195

Защо

преди 5 години

сте сложили снимка на Алепо след бомбардировките?

194

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПреобладаващата част от т.н градове в Османската империя са си били кални села, просто в империята градоустройството е било слабо развито, а що се отнася до жотелството, то го имаше във всички областни градове

193

Анонимен

преди 5 години

Добре де, София била някога кално село, хората били шопи и лоши. Сега била *** и пренаселена. Хубаво, нека е истина.Тогава защо дори при соца хората е трябвало да бъдат насила спирани с разни жителства и т.н. да живеят в нея? Нали уж навсякъде всичко е имало? Защо е нямало бургаско жителство, примерно?

192

K6

преди 5 години

няма нищо негативно , това е глобално световно явление не само в БГ, в бъдеще населението ще живее в големи центрове , земите ще ги обработват роботи, отноно "братята" най добре е да се адаптират към общ център , небостъргач със собствени комуникации и охранителни системи , част от данъчците ще се отправят за поддръжка на тези центрове.

191

поправка

преди 5 години

Не пиши глупости,в Сливен са 93-95% българи,има само един ромски квартал и той е извън града,до ЖП гарата! В други градове има доста повече роми.Сливен е бил най-българския град дори през турско робство,турците не са смеели да замръкнат там,не случайно е наричан града на стоте войводи!Просто там има и по-образовани роми,затова са известни.

190

Анонимен

преди 5 години

Ами какво да правят хоеата в тия планински и гранични села, няма пътища, няма земеделие, няма работа, все едни и същи хора гледаш цял живот, 100-150 души и това е. Тези села отдавна да са изчезнали ако не са потдържани изкуствено 44-89. Какъв е тоя мерак на всички, че трябва да има села и хората да живеят в тях, за чии. Голяма драма, ми не им се живее на хората там не живеят. Защо трябва да пътуваш за всичко с километри и да нямаш избор къде и какво да работиш, къде да учиш с кой да се срещаш

189

Анонимен

преди 5 години

Селяните не могат да разберат, че връщането на Софийското жителство ще е по-добре и за самите тях.Тогава ще настапи децентрализация и те като се приберат по родните си села, там икономиката ще се съживи.Няма да се налага да живят на чуждо място далеч от дома си.Ще са си при роднините и ще си работят в ТКЗС-то, което ще се възобнови.Или в някакава малка фабрика - ще правят картонени кутии или нещо подобно.А в София отново ще стане спокойно, чисто и приятно за живеене.

188

Анонимен

преди 5 години

Кой иска д живее в София? Та хират там са ужасни! Като се почне в вегаби, ултраси и прочие, се стига и до разни оплакваш се, защо след 89-а се връщаха имоти.Зли хора, масово! 4

187

Анонимен

преди 5 години

До Върнете ЖителствотоНямше да е проблем, ко цялата икономика, администрация и култура е беше наблъскна на едно място.

186

:)

преди 5 години

Преди 50 години Борово, Красно Село и т.н. са си били села - както им личи и по името. Сега са почти идеален център. Тъй, че който от кореняците Софиянци нема апартамент на жълтите павета си е направо кореняк селянин

185

Анонимен

преди 5 години

Защо толкова хор отиват в София? Жилищата са прекалено скъпи и малки, а младите там ням никакви маниери и етикеция...

184

Анонимен

преди 5 години

Даже не са и 4-5000 човека, повече са, но градът е голям и не личи толкова. Много скъпо стана, хората взеха да не издържат чисто финансово. Освен това - влошена екология.

183

Анонимен

преди 5 години

Новородени София 2009г-15360,през 2018г-13112.Намаление с 15 процента.Ако действително имаше такова преселение към София раждаемостта щеше да се увеличава,щото мигрират основно млади хора.

182

Анонимен

преди 5 години

Хората в София намаляват от няколко години, но това е в рамките на 4- 5000 човека годишно, поради което е незабележимо. Хората от другите градове или вече се изнесоха в София или заминават директно за чужбина. Създава се впечатление,че София расте, защото все по-вече хора от околни населени места идват в нея да работят. Данните са неофициални и са от НСИ.

181

Анонимен

преди 5 години

До МенСофия не е само градът около турската джамия, а едно съзвездие от села, които са на 15 минути пеша едно от друго. Още по турско сме си обработвали нивите, а след техното изнасяне се организират комитети и чрез търгове и наддаване получаваме официално собствеността, която по-късно ни е отнета от прогресивните болшевизирани прииждащи "селяни".И все пак уважавай местните и там където живееш, зачитай традициите и историята им и се поинтересувай от земеделските съсловия около софия.

180

Анонимен

преди 5 години

И защо да не отиват данъците в София, като 1/5 от хората уж са тук? Като искат хората да отиват другаде - да живеят там и да им отиват там данъците.

179

Анонимен

преди 5 години

171,Искам подобни "учени" като теб да си стоят там, където са. Че от толкова мъдреци, градовете из страната са заприличали на пустини :)

178

Мен

преди 5 години

До боже!ПО турско софия е била една кална клоака, тоя за земеделци ми говори ... сравено с кошпривщица, търново, русе, пловдив, карлово, калофер, дори и мелник софия е било едно кално село където нищо не се е случвало...

177

Анонимен

преди 5 години

София се е увеличила с 0,2 процента за 2018г.Не че има голяма миграция към София, просто останалата част от населението намалява ,а София си запазва броят,затова и процентно нараства.Аз съм от провинцията и от моите познати ,които не живеят тук,съотношението емигранти към мигранти в София е 10 към 1.

176

Moghul

преди 5 години

В София - 1/4 скоро. 1/2 в Сливен,Ямбол и другите панджабски провинции и още 1/4 по турските санджаци. Българките не искат да раждат, а да си поживеят, както казват. Е, да живеят. Като за последно.