84

Дракон

преди 5 години

Хаха, колония на 200г. тръгнала да се сравнява с цивилизация на 4000г. Какво ви е великото, сбирщина от потомствени каторжници. Китайския Дракон размазва от всякъде сащ и в много сфери вече ги води технологично, а това побърква краварите. Китайския век иде

83

USA

преди 5 години

САЩ са най-великата държава в историята на човечеството, два пъти по-голяма по територия от Римската Империя в своя пик и пет пъти повече като население. Никой никога не се е доближавал дори близо до политическото, военното, културното, научното и цивилизационното влияние върху света като тази велика сграна. God bless America! Амин!

82

ундарталец

преди 5 години

и *** трумписти имало бре в "има такава държава"

81

Анонимен

преди 5 години

За момента нямам нищо китайско в къщи. Какъв технологичен гигант са китайците??? Телевизора ми е корейски, телефона американски, хладилника германски, мебелите шведски, климатика японски, инструментите германски, колата френска, колелото испанско и други. Къде са тези китайци, че не ги виждам нещо. Смешници!!!

80

ДядотиМраз

преди 5 години

Будисте, има само един малък проблем. Голямата китайска пирамида е пълна с мумии на бели хора. Китайчугите са само копи и пейст. Даже Календара ни са копнали.

79

Анонимен

преди 5 години

Китай няма потенциал да води война на технологиите. Общоизвестен е факта че всички големи мозъци работят в САЩ дори и най-добрите китайски работят там. Съотношението е 1 към 30 в полза на САЩ.

78

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 5 години

НАЯСНО ЛИ СИ ЧЕ ГЕНЕТИЧНИЯ ПРАРОДИТЕЛ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ Е ОТ ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ И СЛЕД ТОВА СЕ Е ПРЕСЕЛИЛ В ЮЖНА АЗИЯ И ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ ОТКЪДЕТО СА СЕ ПОЯВИЛИ НОВИТЕ СУБРАСИ БЯЛА И ЖЪЛТА!!! ЕДНИТЕ ТРЪГНАЛИ НА ЗАПАД А ДРУГИТЕ НА ИЗТОК(ТОЧНО В ЛЕДНИКОВИЯ ПЕРИОД) И ЗАТОВА ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ СЛАВЯНИ,КИТАЙЦИ,КОРЕЙЦИ,ЯПОНЦИ,МОНГОЛЦИ СЕ ДРЪПНАХА ОТ СУРОВИЯ КЛИМАТ В ЛЕДНИКОВИЯ ПЕРИОД!! СЪРДИ СЕ НА СУРОВОТО ВРЕМЕ ЧЕ ОЧИТЕ ТИ СА МАЛКИ И НЕДОВИЖДАШ!!!!!!!!! НИЕ НЕ СМЕ ТИ ВИНОВНИ ЗА ТОВА

77

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 5 години

ДО 84:ТЯ ПРИРОДАТА ЩЕ ПРАТИ ЧИСТАЧИ НО ЗА ФАЛШИВИ ПОДРАСИ КАТО ВАШАТА СЛАВЯНСКА ЖЪЛТА РАСА,МНОГО СТЕ СТАНАЛИ И ПОЧНАХТЕ ПАК ДА ВИРИТЕ ГЛАВИ И ДА СЕ МЪЧИТЕ ДА ЗАСЕНЧИТЕ ОРИГИНАЛНАТА И ВЕЛИКА КАФЯВА РАСА!!! И БЯЛАТА И ЖЪЛТАТА РАСА СТЕ СЕ ПОЯВИЛИ В ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ ОТ ОТКЛОНЕНИЕ НА КАФЯВАТА РАСА!!! И БЕЛИ И ЖЪЛТИ СТЕ ПРОДУКТ ЕДИНСТВЕНО НА КАФЯВАТА АРИЙСКА РАСА С ЦЕНТЪР ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ,ЮЖНА АЗИЯ,БЛИЗЪК ИЗТОК!!! ЧЕТИ ПОВЕЧКО ГЕНЕТИКА ЖЪЛТУРКО И НЕ СИ ИЗМИСЛЯЙ НА ИЗУСТ!!!!! БЪЛГАРИТЕ СМЕ КАФЯВИ ТРАКИЙЦИ!

76

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 5 години

до 84:ГРЕШКА,ИЗДЪНКИТЕ НА ЖЪЛТАТА РАСА СТЕ СЛАВЯНИТЕ А НЕ БРАТЯТА КАМБОДЖАНЦИ,ПЪРВОТО КОЕТО Е КАМБОДЖАНЦИТЕ СА АРИЙСКИ БУДИСТИ КАТО МЕНЕ А НЕ ЖЪЛТИ ХРИСТИЯНИ,МЮСЮЛМАНИ,ДАОИСТИ КАТО ТЕБЕ И БАБА ТИ!!! В ИЗТОЧНА АЗИЯ БУДИСТИТЕ СА РЯДКОСТ А ХРИСТИЯНИТЕ СА ПОВЕЧЕ,ТАКА ЧЕ СЛАВЯНИ,КИТАЙЦИ,КОРЕЙЦИ И ДРУГИТЕ ЖЪЛТИ ПРЕДПОЧИТАТ ХРИСТИЯНСТВОТО ПРЕД АРИЙСКИЯ БУДИЗЪМ!!! САМО ИСТИНСКИТЕ БЕЛИ АРИЙЦИ ОТ ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ ПРЕДПОЧИТАТ БЕЛИТЕ АРИЙСКИ РЕЛИГИИ БУДИЗЪМ И ХИНДУИЗЪМ!!! РАЗБРА ЛИ КЪСОГЛЕДКО?

75

Анонимен

преди 5 години

Тоя път грешката е вярна -- Китай наистина се равнява и превъзхожда по население и икономика цяла Америка. Не само САЩ. Но все пак не е честно да срявняваме една държава с останалите континенти.

74

Ммм ДААА

преди 5 години

Китай от десетилетия овладяват икономичски цяла Африка, без много парадиране, без войни, хитро добиват права над много ценни суровини. Не размахват оръжия и не сеят революции, кланета, подкупват, търгуват, дават заеми, овладяват с хитра стратегия. Няма държава в света без китайска общност търговци и или други.

73

...

преди 5 години

Направи ми впечатление, че в Бургас имат гимназия с преподаване на китайски език.

72

...

преди 5 години

До ТурчинаМоят дядо ми казваше...===Чувала съм, че това предсказание за жълтата раса че ще завладее е света, го пишело в библията. Не е въпрос на религиозност, просто не ми се удава да чета религиозни неща. Да, знам, че това е голяма книга, но решаването на диференциални уравнения ми се удава по-лесно.

71

ognyanz

преди 5 години

Добре е, че китайците още не са започнали да купуват наши политици. Ако освен русофили и русофоби се появят и други, съвсем ще объркат електората.

70

не е така

преди 5 години

До ЦЕНЕТЕ БУШКитайците отдавна имат ЕВРОПЕЙСКОТО "НОУ-ХАУ" във всички области. Вярно е, че крадат, но европейските и американси фирми произвеждат от сто години в Китай, използвайки евтина работна ръка и ниски данъци. Сега китайските фирми правят сами всичко, по-евтино и са завзели световните пазари. Конкурент може да им бъде в бъдеще само Индия.

69

Дановски

преди 5 години

Да започнем с добрата новина: войната не би трябвало да бъде нито военна, нито технологическа. По инерция надценявате Пиндостан. От сега мога да кажа, че относно изкуствения интелект и 5G, Китай е с едни гърди напред. Пиндостан е неспособен да го конкурира почтено и се опитва да забрани на васалите си да купуват и внедряват китайското.Напразно.

68

Анонимен

преди 5 години

Първо САЩ и Китай ще си разделят русия Защото империйте така правят с кoчинитe...

67

V

преди 5 години

Това е до голяма степен въпрос на управление .В Азия населението се е развило най много ,значи са били управлявани най добре . Дори индийците да вземем и при тях натиска към народа не е толкова голям като при нас .Много голям натиск има от герб и ЕС .Според мен не трябва да е така .Държавата не трябва да пречи .Вижте само забраните за оръжие .

66

Анонимен

преди 5 години

Преди 17 години когато писах за това всички писаха минуси.Сега какво става с големите царе на минусите в кой *** гъ.з са или се префсонираха на *** сега само за това ги бива.Бъдещата война гореща или студена няма да я спечели тоя с голямата армия нито тоя с многото оръжия а тоя с многото технологии и здрави духовни идеи.А това не е САЩ нито разградения двор Европа.Европа има само един шанс да се обедини и да инвестира в технологии наука и култура.Но не го прави.Занапред ще губи от това.

65

Анонимен

преди 5 години

Четете и знайте китайската история!През началото на XV в. великият китайски флотоводец Чжън Хъ начело на огромна флота от 300 кораба, някои от които са били 9-мачтови са били дълги 126 м, широки 50 м. и 30000 моряци прави няколко експедиции, картира ЮЗ Азия и много острови, достига Индия, Африка. Колумб с неговите три корабчета е по-късно!Важното е, че Китай е демонстрирал мощта си, но след докладите на адмирала, императорският съвет решил да капсулира страната, за разлика от алчните европейци!