35

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНе само работодателите, а и съвестните работниции пищят. Масово се "разболяват" , когато трябва да се съединят почивни и празнични дни. Направо епидемия. Болни, а побликуват във фейсбук снимките си от курорти в Турция и Гърция. Ползващите "майчинство"масово работят, а президента опрощава наказаните. Социалната политика е за "бели"хора, а не за племе от тарикати, дето си казва"честито"след баня! Не по малко от половината пари по разни социални фондове отиват в тарикати.

34

Анонимен

преди 5 години

Здравна каса, да вземе д се стегне...

33

Анонимен

преди 5 години

"По думите на Желязков, в Гърция, Кипър, Португалия и Италия работодателят не плаща болничния или ако плаща, после държавата му приспада тези пари."Останах с впечатлението, че употребата Google и прочие, всъщност е важно умение в журналистиката през 2019а...

32

Чичко Тревичко

преди 5 години

"Тя няма аналози в много европейски страни." - БИИИИП - грешка, опитайте пак."Ние предпочитаме да се придържаме към утвърдени практики" - добре, направете първите десет дена да не се изисква болничен лист както в Швеция.

31

Анонимен

преди 5 години

8 дни за година не са кой знае колко. За толкова се изкарва един грип. А през годината няма начин да не те хване и едно рядко щастие.

30

Анонимен

преди 5 години

В западните страни, администрацията е такава, че всичко можеш да свършиш през интернет, с факс или по телефона. Тука в България усещането е че ние вършим работата на администрацията, за наша сметка и за нашето лично време.

29

Анонимен

преди 5 години

Факт е, че в белите държави може спокойно да не отидеш на работа, за да свършиш нещо наложително или защото не се чувстваш добре, без да е нужно да молиш шефа. Уведомяваш от добра воля, но не е задължително.Ако се въведе тук с някакъв разумен лимит няма да се взимат фалшиви болнични.

28

Анонимен

преди 5 години

"Най - вероятно работодателите са с желязно здраве."--Здрави, докато не ги привикат в ареста

27

Анонимен

преди 5 години

До 26Отпуск си взимаш бе.

26

Анонимен

преди 5 години

Бюрократичните проблеми на българина са големи и той няма друг начин да се добере до администрацията. Това е единствения начин. Правилен, не правилен, ама е единствен.

25

Анонимен

преди 5 години

Те ни лъжат, че ни плащат - ние ги лъжем, че работим. Кой както може така си урежда нещата.

24

Анонимен

преди 5 години

Всички държавни бюрократични институции трябва да имат един почивен ден през седмицата и да работят в неделя,иначе няма как човек да се добере до тях в съвпадащото работно време

23

АНТИ

преди 5 години

Какъв болничен ?!Нали другаря Борисов, съветваше българина, да работи на 2 места, за да си плаща скъпите кредити ?

22

Анонимен

преди 5 години

"Взимаме болничен, за да свършим работа в държавни институции"Ами като отнема 2 дена да си регистрираш колата - почасова отпуска ли да си пуснеш?!?

21

Анонимен

преди 5 години

Бе то и аз се "притеснявам "от това заплащане,но така ще е надлъгването продължава!

20

Факт

преди 5 години

Как да отидеш на лекар или зъболекар? Ами пускаш си отпуск или си взимаш фалшив боничен. Как да си свършиш някаква друга работа - пак същото или отпуск или фалшия болничен. Ако си пускаш отпуск, няма да имаш достатъчно дни, за да отидеш на почивка за една седмица.

19

Анонимен

преди 5 години

Добре, 8 дена е два пъти в годината да настинеш и да си с температура. Хората масово ходят болни на работа и заразяват другите, защото се страхуват да си вземат болничен. А за държавните ни институции, които са още в XX век не ми се говори. Навсякъде опашки, печати, чакай на 10 гишета. В ерата на интернета се отварят едни огромни тетрадки, където нещо се записва и трябва да се проверява, вместо да натиснеш 2 копчета и готово.

18

смешки

преди 5 години

Време е за национална стачка с искане за "средно европейски заплати". 12 години сме в ЕС, а сме много по близо до Африка по заплати, вместо до Европа. Затова хиляди напускат всяка година България. В България няма лиспа на качествени работници, а има липса на качествени "бизнесмени".

17

Анонимен

преди 5 години

Най - вероятно работодателите са с желязно здраве. "Здравият на болния вяра не хваща"

16

славянка

преди 5 години

Те и заплатите ни нямат аналози в другите европейски държави, ама за това нещо да са казали работодателите?