8

Анонимен

преди 5 години

Нормално е. Все пак Разградско и Кърджали са с турско население. Турците предимно работеха в производството и селското стопанство, ТКЗС и подобни. Взимаха ниски заплати и днес пенсиите им са по ниски. Голяма част от представителите на българския етнос (днес евроатлантици) тогава бяха партийни секретари и подобни. Тези с умствена изостаналост ставаха милиционери. Но днес нито на едните нито на другите не им достигат парите.

7

пак платени манипу--

преди 5 години

латори--- от89г до 2001 и по нагоре държанвата си затваряше очите и не преследваше работодателите за неплашане на осигуровки и за осигуряване на 4-часа и др такива хватки , а на много знаещите работници им се сочеше вратата ,хората бяха много ,а работните места малко --сега същата държава казва ,ами да сте се осигурявали-- като за тогава ТЯ носи вината за тогавашното и бездействие и ситуацията в която българите бяха оставени на пройзвол---а не да ги наричате тарикати и прочие ....

6

анонимен

преди 5 години

не ги съжалявайте, защото аз съм свидетел как криеха доходи и как нямало да се прекарат да правят добри осигуровки, и на всичко отгоре същите тези не плащаха и другите данъци, по-точно плащаха символични суми за общ доход, здравни осиг. и др., но ревяха денонощно срещу болници, учители, и каквото ви дойде на ума......., така че, в известна степен така им се пада.......

5

До Тарикати

преди 5 години

След кризата в САЩ 2008, да ти кажа ли кои бяха най-ощетени, след ипотечните лоши кредити - пенсионерите, пенсионните им осигуровки изгърмяха, затова пък причинилите фалита получиха финансова инжекция от около 150 милиарда и бонуси, платени отново от американският данъкоплатец плюс лихвите.Останете си със здраве.Браво на ББ, че даде възможност хората сами да преценят частен или държавенфонд!

4

До Тарикати

преди 5 години

Ти да видиш, явно не си от поколението, което беше ужасено от масовият фалит на пирамиди банки - с откраднатото живеят в ЮАР.Посмъртно живите свидетели на тези фалити, няма да ги накараш да се осигурят частно.Удобно пропускаш законодателни вратички ощетяващи и бъдещите пенсионери.Ненапразно ББ предостави възможност хората да прехвърлят частните осигуровки към държавни.От три пъти познай защо?За какво ти говори подобен акт. 70% от частните фондове няма да имат пари за пенсии след 15-20 г.

3

Богаташи

преди 5 години

С 500 лв. пенсия в София, се къпят в реки от злато.Като платят 150 лв. парно, 40 ток, 12 студена вода, 20 лв данък сграда и смет, 15 лв. такса вход, десет лева телефон - 250 лв.Остават им 8 лева на ден за лекарства, храна, дрехи, кино, театър, и почивки два пъти в годината на море и планина.Еввала, Ашколсум!

2

Жо

преди 5 години

НЕЩАТА не зависят от региона, а от това, върху каква заплата са те осигурявали през годините.Масова практика през 90-те години на ХХ век беше, работник да се осигурява на минимална заплата, а да получава двойно повече "на ръка". Еднолични търговци и "бизнесмени" също се осигуряваха по най-ниската възможна тарифа. Сега тези, които са били осигурявани по този начин, ще получават минимална пенсия.Така е, ако средната заплата за страната е била, ПРИМЕРНО, 1000 лв, а си се осигурявал на 600 лв.

1

до 1

преди 5 години

Така е. Преди доста години имаше доста соц. търтеи, които сега берат плодовете на мързела си.