45

Анонимен

преди 5 години

По тази примитивна логика България трябва да иска извинение от Италия за това, че по времената на Римската империя са се нарушавали човешките права на местното тракийско население. Голям ужас!

44

и аз искам

преди 5 години

А аз искам Турция под 5вековно българско робство! И Гърция под българско робство два века!

43

Анонимен

преди 5 години

Няма какво да им се извинява папата. Ако не бяха конкистадорите мехиканчетата щяха още да вадят сърца на пирамидите...

42

Victimized

преди 5 години

"Да, Венеция финансира османците. То тогава и католическа църква е нямало, но борбата кой ще е религиозния център е течала"Момче, осъзнай се, Великата Източно-Западна Схизма се случва 1054 година, кажи ми кога идват турците? Католиците са най-долните л**** на света, не случайно са помагали на турците, не са искали православието да доминира християнския свят. Не случайно англичани и какви ли не западняци са помагали на турците при войните с Русия. Ограмотете се, не става само с д н е с . бг

41

фен на Циника

преди 5 години

Значи като се окаже, че интелекта не е достатъчен ни избива на поезия и цитати, а?Пич, ти обвини индианци в насилие, понеже били избити от великан в избиванията. После ми обясни, че не намираш връзка в собствените си думи, а сега ми превъзнасяш германското насилие, като пропуснах да спомена, преди това ме обяви за ***, който не може да понася историческото насилие... Колко трябва да си объркан...

40

фен на ЦИНИКА

преди 5 години

Разбира се, че историята е жестока. Само че, ти пръв обвинию някого в жестокост. Или забрави, че спомена за избитите невинни жертви от мексиканските индианци ;)))Колко си плитък пич ;)))

39

Shark

преди 5 години

И ние искаме извинение от Турция за 500 годишния геноцид. И преди да ми обяснявате как времето тогава е било такова, да ви кажа, че през 15-16 век може и да е било такова, но през 18 и особено през 19 век вече е имало достатъчно добре развита цивилизация и доста преди това вече се е говорело за права на човека. В същото време се е случило Баташкото клане, Старозагорското клане и прочее жестокости, нямащи нищо общо приетите вече европейски ценности , както е модерно да се казва сега.

38

Циник

преди 5 години

Любим цитат - от колониална Германия..Африкански племенен вожд запитан за впечатленията му от немските колонизатори:"Германците дойдоха с картечници....но донесоха закон и ред"

37

Анонимен

преди 5 години

Ц и н и к, какво значи ***? Би ли ми обяснил? Ясно е, че искаш да ме обидиш някак си, но не съм сигурен след като ти видях възможностите, че знаеш какво точно значи думичката ;))) За да се почувствам обиден трябва да знам какъв смисъл влагаш в нея ;)))Щото ми се струва, че няма много смисъл... Или пък мисъл ;)))

36

Анонимен

преди 5 години

***, да ти припомня, ти постави въпроса така: индианците са избивали хора и ЗАТОВА са нецивилизовани. И цивилизацията им е била донесена от европейците. Които са избивали още повече хора и затова са цивилизовани. И след това ни обясни, че зъбите и ноктите не са цивилизация, а забрави да споменеш, че най - големите цивилизации имат най - големите зъби и нокти и са избили най - много хора... Сега прочети внимателно какво написах и ако не откриеш колко си противоречиш никой не може ти помогне.

35

Циник до 34

преди 5 години

Поредните *** - за които историята на Европа и света - е неприятно жестока.Забавни...щяха да са - ако бяха по-умни

34

Анонимен

преди 5 години

Византия се е наричала Източноримска империя и си е била клон на римската империя. И е последния остатък от нейното разпадане. Това каква връзка има с факта, че бъдещите католици, за да си създадат църква без да бъдат анатемосани са финансирани завладяването на балканския полуостров от османците? И каква връзка има с въпроса, че европейците са избили много повече хора от мексиканските индианци? Питам, понеже ти повдигна въпроса...

33

Циник до 31

преди 5 години

Хахаха .... това трябваше да е оригинално ли?Пиша на мобилния....от кафето...в метрото...Къде ви събират такива образи...е една мистерия

32

Анонимен

преди 5 години

А кривокраките индианци да върнат всичко, което са получили от европеците. Така де, няма само едностранни актове.

31

Анонимен

преди 5 години

"Анонимните мижитурки"... Го каза "неанонимният" великан ;)))))))Болен си, пич. Излез от интернет поне за 1 - 2 седмици. Хвани си гадже. Изпий едно с приятели, изяж едно шкембе...

30

Циник

преди 5 години

Византия е пряк наследник на римската империя .... европейците за жалост ... забъркани в интриги ... оставят османците - да стигнат до Виена.... Казах вече - вика му се история!

29

Анонимен

преди 5 години

И като си подписваш коментрите не си анонимен???????Човек, ти си объркан. Това тук е интенет, не е реалния живот. Тук ти си като всеки друг - анонимен и свободен от задръжки. Бих ти препоръчал да излезеш да се разходиш и даа си преосмислиш живота. Ако наистина смяташ, че не си анонимен, само защото използваш ник, значи имаш сериозен проблем. А аз харесвах някои от коментарите ти...

28

Анонимен

преди 5 години

Да, Венеция финансира османците. То тогава и католическа църква е нямало, но борбата кой ще е религиозния център е течала. И съюза между венецианците и италианските отцепници е решил да финансира османците за да унищожат източноправославнатацърква(която още е била единствена). В последствие като пада Константинопол и църквата е нямала сили да се противопостави, основавт католическата църква. Православните си ги смятат за секта и нищо повече.

27

Циник до 21

преди 5 години

Аз поне" подписвам "коментарите си ... а вие анонимните мижитypки - не!Иначе - искаш ли да ти пратя картите ми с пиновете?

26

Циник

преди 5 години

Един от първите ( познати ) геноциди - е на Чингиз хан ... поискал обещаната му военна помощ от завладян ( но не ограбен от него народ ) ... получава отказ.... избива ги до крак...и кучетата даже!Когато две мравешки колонии воюват - милост няма!Природата и еволюцията - не знаят милост!