремонтират за 2-3 месеца. Те цяла държава ремонтираха, една катедралка ли ще им се опре? Може после да мине и Артекс да вдигне отново кулата, с частен асансьор. За да им е леко и на папа, и на бащицата като ходят там да се милват по главите...

12

Анонимен

преди 5 години

Кат не поканихте баш пожарникаря да я изгаси,ся ши наемете баш брадатия му реставратор да я реставрира за 100000 млн.евро!Виж статията по-горе!

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 6Ако някой от новодошлите инеженери и архитекти нарочно е вкарал повечко дървен материал и пожара тръгва около 18 часа, когато вече не би трябвало да има хора там и всички се прибират от работа и трафика е оживен пожарната задължително ще закъснее.

10

Анонимен

преди 5 години

нещо ми се струва, че хич нямаха желание да я загасят.не знам защо.

9

Очевидец

преди 5 години

Френската нация се изражда и няма почти нищо останало от французката култура на 60те и 70те. Замря музиката, никакви филми, които да стъпят на малкия пръст на едновремешните. Манталитет на сиренари, бавни, мудни, мързеливи... Арабизиране в катастрофални размери. Малкото останали читави французи се борят, но са обречени. Вземете си сбогом с тази чудесна, но неспособна да се адаптира култура.

8

Анонимен

преди 5 години

Най-после светът се отърва от тая грозна сграда сборище на инквизицията и педофилите, дано направят там един аквапарк или нещо смислено.

7

Анонимен

преди 5 години

Преживяла е 800 години, две световни войни и безброй ремонти, за да бъде унищожена от евроджендъри от 21-ви век.

6

Анонимен

преди 5 години

Грехове натрупаха с "Пакетът Макрон". Папата ги прокле да не свалят католика Мадуро и да не водят войни. Подкрепяха ислямисти в Сирия срещу Русия. Много грехове натрупаха. Това е Втората национална катастрофа на Франция, след гола на Парк де Пренс на Костадинов през 1993 година.

5

Анонимен

преди 5 години

Извода е че трябва а има по-малко разврат,гей бракове, конвенции и евроценности.

4

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4Там, откъдено е тръгнал пожарът, достъп са имали само майсторите, които са ремонтирали именно тази дървена конструкция, известна като Гората. Тя е построена през ХII век, като за целта е била изсечена 200-декарова гора. Всяка греда е направена от отделно дърво. Затова се нарича Гората.

3

Анонимен

преди 5 години

Тая катедрала е предимно от камъни ама гори та се къса ! Как се е подпалила защо не е сработила противопожарната система и защо са се забавили пожарните, какъв е шанса да изгори по тоя начин тоя камънак. За 800 години не изгоря нито камък и изведнъж всичките накуп.

2

Анонимен

преди 5 години

След 8 века Бог им дава знак да променят морала си. Не е тайна че Париж е люлката на разврата гей парадите й френската любов. Всичко пошло от там се е зародило. Време е за тотална промяна. Трябва да се почне от Макрон бабохебеца и се стигне до най тъмните и миризливи места. В противен случай ги чака Содом и Гомор.

1

ХАЙДЕ НАДДАВАЙТЕ

преди 5 години

ТИКВИ и КРАТУНИ кой от вас е повече ПАРЛЕВУ ФРАНСЕ