9

дедо Ташунко

преди 5 години

Японския модел може да става за там, но в България е неприложим. Тук се прилага откровен геноцид, както към пенсионерите, така и към младите. и в българия знам случаи на мед.сестри над 80 г., които едва мърдат, но са принудени да работят по финансови причини. Скоро ще има и миньор на 90!

8

Анонимен

преди 5 години

Glupava statija

7

Анонимен

преди 5 години

. Според закона в Япония минималната възраст, на която е разрешено да се прави секс, е 13 години.

6

Анонимен

преди 5 години

Пенсиите в Япония са много ниски и няма задължително пенсионно осигуряване. Там смятат, че всеки японец трябва да се грижи за старините си сам и както намери за добре.

5

Анонимен

преди 5 години

В Япония няма пенсионна система,всеки е длъжен да събира пари за черни дни.И колкото е събрал през работните си години с толкова ще живее като пенсионер.

4

Читанка

преди 5 години

В Япония възрастните хора Нямат пенсия!!! Нещо много съществено е пропуснал да отбележи автора на статията!!! В Япония хората цял живот спестяват за старините си, кой колкото е спестил с това разполага. И по тази причина за тези, които нямат дом и средства е измислена допълнителната работа!!! Не че искат да са толкова полезни и социални, пълни глупости!!!

3

анонимен

преди 5 години

Глупости и тук една част от хората като се пенсионират работят и тези които живеят на село .Садят градини отглеждат животни помагат си на пенсията и на децата.И ние със съпругата 8 месеци живеем на село тихо спокойно нямаш час кога да отидеш на работа приготвяме си зимнина от добри продукти които сме произвели и вино и ракиика си правим.През зимата сме в София заради парното да не палим печка и може да сме и по добре от японците.

2

шматка

преди 5 години

Аааа може и до 90г да работим.Колко му е.

1

момо

преди 5 години

искам и в България да се работи до 100,който иска пенсия на 102 години