45

Анонимен

преди 5 години

"И най вероятно е бил такъв иначе тази мома щеше да е с 10 см отвор на гърба..."Мхм... Със 100 сантиметра... Ахахахаха!!!!!Още си спомням и един от Военна полиция като обясняваше как АК имал страшна пробивна сила и минавал през 7-8 човека наведнъж. Пълно е с фантазьори!

44

до 48

преди 5 години

глупости пишеш, заредено оръжие означава че има вкаран патрон в цевта и е на предпазител, което е съвсем различно от това да си закачил пълнител с 30 патрона. Отделно от 10 г поне по време на дежурство с АК първия се слага халостен. И най вероятно е бил такъв иначе тази мома щеше да е с 10 см отвор на гърба...

43

Анонимен

преди 5 години

Ефективна армия се прави от интелигентни хора.

42

Анонимен

преди 5 години

И едно друго нещо искам да ви кажа също... Това са хора, които отиват там в една особена възраст, подобна на пубертета, далеч от семейства, далеч от приятели, току-що разделили се с всички от училище, разделени от гаджета и цивилен живот и т.н. сляли се в една сбирщина заедно с пълни ***. И от това им се мачка психиката. Не само на жените! А тия които правят психологическото тестиране са още по-тъпaци и от всички други останали. Особено тия във ВМА София. Около 2/3 ходят там за това нещо.

41

до 37

преди 5 години

А наряд не си ли давал?!? Войника се разхожда из целия щаб със зареден автомат... Какви ги говориш.(извън поделепието само). Ама ти верно вицове говориш. Друг е въпроса, че сега явно има лигавщини. Това не е за жени бе, не че при мъжете не е имало инциденти.

40

Анонимен

преди 5 години

Абе ще излезне, че уж сте ходили в казарма, уж много акъл са ви наляли там, пък не ви идва на ум, че в тия сайтове "новините" идват от всякакви хора, чули-недочули, мъже, жени, деца, ходили и неходили в казарма, разбиращи от оръжия или неразборащи. Така са им казали, те така пишат. Получило се е някакъв развален телефон. Какво само повтаряте "така не може", "така не може". Ми хубаво. Най-вероятно не е било при почистване, най-вероятно е била някъде другаде, най-вероятно е тропнала АК в земята.

39

Анонимен

преди 5 години

Единствения начин да се гръмне в гърдите при почистване е когато шомполира цевта, тогава се надвисва над него и движи нагоре, надолу, НО.... за да се стигне до тази стъпка автомата е разглобен напълно. Тука ни спестяват нещо, но всеки служил ще разбере, че има нещо друго

38

Анонимен

преди 5 години

Употребявала е цевта не по предназначение!

37

додо

преди 5 години

Това да го разправят на шапката ми то ,щото и журналята толкова си имат хабер от оръжие и пишат глупости.

36

додо

преди 5 години

Сигурно го е хлопнала в караулното на земята и е гръмнал.при Калашника с по-слаба пружина става този номер,като го завъртиш за цевта и се зарежда.

35

Анонимен

преди 5 години

А ако ти кажа колко пъти съм виждал автомат да се разглоби на части, само с едно пипане.

34

Бивш офицер

преди 5 години

1. Жените нямат място в армията, може ама в тила и без оръжие! 2. При боравенето с оръжие си има правила, които ако ги прескочиш...пушката гърми и празна! 3. Някой не си е свършил работата по съхранение и очтчет на боеприпасите! 4. Инцидентите винаги стават по вина на човешкия фактор! Между другото, при едно от ученията ми, заредиха картечница с бойни патрони, а тренирахме нападение и отбиване на атака взвод срещу взвод..! И най тъжното е, когато един мъж на караул в 5курс се самоуби заради жена

33

гост

преди 5 години

В Звездец бяхме 1800 човека с Калашника лягахме и с него ставахме всеки ден стрелби и учениа и чистене на оръжието ,как един не се прострля , а сега кой ги гледа тези пикли какво правят и от коя страна държат автомата -при чистене станало пълен смях ,и защо е с бойни патрони.

32

Анонимен

преди 5 години

"А ако знаете само за колко още инциденти не се е разчуло по медиите........."Точно така е! Спомням си, че на полигона танк беше премазал момче по време на учение. Аз не съм го видял тогава с очите си, но други хора, които го бяха видяли, разказваха за кости от череп по веригата.И знаете ли какво? Изненада - в нито една медия, нито една телевизия (специално следихме новините по ТВ), нито един вестник, нито един сайт, не писаха тогава за това нещо. То просто не достигна до журналистите.

31

Тъпанар

преди 5 години

Прострелването не е станало при почистване. Ако беше опит за самоубийство, нямаше да е в коремната област. Питам се, ако момичето беше простреляно в гърба какво щяха да измислят, за да потулят случая...Дано се оправи бързо!

30

ходил в казарма

преди 5 години

много зле работата и то във военно училище където трябва да изкарва офицери за армията който е ходил в казармата знае много добре какви бяха правилата за оръжието и как да се борави с него всеки преди да го почистваше или каквото и да било са го карали да зарежда празното оръжие по няколко пъти и да щрака във въздуха или на стойката за зареждане на карула. така се проверяваше да ли е празно оръжието едно време се действаше по устав сега незнам как са правилата но явно не са наред

29

Анонимен

преди 5 години

То, че като се удари приклад може да гръмне, ама се казва, че е при почистване на оръжието??? Или не е така. Излиза, че не е имало контролен изстрел от нехайство и...Да, не е невъзможно ако пада на приклада и тя се навежда да го хване и гърми. може.Особено жените не са много за тия "играчки".

28

Наблюдател

преди 5 години

И аз съм чистил АК, ама как точно ще насоча автомата към гърдите, че и спусък да натисна ... идея си нямам ... а бойния патрон пък въобще няма място при почистването ... съмнителна е историята .... нещо друго е станало ...

27

Анонимен

преди 5 години

"Крият нещо. При почистване е невъзможно да стане, ако не си тотална нула в главата."Е ти не виждаш ли, че там влизат тотални нули? Остави другото, ами даже днешните младежи си мислят, че това е като в компютърна игра - прострелваш се и рестартираш и почваш същото ниво отначало.

26

Анонимен

преди 5 години

по скоро си е играла с автомата докато е била в караулното...