32

Наблюдател

преди 5 години

Без яйца няма деца.

31

КОКА-КОЛА

преди 5 години

Яйцата били вредни.. За Кока-колата кога ще направят едно проучване, а? Ама няма кой да го финансира...

30

ДА ЯДЕМ ЯЙЦА!

преди 5 години

Яйцата са първокласна храна, на достъпна цена, завършен протеин - съдържат всички незаменими амино киселини! Може да се консумират термично обработени или сурови (по-често пъдпъдъчите). За предпочитане да са от свободно отглеждани кокошки - тогава имат по-богат минерален състав и доста повече витамин D. За да се предпазите от сърдечно-съдови заболявани просто изключете захарта. Холестеролът НЕ Е ВРЕДЕН, той изгражда всяка една клетка.

29

Анонимен

преди 5 години

ИВАН КОСТОВ Е ВИНОВЕН

28

ПроСоТо

преди 5 години

Но съвременните ОТРОВИ са липсвали!!!!..Всичко е било природосъобразено.Нямало е ни "гемеота",ни "Е-та",нито..ХЕМИТРЕЙЛСИ.....та така..Тровим се сами,после търсим "изкупителната жертва"....а ония на север от Мексико просто са извън всякаква категория!..Те НЕ могат ЗА НИЩО да бъдат някакъв.."критерий"!

27

ПроСоТо

преди 5 години

от години закусвам едно яйце,половин домат,малко сирене,зелен лук и филия хляб..Всеки ден!Холестерола ми е ПОД границата,определена като "долна" в изследванията,кръвното ми е 130/80,всички "параметри" са ми в нормата../поне до сега,разбира се,занапред..Бог знае../..Та:-Нивото на холестерола в организма не се определя в толкова голяма степен от храната,колкото от ДНК-особеностите на индивида.Напр.:-Някога хората са яли цяло лято сланина,хляб и праз..И са били здрави и трудоспособни..

26

Анонимен

преди 5 години

До Така е ..Да, но утре, като започнат здравословните ти проблеми, а те ще започнат, бъди сигурен/на, ще врещиш пред болницата, че искаш безплатни медицински услуги от парите, дето ние сме плащали, нали? Само не започвай да ми обясняваш, че един пушач е по-здрав от един непушач. И аз съм пушил.

25

Nightborn

преди 5 години

След вредните печени филийки и пържоли, се оказа, че и яйцата са вредни. След като оправиха кривите краставици и радиусът на бананите от запад, решиха да направят пари от препечените филийки. Така де, нали кокошките вече са "щастливи", сега е ред и яйцата им да не пипаме.Но, инак, ГМО-то, глифозида, "Е"-тата, хормоните и така нататък, дето ни карат да ги ядем, са полезни! От западняците, по-нагли са само поповете им !

24

до 26

преди 5 години

Да белтъчините съсипват бъбреците, ако консумираш по 300 грама чист протеин на ден и не пиеш достатъчно вода. До 2.2 грама на килограм телесна маса е напълно безвредно, дори е полезно, защото не се трупат мазнини. Това при условие че гориш достатъчно калории, естествено.

23

До 22

преди 5 години

Пич, изобщо не ме интересува дали пушиш или не! Просто искам да не пушиш около мен и да ме тровиш и вмирисваш. Спазвайте закона, само това искам! Имаш пълното право да пушиш и да харчиш колкото пари искаш за цигари, както и аз да ям колкото искам яйца, с което по никакъв начин не те обезпокоявам или вредя.

22

Анонимен

преди 5 години

Едва ли за по-вредни от ГЕРБ....

21

до АЗ

преди 5 години

Май си пропуснал вчерашната статия за това че белтъчините съсипват бъбреците, тук усърдно проповядват мотото "пост и молитва" и да се самомомифицираме като будистки монаси.

20

до 22 (Така е..)

преди 5 години

Евала, братле! Такъв аргумент в подкрепа на тютюнопушенето не бях чувал до сега. 2 милиарда може да сте внесли, но колко пъти по толкова сте похарчили от здравната система!? И после лекарите и държавата ви виновни, че не може да смогне да ви излекува. Аз със сигурност съм внесъл в хазната повече от колкото един средностатистически български гражданин, така че не се притеснявай за това!

19

Анонимен

преди 5 години

За да спрат споровете по въпроса : Още през 2004 г. е научно доказано , публикувано, че т.нар.липидна теория за атеросклерозата на съдовете е невярна и съчинена с цел печалба на фармамафията.Наситените мастни киселини не само , че не са вредни , но са изключително полезни. Лекарствата против високите липиди , т.нар.статини са жестоко вредни за организма.Който иска да се увери , да прочете книгата на д-р Наташа Кембъл- Макбрайд -учен от Кеймбридж - ,, Здравето на сърцето минава през устата

18

Сп??нс - мдааа

преди 5 години

Гледах един репортаж където казаха, че в последните 30 години , умишлено се смъква лимитът за максимален холестерол в кръвта, и по този начин на 80-90% от възрастните им "откриват" много холестерол и им се предписват лекарства за да го поддържат в 'нормални' нива.

17

Така е ..

преди 5 години

До Яйцеяд 19 Ти като не пушиш и спортуваш я кажи колко пари си внесъл в хазната ?Защото ние пушачите внасяме по 2 милиарда акциз годишно и сме гонени от всякъде.Няма справедливост на този свят , няма.

16

Fallschirmspringer

преди 5 години

След малко отивам да си направя 3 яйца на очи,ще натроша хубаво силене и ще ги залея с разтопено масло с червен пипер.но се колебая дали пък да не си ги направя бъркани със малко пушено филе -него го вземам само от "партньори 99".Нещо не си "падам" по фарфалети,спагети талиатели със зехтин, с които съпругата ми настоява да закусвам .За дисерт филия със масло и липов мед-класика

15

Яйцеяд

преди 5 години

А тютюнопушенето, по което водим в Европа не е вредно така ли? Пафкате си по всички заведения най-нагло въпреки забраната, тровите и тези наоколо, против волята им, и сега яйцата виновни за сърдечносъдовите заболявания. От както се помня ям поне по 3 яйца на ден и пия по литър мляко, но спортувам редовно и никога не съм боледувал, даже и от грип. Месо, риба, мляко, яйца, царевица и пшеница са храните на които човечеството дължи еволюцията и оцеляването си.

14

Анонимен

преди 5 години

Яйцето съдържа толкова протеини по 1 проста причина, то няма външен захранващ източник, всичко необходимо за изграждането на пилето, подчертавам на пилето трябва предварително да е вътре,да вярно е че е перфектният протеин но пилето.

13

Анонимен

преди 5 години

Разликата между животински протеин и растителен протеин е огромна, иначе всеки може да си говори каквото си иска.