48

Ужас

преди 5 години

София е един тумор, който изсмуква последните живителни сили на държавата България. След няколко години притокът на провинциалисти ще спре по демографски причини, след това ще започне да намалява и София, и накрая... летален изход за цялата държава.

47

Анонимен

преди 5 години

Горд съм затова, че съм роден, израстнал и живея в София. Много хубав град на който не му харесва да си върви на село.

46

Анонимен

преди 5 години

Тая чува ли се кви ги плещи бе?

45

Софето

преди 5 години

Права е 40, че и повече от Брутната Вътрешна Провинция е У София-Град.Доста направи г-жата за облагородяването на града, но така и не спряха Набезите на точещи системата, предимно черномурди разсипници,то празна "плочка" не остана.Пишман Софиянци-Столичани.

44

Деян

преди 5 години

Пловдив е много голям град за мащабите на България и е нормално да има и роми и какви ли не.Но тук говорим за икономика,за производство,за БВП и т.н. и се оказва че в близките години Пловдив ще задмине София по БВП.

43

К

преди 5 години

София се препълни, а провинцията се обезлюди. Неадекватната държавна политика продължава. Кореняк софиянец съм, но ми се случва да пътувам - цели села и градове приличат на сцени от постапокалиптичен филм - без жива душа, а вечерно време и без дори една светлинка. Скоро ще останем 5 млн. в България. А бяхме 9. Жертвите на Холокоста и Арменския геноцид взети заедно са по-малко от жертвите на управляващата в България многоцветна клика през последните 30 г.

42

Деян

преди 5 години

Незнам Фандъкова как го е сметнала това нещо,определено реклама си прави.Нали е кмет все пак,но е пропуснала да отбележи по-доброто развитие на Пловдив и неговата икономическа зона от заводи.Благодарение на тези инвестиции и производство Пловдив се превръща в двигателя на икономиката на страната и в бъдеще ще е най-богатите град в България,а не София.Та че тия 40% от БВП да ги разправя на някой друг.

41

Анонимен

преди 5 години

Фандъка пак се изцепи... не всеки инвеститор му е ясна ситуацията в България и въобще не е за хвалене, че в София бил 40% от БВП... това е характерно за банановите републики.А какви инвеститори отиват в бананови републики? Да - робовладелци...

40

Анонимен

преди 5 години

Така нареченият БВП в София се създава от потреблението на софиянци които лапат парите от еврофондовете и преразпределят държавния бюджет към джобовете си.

39

Анонимен

преди 5 години

.Никога градът не е бил толкова мръсен,обезобразен и отблъскващ.Селската оФца го превърна в разорана нива,където потъват милионите на софиянци.Градът загуби облика и духа си,простащината и лапачеството трайно се настаниха в общината.Пари текат наистина,но предимно в ГЕПаджийските джобове.Алчни проклетници,съсипаха град с дух и история.

38

гост

преди 5 години

кога в сф ще има нормални тротоари без да трябва да се движат пешеходците по платното за движение? и кога ще се поддържат тия тротоари нормално? да се чистят , снега да се извозва и да не се поркира по тях???

37

179

преди 5 години

Хората правят мръсен даден град. Ако те пазят чисто и София ще бъде чиста. Нормалният човек обича в тях да е подредено, чисто но на вън явно не му пука ,какво става. Много кучета много г...а от тях ,фасове ,пликове. Фрапиращи гледки пред почти всеки блок. Вместо поляна бунище. Огледайте се наоколо и ще видите във какво сметище живеем и това не е само във София а във цяла България. Погледнете човека до вас къде си мята угарката ,чашката и салфетката :)

36

Ха-ха

преди 5 години

Самоковската Бойкопослушна овца да сметне нещо?Айде да не си приказваме глупости или по-точно предизборен спам....Освен това определено не е вярно.Щото в столицата се произвежда най-вече административен продукт,скъпо платен,но в повечето случаи безсмислен....

35

на бацекрадлата

преди 5 години

Безлична сива женица с функция на параван.Абсолютно нищо не успя да направи освен да затапи София.

34

Анонимен

преди 5 години

С чужда пита помен прави - оправи въздуха като забраниш отоплението на твърдо гориво от примитивите че ще сенудошат ит специалистите от смога и тогава всички ще шием на ишлеме като в бангладеш включително и ти!

33

Лили

преди 5 години

да де, ама нас тия празни приказки не ни интересуват. Нас ни интересува, и то живо, защо въздухът в София е толкова невъобразимо замърсен?За какви "високо-технологични" измислици става дума изобщо , и какви млади хора щели да се задържат в такава ***?

32

анонимен

преди 5 години

че това не е за хвалби то е срамно всичко бяга по София има цели малки градове запустели за селата да не говорим не са изцяло владение на един етнос

31

kukla

преди 5 години

Бодра статия в духа на в. Работническо дело или Правда от 1972 г. Ама чак такова светло бъдеще не се рисуваше в тогавашните вестници. Сега хората гледат мизерията и простотията в София, разрухата, а бившата учиттелка им разказва като дружинна ръководителка че сме били върха на сладоледа. И демократическият евроатлантически печат и приглася.

30

Анонимен

преди 5 години

До ВъпросчоНе се озлобявай срещу софиянци същата гадост е като навсякъде в България.Мислиш ли че ми дреме че смениха рейсовете и направиха билетчето толкова скъпо,че е по-евтино да ходя на работа с малолитражен дизелов мерцедес отколкото с автобус?Дори и да получаваш 2000 лева заплата която е добра заплата за София...Никога няма да си купиш собствено жилище защото 2 стаи ги броят 100 квадрата а цените са 2000-2500 лева на квадрат.Дори и да теглиш четвърт милион-ще върнеш половин милион.

29

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 26От 35 човека млади хора които познавах от квартала останахме 4-5.Останалите се изнесоха в САЩ,Канада и Европа.От тия 5 дето останаха 1 мисли да емигрира сега в Италия друг се облизва за работа в САЩ програмист е и не му се занимава за 5 хиляди в Бг при положение че там ще прави 50 хил.Бъди реалист.