26

Анонимен

преди 5 години

До До Анонимен 23Добре де! И пак няма да си пратя децата. Имам достатъчно пари и България е достатъчно корумпирана, за да се справя с този проблем, но това ли трябва, да е начинът!

25

Анонимен

преди 5 години

Като си ги съберете от племето елате ми се обадете... държавата смях. Аз от 1.2019 реших като ми дадат фиш и казвам че съм от племето, като дойде сметката са тока и казвам че съм от племето ... нищо не могат да ми направят аз съм от племето.

24

Анонимен

преди 5 години

И какъв ще бъде ефектът от тези актове?Ще плащат българите, които са преценили, че у дома по-добре отглеждат и възпитават детето си и могат да си позволят това.Ромите минават за социално слаби и няма да си плащат глобите, макар че именно техните деца наистина имат нужда да посещават детска градина, за да научат неща, които няма как да усвоят в средата, в която живеят. Но ако ромът и жена му ги мързи да станат навреме, те просто няма да заведат детето на градина и не им пука за актовете.

23

Пак до 23

преди 5 години

На детска градина ходих само 1 година, преди да започна училище, но там нищо не научих. И песничките, и приказките, които ни четяха, аз вече ги знаех.Единственият бонус беше това, че се научих да контактувам с повече деца, а не само с 2-3 съседски, които дотогава познавах. Но заедно с това попих и лоши обноски, непозволени думи, инатене - мислех, че това е нещо нормално, след като други деца правят така. През същата тази година се разболях поне 5-6 пъти, нещо необичайно за мен дотогава.

22

До Анонимен 23

преди 5 години

Г-не(г-жо), точно така е.От личния ми опит - научих се да чета още на 4 г. и то не защото някой е настоявал, а поради това, че вкъщи всички четяха и аз им досаждах, като питах ту за една буква, ту за друга.Паралелно с това се научих да пиша с печатни букви, които "прерисувах" от заглавията с едър шрифт във вестниците.Възприемах това като игра.На 5 г. вече броях, събирах и изваждах до 100, благодарение на все още неомъжената ми леля.За нея пък това беше игра - да ме учи на елементарна математика.

21

Анонимен

преди 5 години

Моля? Защо щ, да са на детска? Та там е макафония и се разнасят въшки и морбили...Детето ми изисква спокойно и сигурна среда, където още от сега се учи на четмо и писмо, а не да му пускат *** клипове в YouTubе!

20

Медиите

преди 5 години

да ни информират, когато реално има НОВИНА, когато има реално видими резултати! Когато има СЪБРАНИ глоби за хиляди, стотици хиляди левове! Наложена глоба вече е една фалшива новина, защото е равносилна на НЕналожена!

19

Анонимен

преди 5 години

Онзи с мустачките знаеше как да научи някои да спазват ред и дисциплина.Ние решихме да бъдем демократи и хуманисти и ето го резултатът. Демокрацията не е за всяка уста лъжица, трябва да си дорасъл за нея, за да можеш да я оцениш и да я практикуваш.Дадеш ли на пр..и..ми..тива блага наготово и направиш ли го равен на себе си, той ще ти се качи на главата, ще реши, че си будала и че той е в правото си да те експлоатира по всякакъв начин, а за забавление да те тормози и да издевателства над теб!

18

Анонимен

преди 5 години

Ако имахме парламент като хората, щеше да прецени какви са специфичните проблеми на България днес и да гласува закон - детски надбавки и допълнително социално подпомагане само за деца, чиито родители са със завършено средно и висше образование. Защото тези деца утре ще носят на гърба си и онези свои връстници, които навършват 18 г. неграмотни или полуграмотни, но вече създали по няколко деца!

17

До Бай Иван

преди 5 години

Ето това е най-голямата несправедливост! Ние работим и пълним хазната, за да храни тя чуждите деца. Родителите на тези деца не щат да работят или в най-добрия случай се насочват към сивия сектор - каквото изкара, ще си го изяде и изпие, а след време ще висне на врата ни за социална пенсия. Ние пък засега изхранваме децата му, които са по 4-5 и пречат на нашите да усвояват материала в училище. Затова ги записваме в частно такова и плащаме от джоба си.А онези вечно искат още и още - наготово!

16

До 13

преди 5 години

Вие сте прав, има семейства, които много по-добре отглеждат и възпитават децата си у дома. В детската градина такива деца не само ще боледуват повече, но ще бъдат и по-зле хранени, и по-лошо възпитавани, и по-малко подготвени за училище.Ранното "одържавяване" на децата е пак заради ромчетата. Много от тях български език не знаят, когато тръгват на училище, а това затормозява учебния процес и пречи на останалите деца.С други думи, на всяка крачка се сблъскваме с проблеми, създадени от ромите!

15

Циник

преди 5 години

Илитератите в сайта - не са малко....Привилегия - Привилегии..А иначе - наложените глобиРомите ще платят - когато министерството - получи от умрел - писмо!

14

Анонимен

преди 5 години

Надбавки трябва да има за всяко дете, родено от български граждани и те да са поне пет пъти по-високи от сегашните. Но да се приспадат от данъците. Не плащаш данъци - няма надбавки.Ако някой е без доходи, но създава деца, тогава тези деца да се взимат в социален дом, а родителите им принудително да бъдат заставяни да работят, за да плащат издръжката на децата в дома. Няма друг начин за справяне с проблема. Ако караме както досега, никога няма да ги отучим от паразитирането.

13

До Анонимен 7

преди 5 години

Тук един периодично предлага нещо много разумно - никакви надбавки под формата на пари, давани на ръка. Полагаемите се надбавки да бъдат приспадани от данъците. Това е справедливо - ако някой не внася нищо в хазната, да си прави сметка дали да има деца и как ще ги храни. Не може да качват на гърба ни чужди деца и заради това ние да оставаме с по едно дете!Аз ще добавя, че не бива да се дават и други помощи на хора, които нямат доходи, не работят, но "произвеждат" деца като на конвейр.

12

До 14

преди 5 години

Ей,неграмотен ромей.Как изговаряш " привилигия" или привилегия.Хайде марш в училище да си оправиш правописа.Африканци като дойдат в Европа по бързо научават езика и културата .

11

Анонимен

преди 5 години

До 14 Бай Иван ...Неграмотниците си въобразяват,че са привелигировани ...Стой на село *** - пише се "привилигирани". Какво те квалифицира да критикуваш други неграмотни?

10

Анонимен

преди 5 години

Разведен родител,който не плаща издръжки на децата си следва наказателно дело .При възпрепятстване детето да не ходи на училище,би следвало прокуратурата и полицията да се намесят и чрез "члена" от закона да принудят ромея да си изпълни родителските задължения.

9

бай Иван

преди 5 години

В едно селско училище,преобладават ромски деца.Сутрин безплатна закуска,както и обяд.След обяд занималня и у дома.Една ромка-родител се скара на директора защо няма и вечеря.Той и каза,не иска ли и да и изкъпят детето и с транспорт да и го заведат? Наглостта им няма граници.

8

Анонимен

преди 5 години

И тия сега ще се засилят да плащат глобите...Невъзможно е да убеждаваш хора на ниско еволюционно стъпало.

7

Анонимен

преди 5 години

Да се спират помощи от всякакъв вид на тия родители. За всяко нарушение - за все повече време.