39

Vive la France

преди 5 години

Сащ са най-велики ама на компютърни игри. В реалния свят са бивша колония от потомствени каторжници на 200г. Не се месете в Либия!

38

USA

преди 5 години

САЩ са най-великата държава в историята на човечеството, два пъти по-голяма по територия от Римската Империя в своя пик и пет пъти повече като население. Никой никога не се е доближавал дори близо до политическото, военното, културното, научното и цивилизационното влияние върху света като тази велика сграна. God bless America! Амин!

37

Яков Кедми

преди 5 години

а цялата дандания с мирис на боряшник е за един договор между Либия и росгаз частично слючен от Кадафито и с крайно неясно бъдеще при това правителство а и при Хавтар ... Общо взето един корумпиран военнен лидер ( обърни плащ) се бие с корумпирано правителство за наследството на един хахо куромпиран диктатор заминал си от щик в Д то имено от хора на Хавтар ... в цялата дандания има и ислямисти срещу който се бият чат пат всички а и те по междуси ...

36

Яков Кедми

преди 5 години

Когато Бомбиха кадафито ...Команва една от милицийте (била се срещу муамара )в последствие развила се до това нещо СЕГА на което с клизмa може да му се каже армия ( в основата са му три племени опълчения) ... Противниците му са правителството на националното помирение Признато от ООН но не много харесвано от ЕС САЩ и русия ... поради ред различни причини ... Хавтар от своя страна си търси покровител а и $ в кеш ...последно обещаваше военни Бази на китай в триполи и бенгази ...

35

Яков Кедми

преди 5 години

Хавтар и Кадафи завършват по едно време полковници са познават се меко казано ...Заедно правят преврата с който Моамара захапа власта... Скарват се жестоко след като армията на Хавтар е разбита и самия той пленен във Чат ...Кадафи се отрича от него и оня гние с години в панделата ... В последствие Хавтар оглавява емигранска съпротива и миткосва из половин африка вее и ссср и Американско че и Югославско знаме стига някой да плаща ...

34

Яков Кедми

преди 5 години

Ако такива покемони са им експертите. русия няма бъдеще

33

До 8

преди 5 години

Абе, ти виждал ли си Либия дори на снимка????За какво забогатяване плещиш глупости?Освен ако не ти е такава инструкцията от Сорос за тролене, не мога да си обясня този примитивен интусиазъм да пишеш тези глупости.

32

Анонимен

преди 5 години

Запада изпусна и Либия. Язък за бежанците, които си самопрати и самопокани, за да падне Кадафи и да дойде прозападен сатрап. Поне Русия ще спре бежанците към Европа. Пак ще я спаси от самата нея.

31

бивш гурбетчия

преди 5 години

Работих не в посолство,а като редови лекар.По- точно в Дерна.

30

Анонимен

преди 5 години

До бивш гурбетчияЗа тебе е било прекрасно в посолството! Заплата в долари , далавери, уиски, имунитет! Попитай медицинските страни, работниците, шофьорите, които заради един камион панели и кола търпяха ограбване и унижения!

29

Анонимен

преди 5 години

Старо диктаторско правило (персийци, македонци, кръстоносци, викинги, наполеоновци, пруси, араби и др.) една силна и добре въоръжена армия трябва да се държи далеч от дома й!Може би това са отговорите на Сирия, Венецуела и Либия?

28

ПЕНКО

преди 5 години

ТА КЪДЕ ДНЕС Е ФРАНЦИЯ ,КОЯТО С РАКЕТИ И САМОЛЕТИ/ОТ ДАЛЕЧЕ/ УНИЩОЖИ КАДАФИ ??? ЛИБИЯ Е ПЛЕМЕННА ДЪРЖАВА И ИЗТОЧНИТЕ И ЮЖНИТЕ ПЛЕМЕНА СА СЕ ОБЕДИНИЛИ СРЕЩУ "ЦЕНТРАЛНО -ЗАПАДНИТЕ" И ЩЕ ЗАВЛАДЕЯТ ЛИБИЯ И ЩЕ ЛИШАТ "МЕЖДУНАРОДНАТА ОБЩНОСТ" ОТ КОНТРОЛ НАД ТЕХНИЯ СИ ПЕТРОЛ !!! КАКВО И ОСТАНА НА "МЕЖДУНАРОДНАТА ОБЩНОСТ" ... САУДИ И ИНДОНЕЗИЯ/ ПЕТРОЛ/ ,НО САУДИ СЕ ПРЕОРИЕНТИРА , А ИНДОНЕЗИЯ Е 90% МЮСЛИ ...А ВЕНЕЦУЕЛА ??? ДА И НИГЕРИЯ ГУБИ ПЕТРОЛ СИ ОТ БРИТАНЦИТЕ ,НО Е ВРЕМЕННО !?!?!?

27

Анонимен

преди 5 години

19, това, че Хафтар е ходил в Москва и се е срещал с някой си, не означава автоматично, че е руско протеже.

26

Боби

преди 5 години

До Зозо"Вагнеровците са там от около месец. Значи пак ще се чуе от Кремъл - "их там нет" като ги избомбят"Практически на всякъде където "Их там нет" Врангеловци охранява петролните рафинерии и сондажи. И съответно осигуряват транспорта на петрола и продажбата(като си взимат процент). Толкоз а че с това фиансират и съответия лоялен към Москва субект е страничен проблем. Ако местни племена нападнат "Их там нет" - племето ще бъде изтребено (ако бяха военни то тогава е военно престъпление но не)

25

Мда

преди 5 години

До Карта на териториитеНапълно са възможни натовски "демократични" бомбардировки!Ако Хафтар превземе Триполи,обедини страната и въведе ред,това ще е страхотен удар по Запада!

24

не може да бъде!

преди 5 години

Положението в Либия е един от примерите за прилагането на политиката "разделяй и владей" и разрушителните последствия от тази политика.Тази политика се подхранва от продажността,жаждата за власт на местните елити,от алчността,от некадърността и неспособността да се вземат верни решения,както и от слабостите и пороците в манталитета на местното население.Да припомня ли кои пострадаха от тази политика -като се почне от СССР начело с Горбачов и Елцин и се стигне до Сирия с Асад!И ние сме в кюпа!

23

Твърда ръка

преди 5 години

араби и африканци могат да бъдат управлчвани единствено с твърда ръка. Демокрация там означава винаги размирици, междуродови войни и масови убийства. Няма ли твърда ръка в Африка, идват винаги страшно кървави времена.

22

А бе

преди 5 години

Как само се промени светът напоследък-Западът разваля,Русия оправя!А преди беше обратното.

21

Карта на териториите

преди 5 години

Вижте карта на бойните действия в интернет. Триполи е паднал до месец два, ако не случи някое натовско чудо

20

Ислямистко

преди 5 години

От запада признато ислямистко правителство