19

Анонимен

преди 5 години

Казано е ясно: "Не си прави кумири и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята и що е във водата и под земята, не им се кланяй и не им служи...".Обожествяването на каквито и да било предмети, вкл. икони, статуи, пръстени, поставянето им на пиедестал, кланяне и целуване е грях.Няма нужда някой да го казва. Ако човек чете и познава Божието слово, ще да го е вече разбрал. Независимо какво казва тоя или оня измежду човеците.

18

НЕ

преди 5 години

Плужеците целуват другото на папата, за да ги помилва по главицата!? И наш Бойко е целувал, затова трима папи са го галили!

17

Анонимен

преди 5 години

Да целуват кръст сме виждали,а и ръка също,но да целуваш пръстен,това не сме чували и виждали!

16

ogin

преди 5 години

Ние сме ортодокс това със пръстена не е сериозно

15

Анонимен

преди 5 години

Папата е глава на най-голямата еретическа общност в света. Какво има да му целувате? Може ли човек, който еднолично променя християнските догмати и изкривява вярата, да бъде почитан като духовен глава?Дори апостол Петър, за чийто приемник се смята папата, не посмя еднолично да реши, че езичниците също могат да се покръстват, а това решение се взе съвместно на първия апостолски събор през 51 г. Папата по-горе ли е от светите апостоли?

14

БГ

преди 5 години

и след 100 май години ще има ,,Оцелели от Холокоста'' .

13

Derstreichholz

преди 5 години

Цяла държава си имаме (православна при това), ама за папския пръстен си говорим.

12

Анонимен

преди 5 години

,,..Трябва ли да бъде целуван папският ......... ?''

11

Анонимен

преди 5 години

Абе добре е направил че не дава да му целуват пръстена.Има много по-добри начини да си докажеш вярата от тая фалшива фарисейщина.Пък и се сещам само за двама души на който някой е целувал пръстените а единия даже и три папи го галиха по главата, единия се казваше Вито Корлеоне, а другия Бойко Борисов и и двамата не са точно светци по-скоро обратното.Стига с тия показни глупости.

10

Анонимен

преди 5 години

След като е толкова иска да скъса с традициите да спре да мие краката на мигранти на разпети петък..

9

Сократис

преди 5 години

Достатъчно е, да сведеш глава и се поклониш.Целуването на кръстове, икони или ръка на свещеник е нехигиенично.Навремето във Франция, така се е разпространила Чумата, взела много жертви-чрез целуването на краката на икони-статуи и на свещениците а самият папа Климент VI, не влизал в контакт с вярващите, но болестта, допълнително разнасяна от плъховете и бълхите, покосила и него.В нашите църкви, редовно се целуват стъклата пред иконите и никой не мисли за евентуални последствия

8

ПроСоТо

преди 5 години

при японците е истината:-нито се целуват,нито се ръкуват.Един поклон и нищо повече.Но той има много по-силно съдържание от целувката и прегръдката.....Да не забравяме че и Юда целуна Учителя си!

7

House M.D.

преди 5 години

***, Вселенският патриарх не е лидер на Православната църква, а само на Константинополската патриаршия и е primas inter pares при провеждането на Вселенските събори. То бива невежество, бива, ама чак толкова - не бива.От друга страна папата е безсребреник, но това не значи, че е безродиевец, безрутениевец или безпаладиевец.

6

Анонимен

преди 5 години

В България викат, че ислямският свят бил по-изостанал в наши дни, според тях "заради исляма". Ами ако следваме същата логика какво да кажем тогава за сравнението между източна Европа и западна Европа?Излиза, че православието е причина България да е толкова изостанала. Пък и другите православни държави също.

5

бай Тъпчо

преди 5 години

А бе Папата не обича му целуват ръцете ама наш Бойко много обича бе...Бажанака ми пусна едно филмче, дето са наредили на опашка да целуват ръка на Бойко и домоуправителя Цецо първи мина...Като дойде тука Папата, ръка може да не му целуват ама той на Бойко хич да не забравя!

4

Анонимен

преди 5 години

Този папа е свестен човек. Знае, че пръстените не са толкова важно нещо. Малко уважение не е излишно.

3

православен

преди 5 години

Аз тоя и с пръчка не бих го докоснал. Не се знае колко дечица е опипвал преди това.

2

Анонимен

преди 5 години

Иска да му целуват краката.

1

анонимен

преди 5 години

Пък Бойче обича да го галят по ***