Снимка: pexels

Пътуването със самолет е най-бързият и удобен начин да стигнете до всяка отдалечена точка на земята. Докато сте в самолета обаче, тялото ви търпи много промени под натиска на налягането и намаленото количество кислород, тъй като не е създадено да бъде в тези условия.

Ако не се чувствате особено добре по време на полет, ето какви могат да бъдат причините за това.

Ниските нива на кислород ви правят сънливи и причиняват главоболие

Освен тълпите по летищата и стресът, който летенето причинява на много хора, липсата на кислород допринася да се чувствате зле както при дълги, така и при по-кратки полети. Ако се чудите защо ви спохожда главоболие и сънливост всеки път, когато сте на борда на самолет, то намаленото количество кислород определено оказва такова влияние.

Кръвта се събира в краката, причинявайки подуване

По време на дълъг полет кръвообращението страда сериозно заради седналото обездвижено положение, в което се намират пътниците. Това причинява сериозен дискомфорт в долните крайници, болки, скованост и най-вече подуване, което може да трае няколко дни.

Дехидратация

Въздухът, който дишате във фюзелажа идва отвън, независимо на каква височина се намирате. Когато самолетът е високо, въздухът е доста по-разреден и сух в сравнение с този на земята. По този начин хидратацията в тялото допълнително намалява, защото не можем да си набавим необходимата влага чрез въздуха. За да компенсираме трябва да пием повече течности, но това не е добра идея в самолет, тъй като честите посещения на тоалетната създават дискомфорт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase