Пролетта дойде, парното още топли. От "Топлофикация" София обаче са категорични - отоплителният сезон е от 1 октомври до 30 април по нормативна уредба.

Говорителят на "Топлофикация" Елизабет Павлова посочи, че спирането на отоплението става, когато са на лице следните условия - да има три последователни дни със средната температура над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне. Също така поясни, че към момента обаче нито едно от тези две условия не е получено.

"Искам да успокоя клиентите, че има възможност, ако пожелае една сграда предварително да спре отоплението, да подаде заявление в съответния топлорайон и това заявление да бъде подкрепено с решение на етажната собственост", сподели Павлова.

Тя допълни, че към момента има само няколко сгради, които са пожелали да им бъде спряно отоплението - основно офиси и училища.

Говорителят на "Топлофикация София" посочи пред Bulgaria ON AIR, че тази година април месец е по-студен от предходната година и затова отоплителния период ще продължи малко по-дълго.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase