25

Анонимен

преди 5 години

Разбира се, че те четох ;))Още не мога да спра да се смея ;)))Обвиняваш мексиканските индианци в жестокости, а поне 200 години след това европейците извършват такива неща, които едва ли някой някога ще извърши отново... Колко требе да си врътнал или гаврътнал за да не се усетиш какви ги плещиш? Знам, че това което ти пиша ти изглежда несвързано, но не защото е несвързано, а защото ТИ не можеш го свърза. Въпреки, че поставяш под въпрос моралните устои на мексиканците... Неук си.

24

Ернан

преди 5 години

Между другото когато испанците пристигат в земите на маите тяхната цивилизация ВЕЧЕ е била отмряла. И то заради непрекъснатите междуособни войни и екологичната катастрофа която са предизвикали преди това. Що се отнася до ацтеките - те са покорени благодарение на помощта на Тлашкала, които са предпочели да минат на страната на испанците, пред възможността да бъдат сготвени с царевица или боб. За награда испанците са ги направили съуправляващи Мексико. Но това малко хора го знаят.

23

Victimized

преди 5 години

До 11Османците са финансирани и спонсорирани от Венецианците, най-малкото са ползвали техни кораби дълго време.Това, че Ацтеките са се клали си е техен проблем, но идването на католиците не е просто цивилизоване, ами си е чистка. И колкото и да давате сравнения с динозаври и животински видове, няма животно което да се мъчи да заличи друг животински вид от лицето на земята, нито има желание да го доминира и да го поробва. Да убиваш за да ядеш е едно, това е абсолютно друго. Американски ценност

22

Циник до 20

преди 5 години

Аз поне имам ник - а ти си някакъв yтрепан анонимникДоста вдлъбнат при това

21

Циникдо 21

преди 5 години

Ти си този с "несвързаните" фермани - чело си *** не си разбрало!

20

Анонимен

преди 5 години

Аз като си направя чук или брадва не очаквам да са умни. Тебе са те направили такъв, само че са те изтървали и си започнал да мислиш. резултата е плачевен - един *** повече ;))

19

Циник до 19

преди 5 години

Хомо сапиенс!

18

Анонимен

преди 5 години

Циника е неук. Борчетата бяха нечий инструмент. Създадени бяха с определена цел и като си свършиха работата бяха пенсионирани. Мускули, нокти и зъби значи по - развит вид - погледни кои са най - силните икономически държави и виж какви са им армиите и пак ела да говориш. Но армията е само нечий инструмент. Четеш историята като човек с проблеми в интелектуалното развитие. Резултата не е циничен, жалък е...

17

Циник до 14

преди 5 години

Пхахахаха ....това се казва История - драги!Можели .... избили !

16

Циник до 14

преди 5 години

Как по-ясно да ти го обясня...Когато лъвовете си изобретят Калашник ... може и да се сравняват с хомо сапиенс...Мускули ... нокти и зъби...не значат - по - развит вид.... иначе борчетата у нас - щяха да са с научни титли!

15

Анонимен

преди 5 години

Да искат извинение от Кетцакоатъл.

14

Анонимен

преди 5 години

Никой не е избил повече хора от европейците. Дори американците не са избили толкова народ. При това претендирайки, че те са цвета на цивилизацията. Какви циници сте ;)))Никой не е извършил повече геноциди от европейците.

13

Циник до 11

преди 5 години

Иска се майсторство .... с толкова думи...да кажеш - едно голямо нищо!

12

Анонимен

преди 5 години

В Бразилия избивали племето ауа... А в България продават германски храни за източноевропейския пазар, ама евроатлантическите ви мозъци не го възприемат като избиване или като изсмукване на парите(защото лекарствата ще си ги купуваш от немски компании)... Не е лесен живота...

11

Анонимен

преди 5 години

Масовите кланета били факт... *** кой му пука? Я погледни историята на Европа - клане до клане! Едва ли в Южна америка е имало и половината на жертвите, които са избита в Европа само за последните 200 години. Лицемерни историци ви пълнят главите с лицемерни работки и рационалните ви филтри не сработват, защото сте евроатлантици. Нали предшественика на папите финансира турците да избият източноправославните народи за да може той да има религиозната власт! Кой мислиш е финансирал османците?

10

Циник до 12

преди 5 години

Баш по-развития си е !Вируса на Спина ... се справя с цялата ти имунна система.... агресията не е достатъчна ... иначе - полската кавалерия щеше да смаже танковете на Вермахта!

9

Циник до 9

преди 5 години

Не си ъп ту дейт!И днес в Бразилия - избиват племето ауа .... защото им пречат в изсичането на горите...За бразилските фермери и дървосекачи ... те не са хора.

8

Анонимен

преди 5 години

Явно не им е харесало на мексиканците испанското и католическото присъствие. Защо бе, та нали точно то ги е превърнало от племе в държава... ;))))

7

невероятно,но факт!

преди 5 години

Може би не всички знаят,че в Мексико Христофор Колумб/Christobal Colon/е *** дума.А когато испанците са завладявали Мексико,при всяко завземане на територия ,те са построявали следната ""инфраструктура""-голям дървен кръст,за да се вижда отдалече ,стълб на позора-стълб,на който са биели местните ,за да се подчиняват,и ...бесилка!

6

ПроСоТо

преди 5 години

избиването на хора под предлог че избиват хора е гротескно!..Някой се е писал "Християнин-покръстител",но всъщност е вършил СЪЩИТЕ злодейства,само че прикрити зад "мисионерството",което хвърля тежка сянка върху Християнството...А бандюгите на ген. Кастър кога ще се извинят за милионите избити северноамерикански индианци?.......