109

до 191

преди 5 години

Яко се минават казваш?Вярвам ти със всичка сила. Но да те питам ако тези осемте наши тенекета срещнат 80 МиГ 35, които от догодина ще ги произвеждат и с АФАР, какъв шанс ще имат да се върнат обратно в базата си?А ако ние имахме не 8 а 80 самолета?

108

Анонимен

преди 5 години

Един "Калибър" с ядрена бойна глава и опушена дупка от радарчето и всичко наоколо в радиус поне 100 км.Това е съдбата на натегачите, които дупе дават да помагат на САЩ за бъдещата им война с Русия.Не вярвам някой да прати 11 самолета за тези *** там. Просто са се упражнявали пилотите на руснаците от близката им база.А ако стане война, ще ударят с ракета.

107

Реалноста

преди 5 години

1 бр нов ф 16 блок 70 ни идва 75 милиона другото е джапане и логистика демек индия копува дърти голи таралясници върнати от Алжир за по 30 милиона. Минават се яко ама като знам на какво дередже им е ввс сигурно им трябват спешно

106

Анонимен

преди 5 години

"14 февруари миналата година руски самолети са осъществили "драматична" имитация...Драматична ще да е била, щото тези там - натовците са напълнили гащите и са били пред инфаркт.Нищо чудно от драпане с всички сили по-далече от радара, някой и да се е пребил по ливадите.

105

Боби

преди 5 години

"14 февруари миналата година руски самолети са осъществили "драматична" имитация на атака срещу военен радар край град Вардьо в Северна Норвегия"1. Подобни радари се "гасят" с тактически крилати ракети примерно Х-59М - носят половин тон БАБАХ като оставят ГОЛЯМ КРАТЕР2. Има възможност да се направи и атака с обикновени бомби - но това е от съвременна гледна точка е определено глупост - но може да попадне в графата "драматична" атака на радара ...

104

Solar Power

преди 5 години

До 184: Системата много добре се реформира за тези които искат да учат и да работят. Ако не се беше реформирала още щяхме да стоим на режим на тока и когато има ток да търсим гъзпапир защото и това липсваше във великата ни система :) Инъче ракети и други неща за смърт колкото искаш, но хартия за дупето няма. Смешка :)

103

До 174

преди 5 години

Да ти имам факта, бе Соросоиде!Сложи очилата огледай опорните точки за по-ново време.Взел си опорни точки от Сорос за периода 90 - 95 та година.Не само, че има но и се ползва в Сирия.Ако си сляп, недей да учиш околните колко е тъмно наоколо.

102

Боби

преди 5 години

До Реалноста"Що ли се мъча да ти обясня какво е Въздушно земно сражение и боен ордер Като доктрина"Мъчи сеЕто ти пример - САЩ не направиха това в Сирия и ИД се ширеше(нарочно не го направиха) а РФ го направи и резултатите са налични - сега Сирийците са заети с най-неприятната работа ПОЧИСТВАНЕ СЛЕД КУПОНА но ни мърдат ни шават ако над главите им не летят самолети които зорко наблюдават и естествено унищожават всяка малко по-сериозна цел

101

Анонимен

преди 5 години

"14 февруари миналата година руски самолети са осъществили "драматична" имитация на атака срещу военен радар край град Вардьо в Северна Норвегия."ТОВА Е ОТ ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА, БЕ? ТОВА НОВИНА ЛИ Е? НОВИНА, ЗНАЧИ, НЕЩО НОВО!Или просто днес нямаше какво да напишете за руската агресия. Не съм адвокат на Русия, а насърчавал журналистическата изобретателност.

100

До 181

преди 5 години

Дрън, дрън ... "боен ордер". Абе ти Български език къде си учил?Родния си език не знае, взел да поучава...Това полуфабрикатите от "реформата" в образователната ни система, дори родния си език не владеете.

99

Анонимен

преди 5 години

Браво

98

Анонимен

преди 5 години

Специално за големите "патриоти" и целувачите на американски ***, които купиха 8 тенекета N-та ръка за около 2 милиарда долара.Ето новина от преди час.Идния купува спешно от Русия 21 бойни самолета тип МиГ 29 за окол 400 до 700 милиона долара.Самолтите са налични и са употребявани, но ще им се направи пълен ъпгрейд и обновяване.Вземете калкулаторите и сметнете колко самолета МиГ можехме да купим с парите за 8-те F16 ако ще купуваме втора ръка.А ако купим Миг 35 с АФАР?

97

Реалноста

преди 5 години

Що ли се мъча да ти обясня какво е Въздушно земно сражение и боен ордер Като доктрина ... Колхозника си знае глупостите за дълбоки операции на (ченяхов )и това си Лае и после що мрът по 3/4 рашки за 1 противник Евтаназията е решение за теб бобенце

96

Боби

преди 5 години

До Реалноста"Руски вариянт на линк 16 няма няма"Абре Воздух системата за управление на ПВО изстребители без радио разговори съществува от както са се пръкнали вариантите на МиГ-21 с радари. Тогава баща ти сигурно е гонил фусти за пръв път. За МиГ-23 съм виждал действието на системата на истински симулатор в Доброславци - системата дори насочва радара в зададения район и включва сама радара - захват се прави след буквално 3-5 сек - няма да сканира цялото пространство яНяма аналог на Линк-16?

95

Анонимен

преди 5 години

РЕАЛНО БЪКЕЛ НЕ ЗНАЕШ ЩО Е ТОВА ПВО1. ПВО Е ОБЕКТОВО ИЛИ ЗОНАЛНО - Няма толкова богата страна която да си позволи ЗОНАЛНО ПВО(дори и Израел с неговата 90км широка територия има 3 зони-групи обекти да защитава)Боби ама въобще не ме интересува твойто ПВО!! Аз се интересувам от мир, свобода, благоденствие. Взел си да занимаваш аудиторията пак с глyпости.

94

Боби

преди 5 години

До Реалноста"Тия неща работят ЗАЕДНО бият се ЗАЕДО движат се ЗАЕДНО"ЛЕЛЕ НАШИЯ ЕКСПЕРТ ОТКРИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА ВОЙСКОВАТА ПВОТа така Умнико малко ИСТОРИЯ С-300П - птрва версия - ракетите са РАДИОУПРАВЛЯЕМИ - индекс П идва от ПВОВсички с П са стационарни ОПОРНИ комплекси - когато са напълно развърнати са и НЕПОДВИЖНИ - радарите са качени на 30/60м вишки за по-далечен обзорС-300В Войскови те са на танкови шасита - зедно се бият и заедно пиятС-300Ф са флотските модификации на комплекса

93

Реалноста

преди 5 години

Руски вариянт на линк 16 няма няма и да има скоро заради супринайсет вида взаимо не пасващи си радари на въоръжение и либса на обща за различните типове комани видове система За сега махат с флагчета буквално ФАКТ

92

Интервала

преди 5 години

И после нека Меркел да продължава СП 2!Нищо в Путин не се е променило, остава си същият сатрап, а Русията узурпаторска, агресивна и военолюбива ***.Тя се придържа към мисълта, ако искаш мир готви се за война.

91

Solar Power

преди 5 години

До 160: Беря му гайдето защото точно през Чернобила големия облак се въртя и чак дотук :) Ти му мисли гайлето защото руснаците също ще им поникне трети орех или ще могат да се самооплождат :)

90

Боби

преди 5 години

До РеалностаРЕАЛНО БЪКЕЛ НЕ ЗНАЕШ ЩО Е ТОВА ПВО1. ПВО Е ОБЕКТОВО ИЛИ ЗОНАЛНО - Няма толкова богата страна която да си позволи ЗОНАЛНО ПВО(дори и Израел с неговата 90км широка територия има 3 зони-групи обекти да защитава)2. За се защитава ПВО като зонално ти трябва АВИАЦИЯ3. След появата на С-300 и БУК-2 започват да се появяват зони AERIAL DENY4. Панцир, Тор, Тунгуска,Веспа защитават тежките комплекси от дронове - най-новия отличник в този сегмент Лазерния Пересвет няма дрон да му избяга