21

Анонимен

преди 5 години

Ама не го спираите аз дете съм родила

20

Анонимен

преди 5 години

Ако в сградата се краде малко от съседите, сега се плаща приблизително по 1 лев на квадратен метър при много студен зимен месец и по около 50 стотинки на квадратен метър при обикновен зимен месец. Ако никой не краде сметките са още по-ниски, но на практика такива сгради няма.

19

отговор на №22

преди 5 години

плащаш 50 лв. и ти е 25С, защото друг ти плаща сградната инсталация, която ти драги ми Анрешко анонимен товариш! Като почнеш сам да плащаш реално за сградната инсталация, пропорционално на това което ползваш, а не за кубатурата на жалкия си кюмезарник в който живееш, тогава пак се обади!

18

тя

преди 5 години

Няма да им плащаме ,април е пролетен месец / топъл/ ,а те уж има парно , фактически го спираха още през топлите мартенски дни ! Изнудване и крадене !

17

Анонимен

преди 5 години

Хич и да не го спират я съм се свързал контрабанда и зиме спим на отворени прозорци

16

Анонимен

преди 5 години

Защо ревете против парното такова удобство е за 50 лв месечно апартамента ми е 25 градуса цяла зима еми който не може да си го позволи да оди на село и да цепи дърва

15

Анонимен

преди 5 години

Е как ще го спирате бе как ще ми живее детето в тоз студ заради некви бедняци

14

Анонимен

преди 5 години

Неможе ли да се изключи парното на 30 май защото винаги като го спрат мръзнеме цял месец аман

13

До 17

преди 5 години

То и в България беше като в Скандинавия, както си го описал, с тази разлика, че не през цялата година парното работи, а и не е нужно. После дойде 1989 година, демократите завзеха властта в България и объркаха нещата с Топлофикация - подмениха услугата, значително я оскъпиха и доста хора не плащат или крадат от съседите си. Ако системата с парното беше както беше преди 1989 година и както я описваш за Скандинавия, сметките за парно щяха да са около два пъти по-ниски и щеше да е по-топло.

12

Парно мен

преди 5 години

Супер е парното, живея в нов блок и имам само един централен топломер, апартамент 100квадрата и температури в спалните 22 а в хола 24 градуса и сметката ми за миналия месец е 96лв

11

Анонимен

преди 5 години

Да се радваме, че тук отоплителният сезон е сравнително кратък. В Скандинавия парното се плаща през цялата година и, в зависимост от времето, се включва/изключва за поддържане на стайна температура 21С. Нямаш врътки в дома си, не можеш да махаш радиатори. Сметката е обща, пропорционално разпределена според размера на жилището.

10

аз-ът

преди 5 години

а за такива злобари като теб пък не му пука на никойЯвно си бездетен------------напротив.. просто не ми пука за твоите.

9

???

преди 5 години

Сутрин е доста студено - като за парно. По-топло е в стаите, в които грее слънце, но обикновено не във всички стаи е така. В София сутрин е между 3 и 5 градуса в последните 10-15 дни, а в поледните няколко дни има облаци и дъжд, т.е. и слънцето топли по-малко. 12 градуса среднодневна температура, а не максимална, както я разбират някои. В последните дни среднодневната е под 10 градуса. Който обчиа да стои на студено, не си пуслка парното, а който обича да му е топло, го пуска. Какъв е проблема?

8

Ха ха

преди 5 години

Интересно ми е как да врътна вентила на двете тънки тръбички дето минават през банята ми и плащам сградна инсталация.

7

бл.134 в Зап. парк

преди 5 години

Фъндъкова , не спирайте и лятото парното.Нека да има пари за ремонта на Графа , ще дойдат от сметките за парно.Ремонта на Графа , ще д най - грандиозния строеж на човечеството от строежа на пирамидите в Гиза .Жалко че , не е толкова траен- трае 2-$3 седмици и пак

6

аз-ът

преди 5 години

Навън си е още хладно. Няма да ми мръзнат децата заради някакви бедняци.-----------Аз пък нямам намерение да плащам екстра заради котилото ти. всъщност за твоите деца ти пука единствено на теб. На никой друг.

5

of 8

преди 5 години

До Анонименще се стоплиш, като ти дойде сметката ! и ще се изпотиш даже.

4

Коки

преди 5 години

Нека си работи, нали всеки може да си завърти винтила.

3

питанката

преди 5 години

Не разбирам хората, които яростно нападат Топлофикация. Всеки има избор: ако ти е топло, затвори вентилите и не ползвай отопление. Ако толкова те е яд на Топлофикация и не ти харесва топлофицираното ти жилище - замени го с нетоплофицирано. Сега има достъпен пазар за жилища и много от тях са нетоплофицирани. Няма по-комфортно и икономически достъпно отопление от централизираното. Аз не бих го заменила.

2

Анонимен

преди 5 години

Абе вие на въже хоро ще играете ако трябва .....