29

някъв там

преди 5 години

До Никола,Айде бе, родното ми място е на 200+ километра от София! За 22работни дни- това са 8800км на месец. Мани загубеното време в път, ами дай да сметнем парите за гориво- да кажем че сме на газ и сметката е 10лв на 100км. Това прави 880лв. месечно "хвърлени" на пътя. Ремонтите заради "хубавите" пътища са отделно. Да вземаш 1500лв. в София и да пътуваш- сметката ти е никаква. По-добре на квартира в София. те комуникациите са си комуникации, ама и разстоянията са си разстояния.

28

Никола

преди 5 години

От прочетеното до тук разбирам, че на повечето хора София и като град и като столица не им харесва. Ами тогава се върнете по родните места. При съвременните комуникации това няма да създава проблеми.

27

Провинция

преди 5 години

Шоплука е най добрият град за живеене на балканите, също така е държава в държавата. Днешно време да мразиш Столицата, означава да си националист и патриот. Ако искахме не подкупни управляващи, трябваше столица да е скромно градче, където и да имаш пари, да няма къде да ги харчиш. Честит празник!

26

Анонимен

преди 5 години

Хората дошли в София преди втората световна война стават софиянци, интегрират се, образовани са, съобразителни и тн. Тези дошли след войната са прогресивни комунисти, "селяни" в най-съвременния и обиден смисъл на думата.

25

болен шумкар

преди 5 години

Ако не беше свършвал комунизма сега София щеше да е като Виена :)))

24

Анонимен

преди 5 години

Е И????Велико Търново е ОРИГИНАЛНАТА столица не селкото БЛАТО на селяните

23

пущиняк

преди 5 години

До анонимен 26,Аха, и тези дето са обесили Левски накрая на калното село София сигурно са били българи! Не е проблем, че София е столица на България! Проблем е, че капитализма в България е така устроен, че по една или друга причина половината българи се набутаха да работят и живеят в Софийската котловина, която вече се задъхва от антропогенното натоварване на което е подложена! Вече обаче за доста хора не е привилегия, а е наказание да работят и живеят в София. Проблема е обаче че нямат друг из

22

Реставратор

преди 5 години

До 16Великото народно събрание в Търново е избрало София за столица, а не Русия, но ако твърдиш, че Русия е направила София за столица на България значи е окупатор, а не освободител !

21

Анонимен

преди 5 години

До 22Ти тролиш по всички заглавия със същото клише като ненормалник !

20

Мен

преди 5 години

До НоводошълХАХХАХА да, малко софиянците са "кой ми сpa в гащите"

19

Новодошъл

преди 5 години

До АнонименНе сме се натресли. Вие ни поканихте -за справка виж сайтовете за имоти. Ако не ни искахте нямаше да е пълно с толкова обяви за продажби и наеми. Че и прости - върнали му на кореняка парцел в парк, той строи блок. После селяните му виновни, че нямало паркове....

18

Мен

преди 5 години

До АнонименАбе старософиянецо, защо като не искате новософиянците им построихте блокове на наследсвените си земи. Защо вместо това не направихте паркове и градинки да вие красиво и чисто? Защо им давате под наем наследствените си апартаменти? И защо не декларирате доходите си от наеми и по този начин крадете от бюджета на "хубавия ви град"?

17

Анонимен

преди 5 години

София не е това което беше (спокоен и красив град), причината - натреслите се новософиянци!

16

питам

преди 5 години

Не написахте най-важното. Днес градският транспорт ще бъде ли безплатен ???

15

Така де

преди 5 години

Този, който е създал София за столица е доста зле, но са по-зле тия, които продължават да подържат София още да е столица

14

Мен

преди 5 години

Какви 100 лица, столицата няма лице, кореняците са потомци на едни от най-простите ***, но през комунизма им набиват в *** ***, че са нещо повече. Останалите които са се докопали до гражданство за комунистически гъзоблизци, е после защо столицата била клоака. Ми от такива кореняци няма как да стане като виена.

13

Анонимен

преди 5 години

Столицата изглежда ужасно заради комунизма, който не е свършил. Преди комунизма сме били на прав път. Цяла България изглежда по социалистически.

12

Реставратор

преди 5 години

София - московско предградие оградено с български и ромски панелни гета !

11

Гoшу

преди 5 години

София, София, мой малък Лондон :)

10

Дзъ

преди 5 години

Дори и празничният ретро-трамвай избягва Графа... срам го е горкия :-(