12

Анонимен

преди 5 години

До 9 Истинското изкуство е скъпо, защото е много рядко. Твоите хиляди художници ще нарисуват хиляди цапаници, които няма да имат ум да нарекат дори, и ще ги озаглавят, обект еди кой си, абстрактна композиция и др. подобни. От 50г. ходя по галерии и знам много добре това.

11

Анонимен

преди 5 години

наистина силна картина,даже твърде силна за да е в нечий дом,а живота в картината е от фигурата на заден план,но в центъра,наистина въздействащ образ

10

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 10И кво е направил тоя султан?Най-обикновен извратеняк с пари и власт.Убивал е изнасилвал е по някое време е умрял от преяждане и препиване.Или някой от родата му е порнал ножа в дебелото шкембе.Султаните са били тиняцинай-общо казано.

9

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТова е картина изразяваща изливащата се омраза,гняв и отмъщение,символ на убийството на силния от по-слабия,нещо като Давид срещу Голиат.Един турския султан,поканил европейски художник да го нарисува с ятаган в ръка,как отсича глава,художникът отказал,отговорил,че не може да нарисува отсечена глава, защото не е виждал,тогава султана заповядва да отсекат на един от хората му главата, художникът изтръпнал от страх нарисувал картината,както я желае султана,това е истинска история.

8

Анонимен

преди 5 години

Никога не бих дал почти половин милиард лева за такава грозотия.За тия пари стотици ако не и хиляди млади и стари художници ще нарисуват четвърт милион картини.Всичките с еротика и кървища.Ето на тоя му резват главата оцъклените очи на мъртвеца и до него неква уж много непорочна даже и не гледа в него ама с напращели бомби подчертани още малко ще излязат от целомъдрената рокля.В комиксите има такъв жанр сега -неква гола омаза с кръв ама така надарена-дупе,цици крака ,перверзната муцка и намазана

7

Анонимен

преди 5 години

Радостен съм, че се намери картина от истински гений. За откриването й писаха преди доста години, но явно времето от тогава е използвано за почистване и атрибуция на картината.

6

Анонимен

преди 5 години

Юдит примамва с красотата си асирийския цар,той влиза в покоите И и тя го убива,за да си отмъсти,някъде пишат,че Юдит е еврейка,но дали е било така кой знае.Библейска история от католицизма.

5

Анонимен

преди 5 години

Караваджо, чието истинско име е Микеланджело Меризи, е роден през 1571-а или 1572 г. Той е първопроходецът на бароковата техника киароскуро, при която светлината и сянката са в силен контраст.Художникът води живот, пълен с насилие.Известен е с внезапните си избухвания и сбивания, често попада в затвора и дори убива човек.Последните няколко години от живота му преминават в скитане и криене от правосъдието в Южна Италия.Смъртта застига художника едва на 38 г., когато е на път към Рим,за да измоли помилване за деянията си.

4

Анонимен

преди 5 години

Това не е оригиналната картина,местата са разменени,на оригинала Юдит не е в черна дреха,на оригинала до нея е старец,изобщо това не е оригинал и стила е различен.Всъщност това една страшна история.Истински оригинал е на Джорджоне от Венецианската школа ,нарисувана през 1504 година и се съхранява в Ермитажа.

3

Анонимен

преди 5 години

Сигурно е купена от български политик. Само те имат такива средства.

2

Мальчик-гей

преди 5 години

Стига ни занимавахте с глупости. По-скоро кажете кога ще пуснат пак брошурите за гей взаимоотношенията, че неможах да взема за малкия (пък на него му е любопитно да разбере повече).

1

Анонимен

преди 5 години

Страхотно.