44

Скептик

преди 5 години

Да сравняваш Китай и Русия е трудно, защото Елцин слушаше мотамо ЦРУ и направи икономика - копие на Американската. Китай си остана соц страна, която не си даде обществените предприятия и монополи на ***. Съответно последните трябваше да инвестират всичките си пенсионни фондове в Китайската икономика. Сега печатат Евра и Долари без покритие и пак не им стигат.

43

Анонимен

преди 5 години

На европейския съюз целия свят му е виновен, че самият той е недоносче.

42

Анонимен

преди 5 години

Русофилите много обичат да слагат китай и русия в една кошница, а разликата е огромна. Едната е западаща империя с бедно население, управлявана от несменяем диктатор на кгб, другата просперираща модерна държава.

41

Гост+

преди 5 години

Помните ли Теорията за Конвергенция на Капитализма и Социализма (Комунизма) - такава система, която съчетава най-доброто от двете общетвено-икономически формации. Ето това е днесс Китай. Онова, което много плаши поддръжниците на стария ред на Запад е, че една такава система може да сработи завидно добре.

40

Анонимен

преди 5 години

ЕС загива, Китай и Русия са суперсили...................никой не иска силен ЕС, нито САЩ, нито Китай, нито Русия!!!

39

BGexit

преди 5 години

ЕС прогнива от корупция и джендъризъм, а брюкслските корyмпета си търсят виновен - Путин, Китай, Туция, емигрантите и каквото още може да се сетите, но твърдо бранят корупционните практики и не само в България.

38

до капиталист от сла

преди 5 години

Хайде определете окончателно в Китай комунизъм ли има или капитализъм, че демократичната ви шизофрения вече ме обърква - един път има комунизъм, един път има капитализъм, според както ви изнася! Знам със сигурност, че Китай се управлява от ККП (абревиатура на Китайска Комунистическа Партия, не капиталистическа) и е фабриката на света, а капиталистическите ви земи се превърнаха във кочини-инкубатори за всякакви психопати, *** и ***!

37

ДИВАК

преди 5 години

До НАИСТИНА СИ ДИВАК - а комунизма си е ниндерталско съсловие като бсп ! :))))))))))))))))

36

ХА-ХА-ХА !!!

преди 5 години

А, защо Китай и Русия да не може, да са военни и икономически партньори на ЕС ?!Кой го каза това ????

35

Анонимен

преди 5 години

До 40 по добре в пещерата отколкото на клона с комуноидните ш,ебеци

34

Анонимен

преди 5 години

В китай си е чиста Олигархия ...с нищо не се различава от 10 век само дето сега мандарините са червени .Но то и комунизма си е баш крадлива мракобесна СЕКТА като го погледнеш не различим от тия в средните векове

33

Капиталист

преди 5 години

Китай е капиталистическа страна, но комунистическата партия която управлява Китай са пpости комунисти и не могат да го разберат, затова си мислят, че в Китай има социализъм. Капитализма е най-съвършената система, затова Китай при капитализма стаа първа световна икономика, а социализма се провали и рухна.

32

НАИСТИНА СИ ДИВАК

преди 5 години

и си стой в пещерния антикомунизъм

31

Анонимен

преди 5 години

китай е гост на Европеския пазар и или ще играе по Европеските правила или изобщо няма да играе по далеч от голямата стена... А и на комунисти вяра неможе да се има доказани изр,оди

30

ДИВАК

преди 5 години

никога комунизъм - китаи е комунизъм - само и единствено ЕС , тук е бъдещето и единственият възход на човечеството !

29

шматка

преди 5 години

Като чета последните коментари започвам да подкрепям Боко за това да няма Анонимни коментари в сайтовете.Пишиш си от профила за да знае всеки кой какъв е.Тогава такива сайтове като този пълни с т.ролове ще дадат фира за седмица.Модераторе не виждаш ли че един от коментиращите е откровен терорист.

28

Анонимен

преди 5 години

Бойко ще внася мармоти да му броят пилците.......

27

ЕВРОАТЛАНТИК

преди 5 години

НА БАЦЕ , НЯКОЙ ТРЯБВА МУ ОБЯСНИ ЧЕ В ЕВРОПА НЕ ТИ ДАВАТ ДУЗПИ....ГЛЕДАЙТЕ В ТУБАТА - СМЕШНО Е

26

До Анонимен

преди 5 години

И ние нямахме истински комунизъм, а си беше чист капитализъм със социална политика, като бяхме една от най силни иконимики в блока.

25

Анонимен

преди 5 години

За 30 години Китай управляван от Комунистическата партия прилагайки социалистически модел се превърна от бедна страна в икономика номер 1.---КИТАЙ ЩЕ СЕ ПРЪСНЕ ОТ НОВИ МИЛИОНЕРИ БИЗНЕСМЕНИ, ТОЯ МУ СЕ ПРИВИЖДА СОЦ МОДЕЛ