19

Анонимен

преди 5 години

София е световен град още по времето на Римската Империя.После и във Византия и в Първото и Второто Българско Царство.После запада по времето на турците,но след Освобождението всичко си идва на мястото.А защо става столица на България?Ще кажа за тези който не знаят.Първо-по История на София може да съперничи само Пловдив.Второ-уникално стратегическо местоположение.По-далеч от Турция в случай на война.И точно в средата на земите исторически населени с българи.Затова градът се е казвал Средец

18

11

преди 5 години

Търново е столица, всичко останало е глупости.

17

Щирлиц

преди 5 години

До Анонимен 20Знам кое не й е хубаво на столицата-кметицата.

16

Анонимен

преди 5 години

След като си имаме кметица с такъв манталитет,това ще е положението.

15

Анонимен

преди 5 години

1 милиард и половина лева годишно се изсипват в столична общшина и града трябва да е цъфнал и лъскав,но не би.Мръсен,разкопан,с лошокачествени ремонти,олющени сгради в центъра,други надраскани от самозвани художници,с лоши тротоари и дупки по малките улички.Да не говорим,че се мие един път в годината.И кое и е хубавото на столицата?

14

балами

преди 5 години

Белград,Букурещ,Атина,Загреб,Братислава да не са по-хубави?

13

Смешници

преди 5 години

Може ли някой да ми каже коя европейска столица е по-грозна ,*** и неуредена от София.Въпреки,че 80 процента от евросредствата за всичките ни години в ЕС се изсипаха в София,а уж бяха за равно развитие на регионите.Предварително благодаря.Аз просто не се сещам за такава.Ще се радвам да ми кажете.

12

Ром"с

преди 5 години

Бях тези дни в Ереван и бях учуден колко е по-добър град от София и широки улици и тротоари ,чисто,хубави сгради,няма ошарпаени сгради или пък надписи с графити по сградите.Искам да напомня ,че те не са в ЕС ,но Ереван е по-богат и по-чист град от София.Супермаркетите работят 24 часа и са забити със стоки,а пък храната им е много качествена и доста добра кухня по ресторантите.Стана ми жал за нашата София,хем сме в Европа,хем сме в ЕС ,а Ереван ДА е по уреден град от еваропейска София .

11

Софиянка-срам ме е

преди 5 години

Мръсотия, дупки, разбити тротоари, коли паркирани една върху друга, адски транспорт- античовешки град!

10

Ох

преди 5 години

"подарък" от "братушките"

9

Иванчо+Марийка

преди 5 години

Трябваше ПЛОВДИВ да е столица.

8

Анонимен

преди 5 години

"Пътят към София"...Де що имаше мераклия да избяга от "Картофения пояс" и да стане "столичанин",са забута в нея..Та стигна до там,че Кромпирка да стане кмет на тая ..СБИРЩИНА..Аз познавам София от времето,когато броеше 700 000 трупа,когато "Алея Яворов" беше една три метра широка алея в буйната "Борисова градина",когато за да стигнеш до "Черната маца" се пътуваше през една горичка,когато всичко беше ЖИВО и ИСТИНСКО в тоя град...Сега е луд-ница,***-отия,БОКЛУЧАРНИЦА,мръсотия!Та:-"Честито,Сф

7

Анонимен

преди 5 години

За жалост София никога не би могла да стане европейска столица. Всичко на 2 крачки встрани от жълтите павета е тотална ***.

6

Аман бе

преди 5 години

И по тоя повод чакам 111 30 минути и още го няма! Браво! Хора, използвайте си колите!!!

5

Пешо

преди 5 години

Най-негостоприемния град, в който съм живял! Навсякъде другаде съм се чувствал вкъщи след известно време, само в София не. И то главно заради местните с тяхното неоправдано самочувствие. Голяма гордост, че си се родил в панелка в Люлин 18 или в миришещ на уpина 100 годишен блок в центъра... Тази мания по столиците я има само в "бившите" соц-кочини.

4

Анонимен

преди 5 години

Колко ли процента кореняци софиянци ще има на сбора?! Залагам на 10 %

3

Реставратор

преди 5 години

Е къде ще празнува София - 140 години столица ?...на руския площад ал Невски ли, на руския булевард "цар освободител" ли, в руския храм ал Невски ли, или пред паметника на съветската армия !!!?...народе ????

2

MaйMyнaтa

преди 5 години

Евала на София, и честит праэник! Без значение, че повечето от населението, чества 40 г. от пристигането си в столицата.

1

Анонимен

преди 5 години

Оставка на самоковската ***.Съсипа всички символи на София.Превърна града в едно грозотилище.