33

До 33, 34

преди 5 години

Религиозните обичаи нямат нищо общо с фолклорните обичаи. Незнам защо съпоставяш коленето на петела с християнството. Ясно е обяснено откъде произхожда обичая. И къде точно е противоречието с Библията не ми стана ясно?

32

Анонимен

преди 5 години

Продължение от коментар номер 30.31.32,33Обичам българските хора, българските народни песни, някои от българските народни обичаи, но стига те да НЕ са в противоречие с това, което учи Светата Православна Църква.А относно Петльовден, няма нищо против обичая, против съм заколването на петела (НЕ съм веган, но някак си НЕ ми харесва тази част от този обичай), както и "замазването " на стената. Важното е у народа да знае и да не забравя Христовата вяра и Църква, както и рода и историята.

31

Анонимен

преди 5 години

НЕ съм против НЯКОИ обичаи в България, но нека да имаме уважението към Църквата и това, както учи Светата Православна Църква.Повечето НАРОДНИ български обичаи са с ЕЗИЧЕСКИ произход , където, уви!, има и елементи на богохулство и прикрито отричане на вярата и учението Христово, както и на Светата Православна Църква.Има и кощунствени песни - напр. народната българска песен " Замъчила се Божа (Божия) Майка". А Църквата учи, че Пречистата Божия Майка и Дева Мария НЕ е изпитвала родилни мъки.

30

Анонимен

преди 5 години

Сретение Господне е Православен ХРИСТИЯНСКИ Празник който се почита и празнува с вяра и благоговение на 15 ФЕВРУАРИ, а НЕ на 02.02!Петльовден е ЕЗИЧЕСКИ български празник, който НЯМА нищо общо с Християнския Празник Сретение Господне.Аз съм против заколването на петел, както и "мазането" на стената на сградат кръстообразно с кръвта на петела ( като използват главата му)- това е езически обичай, в който жените ( а и мъжете) кощунстват с кръста ( когато "намазат" с петелска кръв)

29

Анонимен

преди 5 години

Стига сте лъгали хората! Днес е един ОБИКНОВЕН ден! А НЕОБИКНОВЕНИЯ, Хубав Православен Християнски Празник Сретение Господне се почита и празнува на 15 ФЕВРУАРИ, а НЕ на 02.02 ( т.е днес)!

28

Анонимен

преди 5 години

Стига сте лъгали хората! Днес е един ОБИКНОВЕН ден! А НЕОБИКНОВЕНИЯ Православнен Християнски Празник Сретение Господне се почита и празнува на 15 ФЕВРУАРИ, а НЕ на 02.02 ( т.е днес)!

27

Таню

преди 5 години

Вече поздравих няколко мъжки майки.Поздравявам и всички петленца от "Джемини" със шарени гащички! :)Лет да сън шайн ИН! :DПрочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2019/02/02/petliovden-e-praznikyt-na-myjkata-cheliad.400978

26

Анонимен

преди 5 години

До пепаТи да не си някой дежурен ***, на когото е наредено днес да пише това?

25

Анонимен

преди 5 години

Това само в България може - на църковен празник да се *** в друг празник :/

24

До пепа от 22

преди 5 години

Добре бе, разбрахме, че си лесбийка! Стига си ни занимавала със себе си.

23

пепа

преди 5 години

Аз съм лесбийка и обичам живота си!Който ме мрази да има внучка лесбийка.

22

Анонимен

преди 5 години

Честито на всички гербави!Вие затрихте България!

21

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 11Цък. точно тези на са (ф)ичове!

20

До пепа

преди 5 години

Пиле, проблемът е, че искате да превърнете болестта си в юридическа норма, която да налагате на другите. Впрочем, аз съм гей и не искам да имам нищо общо с ЛГБТ организациите и техните активисти.

19

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 8И преди 1990 г. се знаеше, че в този ден въпросните субекти ходят на баня - в някоя обществена баня, после празнували празника си.

18

Анонимен

преди 5 години

Едни други също били имали празник на тази дата, но това е в по-ново време. Ние българите не ги обичаме, но сме ги търпели в миналото. Те обаче са нахални ив началото на всяко лято си организират прайд, за да ни дразнят.

17

Анонимен

преди 5 години

Всички свързват празника с една личност от БСП, но вече ни омръзна да я споменаваме!

16

Анонимен

преди 5 години

Днес е ден на лозарите и виното, какъв петльов ден?! . Вие съвсем объркахте хората.

15

пепа

преди 5 години

Хомосексуални хора създадени от Бог като всички ни.Лесбийка съм и не се срамувам.Който ме мрази за това да има внучка лезбийка

14

Г(н)ей Помпей

преди 5 години

Не знам дали някой ще яде петел днес, но знам, че на много петлета ще им съдерат кецовете :)