87

моля

преди 5 години

Искам референдум за членството ни в ЕС и НАТО. Нека се произнесе народът, толкова ли е страшно това. Защото това присъединяване към двете организации, без да се знае волята на народа, е нелегитимно и всички актове са нищожни. И за един приятел питам, дали Сергей Станишев е подкрепил е подкрепил резолюцията?

86

Анонимен

преди 5 години

Ми да ги пратим всичките в Брюксел? Държавата и без това инвестира в ромите вече 20 години. Сега можем вече да им спрем помощите, да им купи и по един билет и да отпътуват на запад. Тогава брюкселските зелки ще разберат смисъла на българскта поговорка "Кон боб яде ли".

85

СВИДЕТЕЛ

преди 5 години

Имам предвид във всяка различна страна -ромите регистрират по 7-8 чавета и от всяка страна смучат социали.Регистрират се в по 5-6 държави и смучат помощи за деца и квартири дето дават под наем и си живеят в БГ.Не мърдат от тукА там са много тихи-да несгазят лука .Много са тихички там

84

Анонимен

преди 5 години

просто искаме да ги интегрираме, като ги накараме да изпълняват и задълженията!Ама то никой няма да ни попречи, въпросът е, че нашите институции не искат.

83

Анонимен

преди 5 години

По никакъв начин не съм за еврошвестерите, но в случая донякъде съм съгласен с тях. Проблемът с ромите е факт от години и истинският проблем е, че държавата ни не желае, не може и/или няма интерес да измисли и приложи механизъм за разрешаеането му. Решението не е особено сложно, въпрос на рафиниране на законодателството, до неговото безусловно прилагане за всеки български гражданин и създаване на умни механизми за прелратяване на злоупотребите. Кучето скача според тоягата...

82

Анонимен

преди 5 години

че кой иска да им взима правата, бе зелки?! просто искаме да ги интегрираме, като ги накараме да изпълняват и задълженията!

81

Анонимен

преди 5 години

Да го д у х а ЕС

80

Екс-евродепутат

преди 5 години

Тази декларация си е направо смехотворна! Но - "осата жили най-много когато умира"!

79

Анонимен

преди 5 години

Трябва да им се отнемат привилегиите точка.

78

да

преди 5 години

А биха ли посочили кои точно основни права на ромите системно се нарушават?

77

Анонимен

преди 5 години

Англия, Франция, Германия и още някои без Испания, взети заедно тези страни, имат по-малко роми от насНяма начин. То само Унгария има повече роми от нас, за Румъния да не говорим. Белгия е пълна с наши роми, Германия и тя.

76

Анонимен

преди 5 години

Мисленето ви е ориенталско, въпреки че мераците ви са европейски. Ще гледате ЕС през крив макарон.

75

Дргарят Путин

преди 5 години

Избиването им ще поправи нищата ,или ги пратете в СССР ,в знак на признателност че сме ви ограбили и поробили.С уважение другарят Путанкин.

74

Анонимен

преди 5 години

Ромите са построили соца без да работят получават всичко на готово.А им го позволява кой?

73

Законите за всички

преди 5 години

Има ли в съвременната история на България случай при който на българин, построил незаконно къща му се предлага общинско жилище?

72

Анонимен

преди 5 години

Ако са им на сърце, да ги вземат и да се грижат за тях колкото искатЧе те ги взимат, знаеш ли що братчеди са налазили Европата? Само че там не смеят да си строят незаконни къщи :)

71

Анонимен

преди 5 години

Не е фалшива новината. Приета е такава резолюция днес, но според изказване на Джамбазки отпреди малко, тя има пожелателен, а не законодателен характер. Но и това ще е достатъчно Баце Борисов да се сниши още повече по ромския проблем в България.

70

Анонимен

преди 5 години

Ако са им на сърце, да ги вземат и да се грижат за тях колкото искат

69

Анонимен

преди 5 години

Ромите са построили соца без да работят получават всичко на готово.

68

Анонимен

преди 5 години

Европейския парламент, наясно ли е че нашата страна си има конституция и какво пише в нея? Там се споменава, че всички сме равни пред закона (т.е данаци, образование, социални услуги) но редица българи са лишени от тези неща заради ромите. Никой не спира ромите от училищата, напротив. А как да се включат в институциите без елементарно образование? Ако е само на база етно са им то това е тотална дискриминация. Писна ми от тия *** институции