64

Анонимен

преди 5 години

Генерал Гурко е провъзгласен за граф и получава множество отличия.Генерал от руската кавалерия(1878).През 1879-1880 г. е губернатор на Санкт Петербург.Временен губернатор на Одеса и командващ войските на Одеския военен окръг(1882 1883).От 1883-1894 г. е генерал-губернатор на Варшава,под управлението на Цар Александър III. Генерал-адютант (1884).През г. е повишен в най-висшето военно звание,генерал-фелдмаршал.Член на Държавния съвет.Умира в семейното си имение Сахарово (днес в рамките на г.Твер

63

Еби Левски само ЦСКА

преди 5 години

До Су 34Точно така - 500 години сме ги управлявали турците, тепали и стригали, клали и бесили неверните гйяури! Затова в днешно време най-голямото турско литературно произведение е романът на Яхя Вазовоуглу "Под българското иго" и пеят със сълзи и сополи песента "Даваш ли даваш балканджи Юсуф хубавата Фатма на гхяурска вяра!" Между друго, колега ти професионален иддио ли си, или си просто аматьор с много добра подготовка?!

62

Су 34

преди 5 години

До ФАКТИВсъщност реално 5 века ние сме ви владяли защото се вижда колко некадърни сте вие да създадете и организирате държава. Всичките ви султани са на практика с български произход!

61

Су 34

преди 5 години

До ФАКТИСлед като изтичат 3 дни след обесването на коппелдака Кунчев, турските власти искат лешът му да бъде погребан в християнско гробище, както си е редно. Но българите се вдигат на крак срещу това решение и казват, че не искат лешът на един детеубиец да бъде погребан в българско гробище! И открито заявяват, че ако турските власти ------Дай ми факти?

60

Анонимен

преди 5 години

До ФАКТИТи все едно си им светил на съратниците му, некадърната турска власт просто е махнала паметната плоча поставена от цяла София тогава!

59

Анонимен

преди 5 години

До ФАКТИДокато турските заседатели на съда се въздържат да гласуват за обесването на детеубиеца Кунчев, българските заседатели гласуват единодушно за обесването му. Съотношението между турци и българи в съдебната колегия са 3'*** турци и 4'*** българи!-------Това не е вярно, съотношението е обратното.

58

Който ни освободи,

преди 5 години

Ще ни пороби!Казвам ви!Колко прав е бил Дяконът!

57

Венци Мицов

преди 5 години

за чиста и свята република ???????????????

56

Анонимен

преди 5 години

До ФАКТИДокато "разбойника Левски" е "обирал" дядо ти, явно някой турчин е оправил баба ти, а ти си доказателството !

55

ФАКТИ

преди 5 години

След като изтичат 3 дни след обесването на коппелдака Кунчев, турските власти искат лешът му да бъде погребан в християнско гробище, както си е редно. Но българите се вдигат на крак срещу това решение и казват, че не искат лешът на един детеубиец да бъде погребан в българско гробище! И открито заявяват, че ако турските власти въпреки това го погребат там, че те ще му изровят леша и ще го запалят!

54

Венци Мицов

преди 5 години

За враговете на демокрацията и републиката - смърт

53

Турчин

преди 5 години

Айде спрете се малко. Левски е герой, независимо кой какво казва. За него се говори и пише много, но всичко, което е против него е спорно.1. Той се кае за това, че е убил. Убил е не защото е искал, просто е можело да пропадне цялото дело на Освобождението и той е извършил грях. Грях за който после горчиво е съжалявал. Има сведения за това.2. Сам самичък 1 само човек бута една велика Империя, без страх, без да му пука за нищо, сам срещу всички.3. Никога не е казал дума срещу обикновените турци

52

Анонимен

преди 5 години

Да ФактиДокато "разбойника Левски" е "обирал" дядо ти, явно някой турчин е оправил баба ти, а ти си доказателството !

51

Анонимен

преди 5 години

И защо само той е с мустаци а другите всички с бради ? пич

50

ФАКТИ

преди 5 години

По време на турското прокровителство, наказанието за противъдържавна дейност на раята е да се пращат на заточение! Смъртна присъда чрез обесване се прилага само за най-тежкото престъпление - убийство!! Затова коппледакът детеубиец Кунчев е осъден на обестване. Било е правило лешът на такива престъпници да се остави да виси за 3 дни на въжето, за назидание. Единствено лешът на Кунчев се варди с въоръжена охрана в продължние на 3 дена от рязярените българи, защото искат да му изгорят леша!

49

Анонимен

преди 5 години

Левски, Ботев, са трън в очите на русофилите-българофоби !

48

ФАКТИ

преди 5 години

Българите, съвременници на разбойника Кунчев са толкова отвратени от този разбойник и неговите деяния, че след като е заловен, турците го пращат от Ловеч до София под охраната на само двама заптиета - единият е едноок старец, а другият е глух негов връстник! После при разпита агата го пита: "Абе джингиби, знаеш ли защо те пратих пеша само с две заптиета?! Нали българите много те тачеха, защо няколко от твоите авери не скочиха върху тези заптиета да те спасят?!?"

47

Анонимен

преди 5 години

До АнонименГлупако, това, че сме било под османско иго и робство, не означава, че сме били третирани като животни! Ако ние, българите, не сме имали права в Османската "империя" - окупаторка ( защото турците са завладели земите на Византия- НИКОГА ТЕЗИ ЗЕМИ,КОИТО ПРИНАДЛЕЖАТ ИСКОННО НА ГЪРЦИТЕ (ВИЗАНТИЯ) НЕ СА БИЛи ВАШИ, ПРОКЛЕТИ турци!!!!), тогава нямаше да са добре самите турци, защото няма кой да работи! Запазили сме си Христовата Вяра заради нашите предци, а не заради вас, проклети турци!

46

ФАКТИ

преди 5 години

Докато турските заседатели на съда се въздържат да гласуват за обесването на детеубиеца Кунчев, българските заседатели гласуват единодушно за обесването му. Съотношението между турци и българи в съдебната колегия са 3'*** турци и 4'*** българи! Кунчев е осъден за убийство и разбойничество. Няма нищо общо с "революционната" му дейност. Осъден и обесен просто като един *** престъпник! ФАКТ

45

Уикиликс

преди 5 години

Историята с престъпника Васил Левски е един типичен пример как държавната пропагандна машина трансформира един престъпник в идол, едни убиец в светец, един крадец и обирджия в символ на честнотст и почтеност!В днешно време хиляди негови полседователи вършат същите деяния като него - крадата и убиват, ограбват и изнудват, но незнайно защо тях ги наричаме престъпници, докато този Кунчев едва ли не го обявяваме за светец!