24

Анонимен

преди 5 години

"Ами да ти направят снимка през 18XX година не е било 20лв... Тези пари са били за храна, издръжка и т.н на цялата банда. Непрактично си е, и силно ненужен разход."И как според тебе ще оцелява фотографско студио, ако цената за снимка е била колкото за организирането на война? Главата хич не те слуша. Фотоапаратите са били скъпи, а не услугата!

23

Уикиликс

преди 5 години

Докато по времето на турското робство семейство Кунчеви имат доста добър живот, след освобожденито на българия от турско робство изпадат в невероятна немилост и мизерия, и започва хеденето по мъките!Сестрата на Левски, Яна, която остава вдовица с две деца, трябва да слугува и продава плътта си на българските чорбаджии, за да изхрани децата си.Скатият му брат Петър умира от глад, просейки като бездомник по улиците.Майка му не може да издържи повече и се хвърля в кладенец.

22

Бау

преди 5 години

До 22Ами да ти направят снимка през 18XX година не е било 20лв... Тези пари са били за храна, издръжка и т.н на цялата банда. Непрактично си е, и силно ненужен разход.

21

Анонимен

преди 5 години

Поклон и пред Васил Иванов Кунчев ( Васил Левски ) и пред смелите българи - опълченци!!!Това, което е направил Васил Левски за България - НЯМА да бъде забравено!!!Бог да прости йеродякон Игнатий и да му дарува вечен живот в Своето Небесно Царство! Амин!

20

Анонимен

преди 5 години

"И все пак да харчи комитетски пари за .. снимки, не звучи практично."Да, ако беше спестил парите за 8 снимки можеше да си позволи артилерийски оръдия, пушки, наемници и чернорморски флот. :DЧуваш ли се изобщо?

19

Су 34

преди 5 години

След като го обесват Кунчев за престъпленията му, част от които са въоръжен обир, кражба, убийство и пр., по тогавашните закони трябва лешът му да виси три дена на въжето за назидание на другите прест-------Факт е, че именно Левски ликвидира евтината ви пропаднала империйка и то само за няколко години!

18

Уикиликс

преди 5 години

Докато по времето на турското управление семейството Кунчеви имат доста добър живот, децата им излизат нехранимайковци, мързящи ги да си орат нивата и поддържат градините. След като бащата на Васил Иван Кунчев се споминава, единият от тях, Васил, става разбойник, крадец и убиец и е обесен от властите. Брат му на Васил, Петър, който също е малко докоснат по главата, е пияница и губи краката си при сраженията на Шипка и остава сакат завинаги.

17

Професор

преди 5 години

Левски беше голям българин като Митьо Очите и Динко от Ямбол.

16

Бау

преди 5 години

Мдам, ясно. Прочетох. Имало е доста комитетски пари. И са били добре организирана група. Честно да си призная никога не се бях интересувал подробно. И все пак да харчи комитетски пари за .. снимки, не звучи практично. И пак да кажа не съм против Левски!!! Просто ми стана любопитно.

15

Българин

преди 5 години

3-ти Март не е Празник на РБ.Празника е "СЪЕДИНЕНИЕТО"!

14

Анонимен

преди 5 години

До 6,8,10,12Поп Кръстьо, ти ли си куче продажно ?

13

Мразя Русия

преди 5 години

Обичам си България, и не признавам никакви "освободители"!ОСЕОБОДИТЕЛИТЕ--РАЗДЕЛЯТ БЪЛГАРИЯ!ДА ЖИВЕЕ "СЪЕДИНЕНИЕТО" 041

12

Анонимен

преди 5 години

До 10Ти заслужаваш да бъдеш погребан в турските гробища !

11

Ангел

преди 5 години

До БауЛевски е имал много пари, за разлика от митовете и лъжите около жовота му. Имай предвид, че той ръководи един от най-организрианите ракетьорски организации за времето си. Плюс това е бил извествен като много ловък и сръчен крадец. Окрал е безброй къщи. Какъвто е случаят с убийството на ратая Гиргинов, който го е видял да излиза от прозореца на чорбадкийскта къща, отмъкнал кесийски със злато.

10

Анонимен

преди 5 години

Русофилът е ин витро заченато изчадие на "вечната дружба" !

9

Уикиликс

преди 5 години

След 3 дена му се сваля леша от бесилката без да бъде изгорен от българите, но този път възниква друг проблем - българите не искат този детеубиец да бъде погребан в българско гробище за да не опетни духовно. Затова другарите му заравят леша на скришом на тайно място, защото знят, че ако гробът му се знае, българите ще му изровят леша и запалят. Поради тези причини днес все още не знаем къде е заровен този конекрадец, разбойник и убиец.

8

Бау

преди 5 години

Едно не разбирам. От къде е имал пари да си направи снимка? Някой знае ли ? Това едва ли е било "който иска" или евтино.

7

Уикиликс

преди 5 години

След като го обесват Кунчев за престъпленията му, част от които са въоръжен обир, кражба, убийство и пр., по тогавашните закони трябва лешът му да виси три дена на въжето за назидание на другите престъпници. Но с Кунчев имат проблем - българите са толкова разярени срещу този престъпник и детеубиец, че в продължение на 3 дена заптиета трябва да охраняват леша му да не бъде свален от бесилото и изгорен от рязярената тълпа.

6

Анонимен

преди 5 години

До 6Само един прокажен русофил може да напише такъв пасквил !

5

Анонимен

преди 5 години

Ако можеше Левски да види как кремълския КГБ поп връхлетя с Макаров в българското Президенство и ВИЛНЯ НАД БАЩИНО НИ ОГНИЩЕ, КАКТО ТУРЧИН НЕ Е ВИЛНЯЛ, сам щеше да си сложи въжето !