14

ПроСоТо

преди 5 години

защо се нахвърлихте върху авторката?..Ами разбира се,въздуха в самолета идва отвън!!!..Верно,че системите поддържат някакво налягане,но работят с "местния " въздух!..Сега ще ви предложа една сметка колко въздух вдишват няколкостотинте пътника при 12 часов полет.А вие правете сметка от къде ще го "натоварят"!..

13

Анонимен

преди 5 години

Въздуха който дишаме във фюзелажа не идва отвън ,а се създава по химичен път!

12

Анонимен

преди 5 години

Освен това, авторката е пропуснала радиацията. За полети през деня, 3 часа полет (или бяха 4) се равняват на една рентгенова снимка. Това не е много, но ако летиш често, се акумулира. Имаше изследване наскоро, че пилотите и стюардесите страдат в пъти по често от рак. Така че всъщност това и кислородът са основните проблеми с летенето. Другите неща са решими като пиеш вода и се разхождаш на всеки час.

11

Анонимен

преди 5 години

Ама хем не знаем, хем пишем. Концентрацията на кислорода в самолета е по-ниска от нормалната. Отговаря на около 2400м надморка височина, въпреки че някои по-нови самолети ги херметизират на малко по-висока концентрация. Да дишаш на такава височина е ок, ако си здрав, но за хора с белодробни и сърдечни заболявания може да бъде смъртоносно. Поради което и пътувания със самолет на дълги разстояния не са препоръчитлени за последните без допълнителен кислород.

10

Анонимен

преди 5 години

Обикновено лети и обикновено доста високо.

9

Параshoot

преди 5 години

Какво се случва с тиалото, когато ...Със самолетите, доколкото знам, не се "пътува", а се лети. Пътува се, когато се движиш по някакъв път на сушата. Примерно, ако вървиш пеша те заболяват краката, ако плаваш с кораб - те заболява корема, а ако пътуваш из самолета( т.е. разкарваш се насам натам между седалките и пречиш на стюардесите), най-много да ти изгонят "тялото" навън.

8

Ман

преди 5 години

Страхотно е пътуването със самолет, защото излизам от България.

7

IraqtheBest

преди 5 години

А да, статията си беше бедничка

6

IraqTheBest

преди 5 години

А знаете ли че, там горе взимате в пъти повече радиация отколкото на земята :)

5

3d

преди 5 години

Абе, пилета шарени, разбира се, че в кабината се поддържа по-високо налагяне от околното, но това не означава, че се поддържа 1 atm. В момента стандартът изисква налягането да не е по-ниско от налягането съответсващо на височина от 2400 m, което прави около 0,75 атмосфери.

4

Gogo

преди 5 години

Аз пък се чувствам много добре като пътувам със самолет защото тогава обикновено заминавам на почивка...

3

Ръкоделец

преди 5 години

Мише - михаелче, пусни някоя новина със содомистично -сексистка насоченост? Качи снимки по прашки, да видим за какво иде реч!

2

Анонимен

преди 5 години

Някой май не е летял със самолет. Само с обездвижването съм съгласен.

1

Мека Цепеница

преди 5 години

На мен ми става докато стюардесата с къса пола ми налива таратор в чаша!