53

zna4i

преди 5 години

АКО НЯКОЙ Е ПЕНСИОНЕР ОТ 2017, КАКВО СЛЕДВА:ТРЕТА ГОДИНА ВЬИМА ПЕНСИ, НАПРИМЕР 500 ЛВНА 1 ЮЛИ ЩЕ СТАНЕ 530НОВИЯТ ПЕНСИОНЕР ПРИ СЪЩИТЕ УСЛОВИЯ И НОВАТА ФОРМУЛА ЩЕ ВЗЕМЕ 400 ЛВ.САМО ДЕТО ЦЕЛИ 2-3 ГОДИНИ Е ВНАСЯЛ И ПОВИСОКИ ПЕНСИИ И Е РАБОТИЛ 3Х4 МЕСЕЦА=1 ГОДИНА ПОВЕЧЕ, ЗАРАДИ ВДИГАНЕТО НА СТАЖА. р е д н о л и е ?????

52

Анонимен

преди 5 години

ЗАЩО ОСТАВКА НА МИНИСТЪРА А НЕ И НА НЕГОВИЯ НЕКАДЪРЕН КУКЛОВОД?

51

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 51И при мене е същото. Ама то като помислиш, тези 180 тогавашни левове са сегашни 18 стотинки. Каквито и вноски да си правил, е се тая. А този журналист да вземе да напише, да повтори и да потрети, че пенсиите отпуснати преди 2019 няма да се променят.

50

123

преди 5 години

До babba"Причината за по-ниските пенсии на част от възрастните е отпадането на трите най-добри години от 1997 до 1999г." С написаното искате нещо много съществено да "спестите" - въпроса е на КОГО?Отпадането на 3-те години е причината за по-ниските пенсии! Да,така е,но това са 3 години от последните 15 год. преди 01.01.1997 г. Много е важно! Точно в тези години пенсиониращите се са натрупали стаж и са получавали добри заплати! В работещите предприятия с голямо производство!!!

49

Анонимен

преди 5 години

НЕСЛУЧАЙНО ПАРТИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ ПРИЗОВАВА ХОРАТА, ТРУДЕЩИТЕ СЕ ХОРА, НА ЧИЙТО ГРЪБ ЛЕЖИ ЕВРООЛИГАРХИЯТА И БЪЛГАРСКАТА ОЛИГАРХИЯ ДА СМЕ СОЛИДАРНИ ЕДИН КЪМ ДРУГ И ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ НА ЕНП- ТОВА Е ПАРТИЯТА НА ГЕРБ И НА ЕВРООЛИГАРХИЯТА И БЪЛГАРСКАТА ОЛИГАРХИЯ, КОЯТО ВЛАДЕЕ ЦЯЛАТА МЕДИЙНА СРЕДА В БЪЛГАРИЯ, ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА НИ РАЗДЕЛЯТ!!! ОБЕДИНЕНИ СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯТА СМЕ СИЛНИ И ГЩЕ ВЪРНЕМ СПРАВЕДЛИВОСТТА В ЕВРОПА И НАШАТА ПЕНСИОННА СИСТЕМА, ДЕЙСТВАЩА В ПОЛЗА НА ОЛИГАРХИЧНОТО УПРАВЛЕ

48

хахаха до 31

преди 5 години

Стига с тази мантра за събиране , при положение че много хора не успяват да си платят кредитите за дрънкулки- колко пари си мислиш че ще съберат, за пенсиониране. Колко ще успеят да отделят и опазят от енфлациятя 300 кинта на месец, че да имат за преживяване като се пенсионират?

47

Анонимен

преди 5 години

Истината колкото и да не се харесва на някои е, че когато сметаката е кюпова винаги има ощетени. Преди 89г аз като доктор взимах 180лв, смешни пари, нямаше как да взимам повече, шАфъорите взимаха по 400 и крадяха нафта, след това нещата се обърнаха аз си внасях повече, а бившите работници не внасяха нищо, като сложиш една камара военни и всякви служби, ако останеше старата система щях да съм ощетен, но по новата съм ОК. Ако бяха индивидуални партиди всеки каквото си е сътворил, ама не соц, глупо

46

1984

преди 5 години

опг-герб ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРИТИСКА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА В ЪГЪЛА за рахат на шепа олигархични собственици на медии, чиито *** обясняват великите успехи на това управление. Вече не сме последни в Европейския съюз, даже и Сърбия ни изпревари, а тук страхливците пазаруват депутати и трепят кворума. И пръскат протестиращите с норвно-паралитични вещества, нещо, което е противоконституционно. ОЛИГАРСИТЕ СИ ПРИСВОИХА ДЪРЖАВАТА И ВКАРВАТ В ЗАТВОРА НЕСЪГЛАСНИТЕ СЪС СВИНЩИНИТЕ ИМ ДРУГИ БОГАТИ ХОРА В ДЪРЖАВАТ

45

Анонимен

преди 5 години

Разликата между стария начин на изчисляване на пенсите и новия, въобще не 8%, а между 40 и 60% за различинте пенсионери.На сайта на НОИ имаше и сатария и новия калкулатор, но стария го махнаха.Сетете се защо ?Гербави крадци, не се наядохте !

44

Анонимен

преди 5 години

Масово гласуване и изриване на цялата пасмина от властта.

43

Анонимен

преди 5 години

Трите най-добри години трябваше да си посочи всеки, но до 1997, а не до 1999.Пишете колкото да не заспите.А сега отпада целият трудов стаж на хората, работили преди 2000 година.Пенсията им ще се изчислява само върху вноските от последните 18 години.Така че, който не е внасял осигуровки - печили, който е внасял - губи.Така е в БГ.

42

пенсионер

преди 5 години

Може да ме изклатят с 8% по-малко, но за сметка на това мисля да ги взимам, поне 50% повече време.

41

Анонимен

преди 5 години

Понеже герберската пасмина се е уредила през 12 годишното и властване със скъпоплатени работи и службици и си променя в своя угода пенсионния закон да си вдигне пенсиите. Ето това е обевидната истина, поредното лобистко законодателство в услуга на ГЕРБЕРСКАТА ШАЙКА.

40

Анонимен

преди 5 години

НЕ БОЙКАТ А МАСОВО ГЛАСУВАНЕ И освобождение от мутропартията в коалиция с псевдопатриоти и дпсИ наесен - Иванчева кмет на София, а Фандъктова да се наслади на гербавата пенсия, вече е на 70 години сбръчка се от ремонта на граф Игнатиев.

39

Анонимен

преди 5 години

До самоПоредния гербав ***. Ето вижте ги - гербавите знаят, черата не ги щат и затова искат пълен бойкот на изборите, а техните роми и турци, заедно с държавната администрация да гласуват под строй. НЯМААА НЯМААА БОЙКОТ А ПАДЕНЕ ОТ ГЕРБАВАТА ВИ ВЛАСТ И РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКИТЕ ВИ ОЛИГАРХОУДОБНИ ЗАКОНИ

38

ДО 16 МАНИПУЛИРАЩИЯ

преди 5 години

чл. 193 от Закона за министерството на вътрешните работи - Задължителното социално и здравно осигураване на служетилите на МВР е за сметка на държавния бюджет. Герберски ***, за сметка на Боинг ли да е. Толкова сте до лниии, подлиии, синдикатите в МВР ескат това осигуряване да им се начислява в заплатите, тоест да влиза в осигурителния дохад, но не герберската държава не дава. Освен това има едни 120 лева пари за храна, които пак не влизат в осигурителния доход, ето защо синдикатите искат

37

Венко

преди 5 години

И формулата и министъра са за смяна!!!!

36

само

преди 5 години

До ЦК на ГЕРПпълен бойкот на изборите !

35

babba

преди 5 години

До Гледна точкаЗа трите години е ясно. Прието е още през 2015г.Но да ти зачеркнат половината трудов стаж и плащаните вноски за пенсия е престъпление. Сега пенсиониращите се имат поне 20 г. стаж преди 2000 г.Много от тях ще обжалват това беззаконие пред Европейски съд и пак всички ще плащаме за безхаберието на НОИ и тези които вземат абсурдни решения.

34

ЦК на ГЕРП

преди 5 години

Гласувайте и не пискайте,че още ще ги намалим !!!