32

Анонимен

преди 5 години

Според тримесечните и годишния отчет на НОИ се оказва, че частния сектор осигурява масово на минималната заплата или малко над нея, т.е. на практика въпреки че в обществения сектор работят много по-малко хора, повече от половината от сумите за осигуровки идват от обществения сектор. По официални данни средната заплата в обществения сектор е с 3,5% по-висока от средната в частния сектор, но разликата в средните осигурителни суми е доста по-голяма. Защо мрънкат работодателите, като плащат малко, о

31

Иванчо+Марийка

преди 5 години

А за ромбите без да бачкат на 100 % им се плащат помощи.

30

Чичко Тревичко

преди 5 години

До Solar Power - а искаш ли да плащаш като поп 3 дни без лист както е в Швеция? Тотално са по 10 на година, другите 7 са от държавата.

29

ДС

преди 5 години

1. Всички знаем, че частника в провинцията не плаща болничния.2. Военните, полицаите и държавната администрация злоупотребяват НАЙ-МНОГО.Като се има предвид горните 2 няма смисъл да продължавам.

28

Solar Power

преди 5 години

До 18: Направи си фирма ижертвай каквото пожелаеш. Не можеш да ми казваш аз какво да жертвам.

27

Анонимен

преди 5 години

Не всеки може да ходи болен на работа,а разходите за лекарства,изследвания и болници,кой ще плаща?Я оставете хората на мира,чудите се откъде да измъкнете пари и все от гърба на най-неоправданите,защо не накарате чиновниците,политиците и др. да си плащат осигуровките,включително и здравни!

26

Solar Power

преди 5 години

Не съм длъжен да плащам болничен а ти да си гледаш детето! Нека държавата да гоплаща измамния болничен или да ми даде власт да преследвам измамните доктори.

25

пецата

преди 5 години

става все по-неизгодно да се работи, да се женим, да правим деца към какво вървим не знам

24

1

преди 5 години

В частния сектор не се признават болнични листи, принуждават хората да си пускат дни от платен годишен отпуск. Плачевно е положението в шивашките фирми, където хората не могат да си гледат децата и ги пускат болни на училище и детски градина, а от там заразяват и здравите деца. Бизнеса в България мрънка за абсолютно всичко, голям им е проблема, като съединят празничните с почивните дни, то в България един бизнес, едно мега производство.

23

До 25

преди 5 години

43 хиляди са прецаканите държавни служители, на които държавата плаща 100% от осигуровките, а не 60%, както е при останалите работодатели. Какъв 1 милион и 300 хиляди сънуваш?!

22

Анонимен

преди 5 години

25 Прав си донякъде но,заетите по трудово и служебно правотношение в общественият сектор в България през 2019 година са 544000.

21

Анонимен

преди 5 години

Не стига ,че заплащанията са ниски,а ще лишите хората и от медицинските им права!

20

до 19

преди 5 години

Проблемът им е, че от тия 3.3. млн. заети, 1.3 са в държавната администрация, а те не плащат осигуровки. От друга страна са осигурени на високи суми и дърпат яко болнични при всеки удобен случай, това всеки го знае... защо не изкарат една статистика колко от изплатените болнични в София са на работещи в частния сектор и колко на работещи в държавната администрация...

19

Анонимен

преди 5 години

Да излекуваме болната глава като ударим с чук здравата!В Англия например болният получава от държавата 17 паунда на ден, ама след третия. За Англия това е абсолютно нищо. Затова хората масово ходят болни на работа, заразяват другите и накрая отиват в болница с усложнения. 50% от населението е само на една седмица болест разстояние от кухните за бедни, а 70% са на две седмици. Хубавата българска система ще бъде премахната заради бай ганьовски номера на дребни тарикати!

18

Ванката

преди 5 години

НОИ проверява само лекари и болници, но не проверява работодатели. Безброй кухи фирми декларират осигуровките само като дължими, но не ги плащат с години, а това не е пречка за НОИ да изплаща болничните.

17

видими резултати

преди 5 години

Ами да се осигуряваме на 50 процента тогава!!???

16

Анонимен

преди 5 години

Всеки трябва да си знае мястото. За работникът наградата е работата, за работодателя - парите.

15

Анонимен

преди 5 години

Да прием че всички заети Българи се осигуряват на минимална заплата, при здравни осигуровки от 3.2% удръжките прави 18 лева на месец. Брой заети 3.3 милиона по 18 лева прави 60 милиона на месец, при 12 месеца прави 720 милиона здравни удръжки годишно. И къде е проблема?

14

Дзъ

преди 5 години

Българинът трябва чинно да прави саможертви за да крепи печалбите на работодателя и ежемесечно да допринася за приходи към хазната, за да може правителството да разходва милиони неясно за какво...извинете по-скоро неясно за кого..или пък вече и на децата е ясно, че е само за близки до партията майка. Системата е прогнила отвсякъде, но по-лесно е да няма прозрачност на практика, а само по документи...овъртолихме се до шия в документация и положението си е все същото

13

Анонимен

преди 5 години

А пък хората с по-високи заплати, въобще няма да си позволяват да боледуват. Нищо, че при заплата над 3хил. всеки месец се взимат от работодателя и служителя общо 210 лв. само за здравно осигуряване. Отново прецакване на ИТата.