24

Анонимен

преди 5 години

СПОКОТова се е случвало в много държави. В Англия е било така през 70-те и Тачър прокарва закон за самоосигуряващите се точно както е написал един от коментиращите по долу. Като не ти платят си биеш шута и на следващия ден в съда с иск за плащане от даденият мущук. Ако ти дължи 50лв. то ти може да го осъдил за 500 заради забавени плащане по твоята карта и разходите на съдът.

23

Фют

преди 5 години

До бг смешкиА на теб кой ти дава право да слагаш всички Българи под един знаменател бе ***? Или май твоя смешен живот така преминава с далавери. ***.

22

Наглостин Чорбаджиев

преди 5 години

Утре ще поискаме и да си плащат, че идват на работа. Да и наем на машините, тол такси за паркинга и за чистачката също да плащат.

21

До оня от хисаря

преди 5 години

Нищо не решаваш къде да осигуряваш. т.е. не си дебеловрат бизнесмен демократ, но си само демократ, който нищо не разбира.

20

Мутра по заместване

преди 5 години

Като ще делим да делим. 50/50 и печалбата. А?Хахахаха.

19

бай вълчо от хисаря

преди 5 години

До пишман робин худПравилно разсъждаваш.От 26 пост съм записал :да се даде възможност работника той да решава.Значи при 1600лв.брутна, той получава чисто 1160лв.Аз предпочитам да му дам брутната 1600,а той да се осигурява където иска,Ако ще в държавния или в частния.Защо аз трябва да решам вместо него?Ако ще да се осигурява и само да си плаща данъците пък ако стане трудова злопулука да се изръси яко Ако ще да си ги спестява или купи някаква собственост която ще му донесе по-голяма доходност

18

бай вълчо от хисаря

преди 5 години

Сегашното законодателство е работническо.Бизнеса е на заден план.Ако дойде дори за 2ч да ми подреже розите о/о ресторанта трябва да го осигуря. След това може да отиде при друг колега и пак той трябва да го осигури. В ЕС работника работи на 2 места.това е за 62%..услуги,строителство,хранит-промишленост и т.н.Рядко са тези като машиностроене,ел.техн.пром-ст. Самия работник си има банк, сметка и по нея си плаща ако е самоосигуряващ се.Дадено му е правото той да решава тук задължават работодател

17

Animaux

преди 5 години

Първо трябва пенсионната система да се смени всеки да има индивидуална сметка и част от това , което е натрупал да избира в какво да инвестира. А за осигуровките бизнеса иска да избива от работника скритите такси от държавната администрация и нейните служители.

16

Заглавие

преди 5 години

Подкрепи Бизнеса и му плащай осигуровките? Така ли разбрах, пфхйкш?Да дадем едно рамо, А? ;)

15

wqw

преди 5 години

да ги правят 100%, така или иначе работодателя плаща всичко. Сякаш като започваш работа не знаеш колко ти е нетната заплата

14

666

преди 5 години

По скоро "бизнесат" триабва да плаща 100% , как пак не се накрадоха тези комунистически изедници.

13

666

преди 5 години

Е че кои сте остане да им работи в България.

12

бг смешки

преди 5 години

робски и пр***ст народ е тва ! и от там нищо не става от държавата ...отделно всичко гледа те прецака и изработи ...я с пари я с нещо друго ...нищо не става тука - махайте се веднага от тая *** ...ше ви напдписват сметките ше вилъжат ше ви крадат и така до безкрай ....българинът става само за измамник и крадец ! за друго не го бива ... 1 бизнес не може да направи като хората но виж далавера ше ти завърти като стой та гледай ...там немаме равни !

11

Анонимен

преди 5 години

Нощният труд е 1 евро на ден (смяна) отгоре. Това е реалността, ако цял месец си само нощем, значи 20 работни дни, значи 20 евро върху заплатата... Е как да не работи в България човек? Ама защо всеки бяга на Запад?А клас прослужено време de facto няма. Просто няма. На хартия може и да го има, но на практика го няма.Заплащането е...Ако си в чужбна, който работи има пари. В България е всички взимат по равно, като някои са по-равни. Както едно време.Не сме дорасли още до капитализъм за жалост

10

В чужбина сме,

преди 5 години

До Bay Hoyбратко! Обещаваха ни,че като работим честно,ще живеем човешки! Лъгаха ни,че децата ни ще живеят по-добре от нас!Повярвахме им,че родителите ни ще имат достойни старини!Откраднаха ни всичко- доверието,надеждите,мечтите,парите... И накрая ни изпъдиха-вече не им трябвахме.

9

Подкрепа

преди 5 години

С нощният труд какво стана,една година го мислите,правете го 1% от заплатата

8

Анонимен

преди 5 години

Тези всеки ден мислят как да ударят работника. Това им е "бизнесът". Трябва тотално да бъдат изключени от тристранката, където се събират да прокарват лобистки закони. Условията на труд се определят от държавата и гражданите. Който не му харесва да прави бизнес при тези условия - Африка и Индия са широки и горещо ги очакват.

7

Анонимен

преди 5 години

"Понастоящем е 60 към 40, сега искат 50 на 50. Целят постигането на 0 срещу 100 - работниците да плащат 100% от осигуровките, както вече е в Румъния"Виждам накъде бие "бизнесът" само че самоосигуряващите се лица са със свободни професии, тоест сами са си шефове. Утре като им писне от шефа и си бият камшика, "бизнесът" пак ще ревне за липса на кадри.

6

Упа

преди 5 години

Не им викайте бизнесмени а башибозуци и чорба- жии. Това се роди от червеното котило на дрОгарите и дрОгарките.

5

Анонимен

преди 5 години

Хора спасявайте се докато е време. Преди 15г минах през Терминал 2 и от тогава съм човек, с права, с осигуровки, със усмивка, и т.нСъбудете се от този кошмар.