40

Yazon

преди 5 години

Na Bansko v opashkata za lifta ima chist vazduh i dishaneto e bez pari...4-5 chasa...

39

Дигайте

преди 5 години

Дигайте още парното 150 лв. прогнозна сметка за декември - тристаен без ползване на , 60 лв сградна без ползване за двустаен.Официално ще горя гуми на двора и ще събирам съседите на ракия и салата, ще спим на палатка и ще правим клякания със синеоката Роза от съседният апартамент. Ще се плицкаме в ЮП, а вечер ке се къпем на чешмите Минералната баня до джамията.Дигайте още ток, парно, вода, хората не гуми, ами кучешки торчички ще събират от улиците, за да се топлят.2 мил. имате за самолети

38

видинчанин

преди 5 години

Съседите ми си купиха 3 тона *** миналата година и после още 1 тон.Та за една зима изгориха 4 тона въглища.И така успяха да отоплят апартамент 50 кв.метра!Ако имах парна кола тези въглища биха ми стигнали за 4 години!Замислям се дали да не си взема такава на старо но такива в mobile.bg не съм виждал да се продава!

37

Наблюдател

преди 5 години

Най-много каруци на глава от населението от областните градове има във Видин. С тях освен крадени дърва се карат гуми, пластмаса и плоскости , затова и въздуха там е най-мръсен. Във Видин много народ се отоплява без електричество.

36

@36

преди 5 години

Ами общината я включва. А аз давам пример защо хората, които имат избор не биха предпочели да оставят колите си. Защото градският транспорт не е това, което трябва да е. А иначе както писах - няма как да се забрани отоплението на твърдо гориво, защото при толкова непостоянен ток, няма алтернатива. Това което общината прави е да дари филтри на няколко ромски къщи, но в замърсяването участват всички села около София. За които никой не говори, защото просто няма толкова пари.

35

До 35

преди 5 години

Темата за транспорта е голяма тема, но тя не включва за България чистотата на въздуха.

34

Анонимен

преди 5 години

В Мадрид метрото е на по 4-6 минути, има ренфе, което да кажем е на 10-30м (до час за към селата), плюс има прекрасна автобусна мрежа, която опасва целия град с чисти, топли (или студени през лятото), удобни, лесни за качване автобусчета. Вярно, абонаментната карта е много по-скъпа от нашата, но въпросът е принципен. Човек пътува както му е най-бързо, евтино и удобно. В момента,колите на газ са несравнимо по-удобни и евтини (освен към центъра) от редкия, неклиматизиран и пълен градски транспорт.

33

Анонимен

преди 5 години

За да се забрани отоплението на твърдо гориво, трябва първо да се обновят мрежите на ЧЕЗ, защото тока в покрайнините спира при всеки по-силен дъжд или вятър. И като го няма от 3 до 8 часа, няма как да разчиташ да се топлиш само на него. Или да се газифицира. Но за движението - метрото е изключително неоптимизирано. По линията до Лозенец са на по 10 минути (към летището също), което води до претъпкани влакове дори и извън час пик.Няма навсякъде асансьори и е студено. В мометна е по-бързо с кола.

32

Анонимен

преди 5 години

По принцип трябва да се забрани изцяло отоплението с твърдо гориво на територията на Столична община. Така направиха в Лондон след Големият смог и нещата там се промениха. Другите мерки са козметични и не могат да премахнат наднорменото замърсяване. Това могат да бъдат миенето на улиците и тротоарите, заради втория по големина замърсител - мръсните илици и тротоари. Другото, което може да се направи е да се намалят задръстванията в София, като за начало с премахване на бус лентите и велоалеите.

31

Факт

преди 5 години

Няма да дишаме по-чист въздух, докато коментираме автомобилите, а не замърсителя - отоплението.

30

До 28

преди 5 години

За колите ... Фандъкова и бандата й са некадърни да се справят с организацията на движението и паркирането в София и с всяка промяна влошават положението с транспорта в София. Засега автомобилите нямат реална алтернатива за София - градския транспорт става все по-зле, а и неизползваем за много хора, както и велосипеда. Хубавото е, че няма значимо замърсяване заради автомобилите, лошото е, че с непрекъснатите ограничения за автомобилите, влошават въздуха в София, а не го подобряват, както лъжат.

29

До 28

преди 5 години

Бъркаш основни неща, защото пишеш за нещата в някакъв идеален свят, какъвто няма. Велосипеди - хубаво, карайте си ги, но да не взимат улиците и тротоарите заради тях. Казано по друг начин велоалеи не се правят на места, където няма условия за това, а Фандъкова ги нацвъка на най-неподходящите места. Бъркаш и за колите - те в София са доста по-малко в сравнение с подобни градове в ЕС. Колите в София изглеждат много заради задръстванията в резултат на некадърността на Фандъкова и бандата й, да орга

28

Анонимен

преди 5 години

А ти ако си мислиш че назапад е цъфнало и те чакат с червения килим да им казнеш яко си из изпушил.

27

До 23

преди 5 години

До АнонименТези велоалеси се правят с цел алтернативно придвижване. Освен с градски транспорт.Та, ако ти предпочиташ повече коли, вместо велосипеди, нещата няма да се оправят- нито с трафика, нито с въздуха (изключвам кюмбетата на въглища).Въпросът е и до култура и до условия.Ако има условия да се придвижваш сигурно и удобно с велосипеди, много хора ще го правят.Но, ние, все пак сме на балканите, не сме Холандия.

26

До 24

преди 5 години

До АнонименТи, ако си мислиш, че в България е добре...значи никога не си излизал на запад от Белград.

25

Анонимен

преди 5 години

Не е верно. Питайте Боко.Тук е раят на земята, благодарение на ГЕРБ.Птичките пеят, дърветата разцъфват, хората усмихнати, щастливи...бизнеса- честен...няма мутри, няма корупция...тротоарите- слънце...улиците- по конец...

24

Анонимен

преди 5 години

На излизане от самолета на летище София миналата седмица вечерта, започва да ми смърди на пепелник. И си мисля "абе тия хора колко трябва да са пушили за да смърдят след 4 часа полет". И в един щастлив миг осъзнавам - не ми смърди на цигари, смърди на КЮ,,МЮР! Ама вони, чак усещам вкуса на въглищата в устата си. Ей това дишаме. Просто в някакъв момент спира да ни прави впечатление. Но когато се връщаш от някъде се усеща зверски. И колите нямат нищо общо с него.

23

Анонимен

преди 5 години

Заради велоалеите в София, по които минават доста малко велосипеди, се увеличиха задръстванията, т.е. и замърсяването на въздуха от автомобилите, но засега все още сме в нормите. Направиха така, че за да мине през зимата един велосипедист, 10000 автомобила висят много повече в задръстване. През лятото заради 1 велосипедист, 1000 автомобила са повече време в задръстване.

22

Анонимен

преди 5 години

Замърсяването според антибългарската пропаганда на днес.бг идвала от колите на газ.....

21

ФПЧ

преди 5 години

Две неща трябва да се направят във София1/ Най-важното е да се ограничи използването на твърдо гориво за отопление, а горенето на гуми и всякакви други силно замърсяващи неща, да се спре напълно. Само това е достатъчно, за да няма наднормено замърсяване в София2/ Трябва да се чисти София редовно. Заради мръсните улици и тротоари си има целегодишно замърсяване с ФПЧ от около 30 g/m³, при среднодневна норма от 50.