20

Анонимен

преди 5 години

В България единственото наднормено замърсяване е с фини прахови частици и то от отоплението. Всички замърсявания, които се дължат на двигателите на колите, са много под допустимите норми, т.е. пренебрежимо малки. Лошото е, че много хора се хванаха на лъжите, че автомобилите много замърсявали, което отклони вниманието от единственият голям замърсител - отоплението.

19

Анонимен

преди 5 години

Абсолютни глупости,фалшиви новини !

18

Щирлиц

преди 5 години

Масова психоза.Не вярвайте.

17

Иван

преди 5 години

Това е лъжа в Еропа има много по замърсени градове, особено лятно време смогът се вижда като мъгла цял ден един рост пример Сарагоса в Испания.

16

IBM FAKE NEWS

преди 5 години

Математиката Бойко. ЕДИСТВЕНИЯ ПОЛИТИК, КОЙТО УСПЯ ДА НАКАРА ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА БСП, САМО ЗА ДА МОЖЕ МУТРИТЕ ДА ЗАГУБЯТ.Я КАЖИ, КОЛКО СТРУВА ЕДИН БЕЛГИЙСКО БОНБОН В БЕЛГИЯ И КОЛКО В К.А.У.Ф.Л.@Н.Д? 5 ПЪТИ ПО-СКЪПО Е В БГ

15

IBM vs TOPLIVO

преди 5 години

Основния замърсител е е кюмюра. Ей, там горе в заглавието е фирмата дето продава тонове дневно.Едно време... кажи речи в края на Втората Световна , Вернер фон Браун пренасочи парите от космическата програма за Луната към тайния проект и построи много летящи чинии. ВСИЧКИТЕ ДО ЕДНА СЕ ЗАДВИЖВАЖА БЕЗ ВЪГЛИЩА.Истината каза професора, който одържави документите от апартамента на Тесла след смъртта му: "НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЕ ПИШЕ"!

14

Да

преди 5 години

Кюмбетата зимата във Видин горят яко, не е от колите спокойно!Почти целия град е на твърдо гориво.

13

IBM FAKE NEWS

преди 5 години

Ама, Бойко... Мийте го тоя капитализъм!От момента, в който прецака Путин (сделката с Путин). Нито можем да ползваме ядрените реактори, за които дадохме пари, колкото за един колайдер + летяща чиния на Вернер фон Браун + антигравитационен двигател на Тесла. Камо ли да дишаме чист въздух.Довиждане! Довиждане! Довиждане! Бойко, ако спечелиш и тези избори, мутрите ще те @!@@, защото ще се окаже накрая, че си дал повече пари за фейк гл***с0в.е , от колкото ще можеш да 0.ткр***д.не.ш през следващит

12

Анонимен

преди 5 години

Превозните средства са основния замърсител!То това което е най отровно във въздуха не се вижда с просто око!И затова много хора си мислят че лятото въздуха е чист щото видимостта е по добра.А той въздуха винаги си е мръсен. Просто зимата има повече прахови частици и видимостта е по ниска. Но повечето от праховите частици не са отровни! Просто правят дишането по трудно.Иначе отровите от изгорелите газове винаги си дишате 24/7. през цялата година.

11

IBM FAKE NEWS

преди 5 години

Нагли хора! Еми, спрете да дишате

10

Анонимен

преди 5 години

До ИстинатаЯ да се метнем на колелата пък да видим не е ли от колите

9

Истината

преди 5 години

Големият проблем е, че управлявавщиет нямя да ограничат замърсяващото отопление, което реаално е единственият източник на наднормено замърсяване в България, защото това ще засегне платеният им електорат, който гори гуми и други силно замърсяващи материали. Затова дълго време ни лъжеха, че колите били най-големият замърсител и не взеха ниаккви мерки за намаляване на замърсяването, а при голямо наднормено замърсяване в София, каквото имаше след Нова година, дела на колите е около 1/1000.

8

ДртПрч

преди 5 години

Дали няма корелация между степента на замърсяване и процента на ромското население в селището.

7

Зара

преди 5 години

Заповядайте на площад Гарибалди в София, където е организирана строителна площадка заради ремонтните работи. Цял ден се режат плочки, стоварват се пясък и строителни отпадъци, има постоянен поток на тежки камиони бълващи пушек. Е как да има чист въздух?

6

Истината

преди 5 години

Всъщност за замърсяването с фините прахови частици (ФПЧ) вторият по големина замърсител след отоплението не са автомобилите, а неизмитите улици и тротоари, които замърсяват над 30 пъти повече от двигателите на автомобилите. Според изследване по поръчка на Столична община, при движението си автомобилите вдигат във въздуха ФПЧ от неизмитите улици, като тези ФПЧ от улиците са 24 пъти повече от ФПЧ от двигателите на автомобилите. ФПЧ се вдигат в въздуха от всичко, което се движи - вятъра, велосипеди

5

Анонимен

преди 5 години

Не е вярно, поне за София де. Кметът ни каза, че дишаме най-готиния въздух.

4

Анонимен

преди 5 години

В София например като се качиш на Витоша през зимата понякога града изобщо не се вижда от смога. Да знаете какви отрови дишате там отдолу не е истина! Но има десетки хиляди хора които изобщо не излизат от града със години и не им прави впечатление. Свикнали са. Аз още преди години се преместих в Стара Планина и повече не искам да чувам за голям град.

3

tatarin

преди 5 години

МНОГО БОБ ЯДАТ ТУЙ СЪЩО ЗАМЪРСЯВА

2

Анонимен

преди 5 години

В България през зимата става за живеене само в планините. Най добре над 1000 метра. Там въздуха е добре и се диша нормално.

1

Анонимен

преди 5 години

даа бе Видин, дето една фабрика не бачка вече, измислени класации. Виж за бедност може....