5

по етапен ред

преди 5 години

Трябва да е ясно на младото поколение, че Васил Иванов Кунчев(Левски) не е обесен заради революционна дейност. Революционерите в Османската империя ги изпращали на заточение в Диарбекир. Васил Кунчев е обесен за това,че е удошил 12 годишно момче в хан, което момче го е познало. На процеса в София съдийте(сред които и българи) питат семейството на удушеното момче дали са простили на Васил Кунчев за да му се размине бесилото. Семейството казва,че не са му простили за убийството на сина им. Това е.

4

До Анонимен 4

преди 5 години

....Това обяснява много неща, включително и нежеланието на русофилските попове да го обявят за светец, което той, според мен, напълно заслужава!

3

Анонимен

преди 5 години

Британия е искала да се даде автономия на Бългрия, което неизбежно е щяло да доведе до пълна независимост- без голяма война (съвсем по английски) и без руско влияние. Имало е публикации в британската преса и по цяла Европа, но е трябвало и възстание. В тази светлина, типичните за специалните служби високо професионални методи на Апостола ми създават усещането че, Левски, възможно да е бил обучаван от МИ, британските тайни служби! Те единствени по това време са били на невероятната висота над всички останали. Това обяснява много неща, включително и нежеланието на русофилските попове да го обявя

2

Тръба

преди 5 години

Два милиционера са прекарали Левски през цялата ***. Не народ, а ***!

1

Анонимен

преди 5 години

Кой ще го чете това нещо ? Цял ферман !