48

Baco Kiro

преди 5 години

Димът саждите на дизеловите предизвиква рак на белия дроб чисто просто e голям канцероген. Дето казват понякога не пушеше цигари ама стана рак на рак на белия дроб . В запада има разследвания заради дизела и е установено че 1 дизел замърсява колкото 10-15 бензинови коли канцорегенни са саждите те причиняват рака белия дроб.

47

Гост

преди 5 години

Прожлема не е в това дали е дизелова или бензинова,а в това че не се спазват никакви изисквания на ,които тези автомобили би следвало да отговарят по отношение на вредни емисии.Кола на 5 години не означава ,че е по-добра от кола на 10.зависи дали са и изправни системите за пречистване на изгорелите газове или не..А това трябва да се следи от ГТП.

46

До Истината

преди 5 години

Да кажем, че си в задръстване или чакаш на сфетофар. С изключение на случаите, когато сме първа кола, къде е мястото ни, ако не зад автомобила преди нас и респективно - ауспуха му?Колкото до мириса, не се ли дължи на непълното изгаряне на горвината смес в двигателя на автомобила? Което повдига още един въпрос, който удобно се пропуска от водещите и коментиращите по разните студия. Въпросът с качеството на продаваното гориво. Защото каквото сипеш в колата, това ще бъде преработено и употребено.

45

Истината

преди 5 години

Истината е, че в България няма наднормено замърсяване заради автомобилите. Разбира се ако замърсяването не се мери при отвора на ауспуха на някой автомобил. Замърсяване от колите има, но то е много по-малко от допустимите норми, както и много по-малко от замърсяването заради автомобилите в големите градове на Западна Европа.Какво значи някой да се оплаква, че му мирише застанал зад дизеловата кола?! Първо, там не му е мястото и второ, не всичко, което замърсява мирише. Най-опасното е без мирис

44

алергичен

преди 5 години

Зад дизелова кола не мога да дишам. Ако е нова- добре. Най-тежко е на магистрала в делничен ден като вървят камиони и времето е тихо. Ужас ! На какво Евро отговарят или не не знам, но няма дишане след тях.

43

Фалшива новина

преди 5 години

Поправка Нормата за азотните оксиди за бенизновите по евро 4 е 0,08, колкото за дизеловите по Евро 6.

42

Фалшива новина

преди 5 години

До 42 единНаучи се да четеш!Къде прочете, че "старите дизели имали само един приблем - замърсяват с азотни оксиди"?!Очевидно си неграмотен и както обикновено крадецът вика дръжте крадеца.*Норми за азотни оксиди по евростандартите (г/км)Евро 6 - бензин 0,06, дизел 0,08Евро 5 - бензин 0,06, дизел 0,18Евро 4 - бензин 0,06, ...*Норми за вълероден окис (г/км)Евро 4, 5 и 6 - бензин 1,0, дизел 0,5Евро 3 - бензин 2,3, дизел 0,64*Фини прахови частици (г/км)Евро 5 и 6 - бензин и дизел 0,005

41

един

преди 5 години

До Фалшива новинаСтарите дизели имат САМО един проблем - замърсяват само с азотни оксиди. Неграмотнико, азотните оксиди/диоксиди са КАНЦЕРОГЕННИ т.е. водят до ракови заболявания.

40

Анонимен

преди 5 години

При липса на инфраструктура така се получава. Много искам да търча до офиса с тротинетка но уви на околовръстното ще ме убият.Велоалеите почват от нищото и свършват най-често в стълб или спирка.

39

Фалшива новина

преди 5 години

В цяла Европа си карат старите коли и това не е проблем. Разбира се като средна възраст на колите, там са доста по-добре от България, но примерно в Гърция средната възраст на колите е 14 години, в Финландия и Португалия е 12 години, в Испания е 11 години, в Полша 17 години и т.н.

38

Фалшива новина

преди 5 години

Принципно дизеловите замърсяват само с азотни оксиди повече от бензиновите автомобили, а при всички останали замърсявания дизеловите не замърсяват повече от бензиновите, т.е. бензиновите като цяло замърсяват повече. Това важи за колите по Евро 5 и 6. Евро 5 е от 2009-2010 години, а Евро 6 е от 2014-2015 години.И разбира се няма забтана за дизеловите автомобили в Еврпка, както е написано в новината. Забраните са за части от няколко улици в жентровете на няколко града

37

Do 42

преди 5 години

Проблемът е, че малцина са като теб!

36

Хм

преди 5 години

"... ако един автомобил е поддържан, той не е опасен за хората" -- ето това е истината! Карам от 12 години 20-годишно вече Поло - дизел. Няма никакво пушене - нито черно, нито бяло. Икономично, ПЪРГАВО, отлично. Сменям по него това, което за 20 години няма как да не се амортизира и това е всичко.Интересно на кого по принцип пречат дизелите ...

35

Мен

преди 5 години

До АнонименНай обичам защитниците на 100 годишни таралясници да ми обясняват за стандарти. Ми качете се на автобуса като вие скъпо.

34

хахаха

преди 5 години

До Бензинджиядруго си е да сменяш свещи, кабели, дистрибуторни капачки, палци и бобини на всяко зареждане

33

Бедния българин

преди 5 години

Четеш коментари и разбираш защо стандарта на живот в България е толкова нисък. Защо според вас германците махат дизела масово ?? Защо се напълниха автокъщите в България с стари дизели ?? Защо българина кара масово дизел ?

32

пътник

преди 5 години

Интересно. От 50-60 г се знае за замърсяването от автомобилите и как то влияе, но когато започна да свършва нефта започна масовата истерия за глобаният катаклизъм, а големите автомобилни концерни яко се пренастройват на електромобили и "екологично чисти" кyрници. Защо още преди 60 години не преминаха към електромобили, когато беше пикът на производство на електроенергия в света?

31

Старото куче

преди 5 години

Стига с тези глупости !!!! Колите минават на Технически преглед , там има показатели за вредни емисии ...Ако колата има стикер , че е минала на преглед - значи е читава , ако дими и пуши като парен локомотив , отговорноост носи собственика на автомобила и пункта за технически преглед пред който е минала !!!! Кратко , ясно и точно !!!!

30

Анонимен

преди 5 години

толква е просто за да си купиш нова кола ти трябват пари тоест висок стандарт в другите страни е нормално след петата година да продават колата си ако го имахме този висок стандарт естествено тогава еконормите са си нещо нормално и щехме да ги спазваме тоест ще си купуваме нови коли така че праввителството с тези преписани закони за еко норми да си ги сложат отзат НА ГОЛ *** ЧИФТЕ ПИЩОВИ бг пословица

29

Анонимен

преди 5 години

всъщност, няма нищо по опасно от простотията и подлизурството!