27

Отговор

преди 5 години

До Анонимен 28 Нещо като Център за изследване на демокрацията. Богата държава.Има стотина такива безсмислени структури.

26

Анонимен

преди 5 години

какво разбрах до тук : 1 - младите емигрираха и няма кой да внася данъци. 2- пенсионната възраст - 70 год.........за сега. по-късно и до 75........3- все някой трябва да храни онези с ***, за да има "етнически мир"..........ако греша - поправете ме !

25

Анонимен

преди 5 години

С един замах решиха демографския проблем и оставането на мизерното заплащане. Само, че данъците за пенсии и здраве трябва да идват от някъде.Цялата държава стана тарикатска, само че затворена тарикатщина няма как да съществува - става вътрешно ограбване. И това е тенденцията в цял свят - да се ограбват хората и да се направи осреднена стандартно осреднена бездарна колониална класа. Това ще е до време и ще се срине. Дали със световна война или кризи, но няма как да съществува.

24

Пенсионер

преди 5 години

Когато бях млад мъж,в разцвета на силите си,с млада жена и малки деца,и исках да работя,тогавашните шефове се чудеха и маеха как да ме уволнят,отстранят от полезрението си,защото им пречех?!?!Сега,когато вече съм пенсионер,техните наследници се чудят и маят,как да ме "впрегнат"-за кога и за къде?!?!Да им слушам сладките лъжи,гледам черните очи и работя за без пари?!?!Ех,не,мерси,това вече дядо ще си го спести!?!?

23

комитата

преди 5 години

Цялата работа тинтири.минтири-няма работна ръка и се търси далавера -младите продължават да емигрират

22

ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ

преди 5 години

Месомелачката..

21

Заради мизерните

преди 5 години

пенсии, който пенсионер може - работи, без да чака да го подканят.Затова се чудя какво ли са намислили, като лансират тези идеи за "впрягане" на възрастните хора на трудовия пазар.Какво наистина се опитват да измъдрят? Във всеки случай, целта им не е да осигурят по-добри доходи на хората над 60 г. Целта им най-вероятно е да ги накарат да работят и да се издържат от заработените си заплати, но по същото време да не взимат пенсии или да ги взимат в намален размер.Помнете ми думата, нещо такова е

20

Предусещам нещо

преди 5 години

Лека полека ще върнат нещата към старите почини за бригади и други старания в полза на обществото и, ако не се отзовеш, ще има не само публично порицание, но може би и други санкции, напр. финансови. Така ще накарат възрастните хора да се върнат на работа там, където не достига работна ръка.Ще има ругатни от сорта на "Здрав е, може да бачка и да си заработва заплата, но той не мисли за нуждите на обществото. Той е егоист, иска да се излежава у дома и да източва бюджета чрез пенсията си."

19

Щирлиц

преди 5 години

Заврете си всичките "стратегии"в дупката на т.пата ви стратегия,другари.

18

бай ганю

преди 5 години

някой се опитва да ни убеди че черното е бялопърво тези хора на 60-65-70 и на горе год.са слабо конкурентни на трудовия пазар като квалифицираност поради напредналите технологии към които те не са се адаптирали или поне огромна част от тях,второ заради начина си на живот жключ пушене не здравословно хранене и т.н.. те са в не завидно здраве което ги ограничава като възможности и на последно място е личното им желание да се оттеглят на село и да карат спокойно в градинка с доматки вместо работа

17

Активист на БКП

преди 5 години

Това са първите опити пенсионната възраст да стане 70 години ...

16

Анонимен

преди 5 години

Патриотите им дигнаха пенсиите и сега като тръгнаха към Карибите с многото пари, ще има да ги търсите.

15

Анонимен

преди 5 години

Е, нали преди два месеца приехте промяна в закона с която забранявате на пенсионери да работят в администрацията? Даже включиха придобилите право на пенсия в члена, който касае случаите на тези, които увреждат интересите на държавата. Как тия вредни пенсионери сега изведнъж станаха толкова ценни?

14

kukla

преди 5 години

Някой си прави гаргара с възрастните хора. Положението на пенсионерите е толкова зле, че просто не ми се говори. Ако някой журналист толкова се чуди как да съчини някой репортаж може да го посъветвам да иде на която и да е опашка от чакащи. Например тия дни бях в Кр. село в съвета. Една едвам дишаща пенсионерка някъде към 70 годишна беше на работа, да пази ред и раздава номера. Да не ви кажа какви скандали станаха с чакащите пенсионери на опашката.

13

Митю(пак същия)

преди 5 години

До Анонимен Аре нека всеки си преценява дали да се активизира и или не. Всеки си знае дереджето. Аре нека да не е пак "под общ знаменател". Аре да не съ пра`йм на много мъдри и много кУмпИтиентни!

12

Анонимен

преди 5 години

Тези за толкова бала ми ли ни имат. Познавам много пенсионери в чужбина които се пенсионират и тръгват с круизни кораби да обикалят света. А ние не ни стига че пенсиите ни са африкански на всичкото отгоре ще продължавам да бачкам за частника. Неможе човек на 60 да има силата и възможностите на 45 годишен. Когато бях на 45 г.яхах по 3 пъти бабата на седмица и любовницата по 5 на седмица а сега един път в месеца. Може би ако бях лежал цял живот а не да бачкам щях да си запазя силите.

11

Анонимен

преди 5 години

За да се активизират пенсионерите трябва да се затворят ТЕЛК'овете и да се увеличи пенсионната възраст, а не да седят по цял ден на телефоните за да си говорят с Ало-апашите и да им хвърлят пари от балконите !

10

Митю от Шабла

преди 5 години

Имах един колега Любо Владов, който казваше: "За работата няма стари, няма млади! Има можещи и НЕ можещи!"

9

до 3 анонимен

преди 5 години

Ако го направим като Путин трябва да намалим годините на 60г.В Русия над 60% се пенсионират жените на 50г. мъетена 55г. това са северните райони и 2ра категория труд.У нас 2ра ктегория се пенсионира сега на 63г. и това са много малък % защото трябва да се плаща по голям % осигоровка но сегашните чорбаджии не го правят.

8

А за пенсионерите ?

преди 5 години

А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?