16

Мнение

преди 5 години

Работата на шофьорите в градския транспорт наистина е тежка. Заслужават и по-високи заплати, но при едно условие - по-коректно и възпитано отношение спрямо пътниците.Вече писах тук какво видях на спирка 5-и километър на Царигр.шосе. Страшна жега. Пристига тролей с 1 пътник вътре. Единствената чакаща на спирката, освен мен, беше жена на около 50 г. Куцукайки стигна до "островчето", от което да се качи и тъкмо протегна ръка, за да се хване за ръкохватката, онзи хлопна вратата и потегли хилейки се

15

БАН-ските професори

преди 5 години

и част от доцентите не ги жалете. С допълнителните им доходи те взимат месечно повече, отколкото ще се плаща занапред на шофьорите от градския транспорт.Но в повечето случаи тези професорски пари не се дават за реални научни и преподавателски достижения, а поради връзкарска стъкмистика - набутал се е на много места и бозае от доста вимето.Съчувствайте на асистентчетата без връзки и на обикновените висшисти в БАН. Те вършат 70% от реалната научна работа, но без перспектива за кариерно развитие.

14

До 7

преди 5 години

Пенсията на баба му е 580 лв-пенсионере от 2011та. На времето за да си купи пералня е теглила ,,младоженски заем" от 600 лева ,защото пералнята и е струвала 630 лева,а заплатата и е била 170 лв-висока за 70те години. А когато получавахме 85 лв заплата ,в Германия беше 800 марки.Ако днешното интернет поколение може да прекара известно време без интернет,може би ще усети как беше живота по рано,хората бяха мислещи и осъзнати но нямащи право на глас ,както сега.А какви пенсии имаше, от 30 до 130лв

13

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 13Точно си написал "няма бедни" герберски некадърник.Написал съм: Няма бедни, няма на кого БСП да обещава светло бъдеще.Основната причина БСП(чрез такива като теб) да ***.Неграмотен БСП-ар.Малко по-различно е от няма бедни.

12

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 17Точно така е, но у нас изчисленията все не успяват да станат съответни на реалната ситуация в държавата.

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 11При извършване на какъвто и да е труд трябва да получаваш такова заплащане, при което не само, че парите трябва да ти стигат да си покриваш основните разходи по поддръжка на живота, но и да ти остават за да покриваш и други нужди и дори и да спестяваш по малко.По принцип да, но не точно.Трябва и да си правиш сметката какво можеш и какво не.Хора спо-малки заплати от моята си позволяват неща, които са лудост при техните доходи.После се оплакват,че едвам свързват двата края.

10

Обаче ....

преди 5 години

От шофьор на автобус и от ватман има файда, а учЕните ни обясняват, че резултатите от техния труд щели да станат ясни едва след 20-30 години, когато те се пенсионират безпроблемно, след като 40 години са ходили на работа само по веднъж седмично следобед и са писали отчети, според които вършат повече по обем и по-висока по качество работа, в сравнение с онези, които работят в Макс Планк.Това го пиша, защото знам какъв вой ще се надигне сега за заплатите на учЕните и в защита на рахата им.

9

Анонимен

преди 5 години

,,"Така основната заплата в бранша става 1150 лв., а средната брутна 1800 лв." След удръжките колко ще са около 1400лв. За тази отговорна работа да ставаш в 03ч. и да се прибираш в 01часа заплатата е мизерна.

8

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 6Щом няма бедни значи ти си богат така ли ?Не, не така.Написал съм, че заплатите растат, не че няма бедни.Разбра ли БСП-ар?

7

Сега да ни кажат и

преди 5 години

каква е средната заплата в БАН, - на обикновените висшисти /без връзки, отишли там с надеждата да направят свободна докторантура и да се доберат до научни длъжности/;- на асистентите /връзкарчетата, ощастливени с редовни докторантури със стипендия и с научен ръководител, който да им държи ръката докато пишат и да ги защитава/;- на доцентите /успели да се хабилитират въпреки интригите/;- на професорите /те колят и бесят там, но често пъти знаят и могат колкото посредствен гимназисти/Обаче...

6

Анонимен

преди 5 години

1800 са бруто и включен извънреден труд. След удръжките са около 1300-1400 чисто.

5

Анонимен

преди 5 години

Заплатите растат БСП-то ***!Няма бедни, няма на кого БСП да обещава светло бъдеще.

4

До 2

преди 5 години

Ами стани шофьор с 2 ра категория труд даже преди години бяха първа категория, а не лекар с 3 та категория. Никой не те кара да ставаш лекар.

3

защо

преди 5 години

Браво на шофьорите!!!Сестри, фелдшери, лаборанти и всички останали, така се прави. Няма кой да работи - има пари, има кой да ходи на работа - "ще видим какво може". Изборът е ваш!П.П. Вижте за какви пари става въпрос.

2

Анонимен

преди 5 години

Само заради сравнението.. начална лекарска заплата е 700-800 лв.Браво

1

Анонимен

преди 5 години

Това при БСП не би се случило!Най - много да бяха викнали жандармерия да пребие шофьорите!НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП НА ВЛАСТ!