165

P.

преди 5 години

До АнонименНещо повече-първото поколение емигрирали трайно от Бг си остават и по съзнание и душевност БЪЛГАРИ.===Абсолютно си прав. Но това се отнася до повечето емигранти. Общо правило е, че първото поколение американци са много сладки. Но има и нещо друго. Когато говориш с някого с европейски корени, чийто родители са имигрирали в Америка, те казват "Аз съм ирландец", "Аз съм поляк" и т.н. без значение колко поколения на тази личност вече са родени в САЩ.

164

Анонимен

преди 5 години

До АнонименГовориш за летели туристи,няма нищо общо с темата.Впрочем е доказателство за по-големия стандарт в БГ :)

163

Анонимен

преди 5 години

До ОбективноА за Молдова какво ще кажеш?За българите в Турция,поне знаем,че са родени в БГ

162

Обективно

преди 5 години

Тия 350 хиляди в Турция НЕ са българи, прекратявайте им гражданството по служебен ред!

161

Фич

преди 5 години

Българската комунистическа анти-икономика прогони 2 милиона души в чужбина. Това е национално предателство на най-високо ниво.

160

USA TODAY

преди 5 години

До Остров на обречените Обречен на пълен провал си ти и твоето село в което се намираш ***!

159

Остров на обречените

преди 5 години

45000 в Майорка

158

Terminal 2

преди 5 години

До 167 Анонимен или нещо си.По принцип децата са си с родителите , а родителите на имигрантите са в България пенсионери или в пред пенсионна възраст, което означава че получават парички в евро от децата си между 100 и 500 . Ха сега добави и тези па ми говори за 100 милиарда лева БВП от 2 милиона работещи в България със средна заплата 650 лв. И ти ако не си ГРОБАРСКА *** на държавна хранилка пък на.

157

Solar Power

преди 5 години

Света е широк и всеки има правото да живее и се труди където пожелае. Аз например планирам скоро Египет.Никой не може да ми каже къде да остана ! Мен не ме интересуват парите !

156

Анонимен

преди 5 години

При този демографски срив в Бг през последните години, при толкова малко хора в работоспособна възраст, пак емигрират.След 1990г. имаше голяма емиграция, но имаше и много народ- близо 9 млн. Сега сме около 5-6 млн. и пак емигрират.Страшното е, че вече емигрират цели семейства с децата. А в зората на демокрацията емигрираше по 1 член на семейството с идеята да се върне след време, но през годините идеята да се върне отпадна. И си прибраха семействата при тях.

155

Анонимен

преди 5 години

И все пак и самите германци живеят на квартира, защото за да си купиш имот там в сравнително голям град трябва да си нещо като милионер по български стандарти.А не дай си боже да се замогнеш, да решиш че искаш да изкарваш много, да развиваш бизнес. Държавата нагло нагло ще ти прибере печалбата под формата на 40-50% данък, за да може да изхранва с тези пари тоновете ***.

154

Анонимен

преди 5 години

За емигрантите ще става още по-лошо. Като остареят и се пенсионират ще взимат около 500 евро пенсия и като нямат жилища на запад ще се върнат в България. Ама до тогава 500евро ще е минималната заплата и пак ще са бедни :D

153

Анонимен

преди 5 години

"Два или три пъти в годината прибиране в България и изхарчваш от 1500 до 2000 евро"По-леко! 2 милиона работещи в България изкарват 100 милиарда БВП... 1 милион в чужбаина вкарват 1-2 милиарда в икономиката. А родителите и децата на емигрантите къде са? Другите 2 милиона им плащат пенсиите и образованието...Единствената полза от емигрантите е, че вече няма кадри и заплатите тръгват рязко нагоре.

152

Анонимен

преди 5 години

повечето българи по германия, франция, англия ,холандия... са все с "чисто бългрски имена" селин ;ахмед; бекир ;зулкяр; хасан най много са *** да живее сорос фамилий ротшилд рокфелер

151

Termina 2

преди 5 години

Два или три пъти в годината прибиране в България и изхарчваш от 1500 до 2000 евро, което прави 3000-6000 евро на година. Българин работи за около 1000 лева и ги харчи в България - което значи, че имигрант дошъл на гости при роднини оставя минимум шест (6) до дванадесет (12) заплати без да пречи на *** и да натоварва която и да било система с изключение на финасовата и то (положително)

150

някой

преди 5 години

До АнонименТурската държава плаща детски надбавки за децата, живеещи в Германия. ако си запазяттурското поданство. А нашата само чака паричните преводи към бедните роднини в БГ... Да отгледаш дете в БГ е в пъти по скъпо , отколкото в Западне Европа. И младите го разбраха

149

poznata

преди 5 години

До АнонименА колко от тях вече са с немски паспорти никой не казва. И колко от децата и внуците на българите в чужбина се чувстват българи...

148

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПогледнато дори само от гледна точка на законите това не е вярно:хората .които живеят извън България-родени българи,които имат българско гражданство,дори и такива,които имат и чуждо гражданство /т.н. ДВОЙНО гражданство-на някои страни законите им позволяват това/ независимо къде живеят имат всички права на 100% български граждани.Нещо повече-първото поколение емигрирали трайно от Бг си остават и по съзнание и душевност БЪЛГАРИ.За техните деца и внуци обаче това не е вече така

147

Анонимен

преди 5 години

416 000 в Германия са адресно регистрираните , има поне 100к неригистрирани с цел неплащане на данъци .

146

Анонимен

преди 5 години

за Молдова - 31 хиляди ?! за Москва трябва да са 350,000.