12

Анонимен

преди 5 години

"А и да не забравяме, че днес Русия е с коренно променен авторитет и самочувстие, отколкото по времето на началото на "Арабската пролет"!"----------------------------Но най-важното е, че днес Русия е с коренно различен президент. Този е Государь и няма нищо общо с мекушавия, пропиндостански Айфончо. Още тогава Путин рязко се противопостави и нарече агресията срещу Либия нов кръстоносен поход, но беше премиер-министър и не беше той човекът с външнополитически компетенции.

11

някой си

преди 5 години

Щом краварите се оттеглят значи , са прежалили марионетното правителство в Триполи !

10

Боби

преди 5 години

До Зозо"Ще го видим какво има Хафтар като го запляскат с Томаховките."ВЕЛИКИ СТРАТЕЖЕ, ГРАНДИОЗНИ ДИВАННИ ТАКТИКО1. Отрядите (паравоенни милиции реално) и на едните и на другите са на терен разпръснати из градове, села и пустинята - за двайсет чиляци някъде в пустинята с 4-5 джипа дори САЩ няма да изразходва томахавка за 1.5 мил$2. "Тежкото оръжие" представляват танкове Т-55/62 и евентуално Т-72 от допотопните версии - срещу местните племена са силно оръжие но срещу нормална армия...

9

Анонимен

преди 5 години

Кадафи падна защото руснаците повярваха а и се полъгаха по резолюцията на ООН за налагане на зона забранена за полети, което се оказа, че всъщност е зона за американски полети.След този случай руснаците почти в прав текст заявиха че вече ще блокират с вето всяка подобна резолюция!А и да не забравяме, че днес Русия е с коренно променен авторитет и самочувстие, отколкото по времето на началото на "Арабската пролет"!

8

Зозо

преди 5 години

Ще го видим какво има Хафтар като го запляскат с Томаховките. Докараха му Вагнеровците от Сирия и се помисли за велик!

7

House M.D.

преди 5 години

не се пише въпросителен знак след твърдение! Твоя: Първата ти учителка

6

Анонимен

преди 5 години

Дойде редът за оправяне на Либия. Запада само разваля държави и после ги изоставя. Русия ще спаси още една държава. За Запада остава последен шанс да оправи Афганистан, да стане витрина на демокрацията, реда, богатството, индустрията. Всички да вземат пример от богатия Афганистан и бежанците да се насочат към богатия Афганистан. Трябва да побързат, за да не го вземе отново Русия и да го оправи.

5

Анонимен

преди 5 години

Американските автори на статията, бъркат желанието с действителността!Хафтар владее практически цяла Либия без столицата Типоли.Има тежка бронирана техника и АВИАЦИЯ и единствената причина да не завземе и Триполи е, че вероятно не желае кръвопролитие в столицата и чакаше подкрепената от запада и неподкрепяна от либийците ФАЛШИВА и нелегитимна "Власт" в Триполи да се откаже от политическите си амбиции.Да но явно му е "писнало" и е решил да приключи с марионетките в Триполи.Въпрос на време е!

4

Трансатлснтически

преди 5 години

Докога ще клониране темата? В Триполи приятелчетата на Клинтън запалиха бунтовете и накрая нападнаха посолството на САЩ и избиха персонала. Е тяхната явно свършва и идва хазяина от Бенгази да ги усмири. Интересно с какъв сурат Американците дават акъл.

3

vlady

преди 5 години

Арабските държави имат нужда от светска диктатура - демокрация е невъзможна, диктатура на *** и брадите е най-лошия вариант. Дано в Либия се установи военен светски режим.

2

Анонимен

преди 5 години

Каква битка бе? Щом краварите се изнесоха, всичко е свършено. Въпрос на време и Триполи ще падне.

1

ай сиктир

преди 5 години

Никакво примирие бой докато мърдат, ако се предадат и сложат оръжие ще настъпи не примирие, а мир.