91

Мнение

преди 5 години

"...Харчим най-много за храна" - това изречение в заглавието е показателно за покупателната способност на 70-80% от българите. Няма какво да се коментира - работиш, за да съществуваш - това е състоянието в България. Има и изключения - една заформена наченка на средна класа, но тя е основно в София. Затова тук не се работи - нямаш никакъв стимул да бачкаш. По-добре 5 месеца в Германия от Май до Септември и тук зимата да лежиш - хем разполагаш с пари, хем и почиваш.

90

Анонимен

преди 5 години

Не яжте много ,вимайте кредити ! Иска им се на някой хора 90 % от жилищата да станат притежание на банки .Ех каква мечта ,а? Да работиш за кредита по колата , апатамента , компютъра ,пералнята,хладилника... А колко е забавно като те уволнят и ти си вземеш на кредит една пушка и амуниции и се ЗАПЪТИШ КЪМ БИВШАТА СИ РАБОТА И ПОЧНЕШ НА ПУ ./ЦАШ КОЛЕГИ ,ШЕФА ,ЦИВИЛНИ ГРАЖДАНИ. А накрая или те гръмват полицията или ла пваш дулото и се гръмваш сам. АБЕ ДЕМОКРАЦИЯ ,ВЕСЕЛБА ГОЛЯМА !!!

89

Американ

преди 5 години

До Работещ беден:Ти марките ли гледаш бе, чyкyндyp? Гoлтaцитe все на марки налитате..

88

до 9

преди 5 години

Сега като се замислиш помниш ли как ядките преди известно време бяха по 100 гр. сега са 80 а плащаме пак същите пари това не е ли един вид поскъпване за по малко същите пари или дори повече

87

Работещ беден

преди 5 години

В МАГАЗИНА ГЛЕДАМ НАЙ ВЕЧЕ ЦЕНИТЕ И ГОЛЕМИНАТА НА ОПАКОВКАТА ,а не марката и качеството за да мога да изкарам до заплата.Много тъжно нали?

86

Анонимен

преди 5 години

данъци и социални осигуровки (12.7%)...... Това изобщо не е вярно . аз съм човек със свободна професия самоосигуряващт с доход 3000 лева от тях 900 отиват за осигуровки 300 данаци остават 1800 та това са си 40% данъци. А след това когато похарчиш останалите 60% от доходите си ти пак плащаш още данаци......... всяка стока която купиш от магазина има 20 % ДДС а цигарите алкохола и горивото за колата + това имат и акциз, истината е, че 60% от доходите ви просто не съществуват.

85

НАП

преди 5 години

моите доходи не са мръднали, не спрямо 2017, ами спрямо 20... незнам как ги отчитат тези статистики, всичко е само прах в очите на хората.

84

Анонимен

преди 5 години

Щом харчим най-много за храна, значи истинските доходи падат.Останалото е безинтересно.

83

Анонимен

преди 5 години

Помислих че съм отворил вестник Работническо дело,ужас!

82

Анонимен

преди 5 години

НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ ИНФЛАЦИЯ 2018Г 2.4%- ПОЛЗВАЙ КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ. 2005Г-2009Г-34%-СПРАВКА НСИ С КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ.

81

Гражданин на РБ

преди 5 години

Работя в производството с база данни - взимам малко над минималната заплата. Давам 100 % от заплатата си за храна (оцеляване) и наем (ток, вода). Следователно ходя на работа, за да си продължа съществуването и утре да мога да отида пак на работа...Нямам възможност да спестявам, камо ли да си купя собствено жилище (цените им са в евро, а заплатите ни са в лева)... Понякога се питам какъв е смисъла на живота ?!

80

Анонимен

преди 5 години

Растат доходите,ама на министрите и депутатите.

79

Анонимен

преди 5 години

А защо Цецка Цачева държи нейния пак в САЩ?

78

ваню хокинг

преди 5 години

Хубавата страна на капитализма сега е,че се скапваш от работа всеки ден за да може твоя собственик и стопанин да си купува скъпи автомобили и да изучи децата си в чужбина. За да може като се върне поколението му да направи вашите деца още по-големи роби за себе си. Долу капитала-не сме стока!

77

ananio

преди 5 години

Това е ниският стандарт на живот.Храна сметки и за друго няма.

76

дедо ви

преди 5 години

Има да си мечтаем за бай Тошовото време,когато храната беше истинска и почти без пари. Битовите сметки от порядъка на 25 лв парно и ток заедно....и спокойния живот. Хубав капитализъм настъпи,чак ми идва да се гръмна ,но нямам пистолет!

75

Анонимен

преди 5 години

Сега хората ги чака поредната тесла - Данък МПС, който за около 60% от хората (най-бедните) е по-висок, за около 20% е горе-долу същия, и за най-богатите около 20% е намален много. При най-бедните има два варианта - за колите до 100 к.с. данъка е 138,33% по-висок, а за колите над 100 к.с. данъка е само 43% по-висок.

74

ВЪПРОС

преди 5 години

АБЕ, АЗ НА ВАС ЛИ ДА ВЯРВАМ ИЛИ НА ПОРТМОНЕТО СИ ???

73

Анонимен

преди 5 години

1557 лева за три месеца, значи по 519 лева на месец на човек от домакинството.Едно домакинство от работещи родители на заплата без други доходи и с две деца, трябва да получават общо 4076 лева или по 2038 лева всеки, а семейство от двама пенсионери - 1038 лева на месец общо за двамата. За работещите родители нещата са като пуйка със зеле - един ял мръвката (доходи по 10000 лева на месец и нагоре), друг ял зелето (доходи от 2000 до 10000 лева на месец), за другите миризмата (доходи под 2000 лева

72

1 ХОР

преди 5 години

......Хора, МОЛЯ ВИ- разберете какво е Общ среден доход,...Не сме от Левуново и доматите не ги ядем с колците. Хората ги дразни тенденциозното поднасяне на информацията и внушенията, които се опитват да правят. Подобно на "УСЕЩАНЕТО" за корупция. А пък тук не е и сайт за счетоводители. Ако статията беше коректна щеше да е пояснена терминологичната разлика, за да я разберат обикновените граждани. Но никой не търси ефект на яснота, а внушение за растеж на доходите.