15

Анонимен

преди 5 години

Описаните райони са идеалния център и са оставени умищлено от кметството да се разпадат.Станаха свърталища на криминалния контингент от араби и местни от етноса.А институцийте с широко затворени очи как центъра на столицата се превръща в арабско гето.

14

Лимонад

преди 5 години

Отново общината и държавата се мъчат да си измият ръцете със собствениците. От една страна на собствениците не им дреме за цялата тая архитектура, от друга страна общината изобщо няма представа как да се справи с проблема. Дори някоя от тия сгради да падне - изниква поредното безумие на това място... това коефициенти за застрояване и плътност... са едни неща които само струват пари. Всъщност решения има много, но струват пари и трябва работа за да се постигнат. Иска се и здрава ръка..

13

179

преди 5 години

Добре аз да попитам къде са собствениците на всички стари къщи които се намират около и във близост до центъра. Хората от София знаят за кои къщи говоря. Тези високите ,които са със по особен архитектурен стил.(красиви са били едно време) По мой наблюдения тънат във забрава ,рушат се или във най-добрият случай в тях живеят бездомници или техни вече искукали със извинение собственици които палят кашони и матраци.

12

Анонимен

преди 5 години

Центърът на София е бил достолепен преди американци и англичани да го порутят през 1944-та. Сега е останала тук-таме по някоя стара къща. Всичко друго е пристроено и закърпено след 9-ти септември.А ние на тези хубавци им дигнахме паметник.

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен6Пропускаш останалата част от държавата.

10

Анонимен

преди 5 години

Че то в София кое не се руши?? Улици в дупки, няма здрави тротоари , сбъркано движение , хората постоянно травмирани от всички тези ужасии , а ученичката от Герб цъфти щастлива и чака нов мандат ..жалко ***!

9

Отговора

преди 5 години

"хостел, баничарница и магазини"които плащат наеми на собствениците. Ама защо трябва да се дават за ремонти, като може да се опукат на слънчака? Нале?

8

Анонимен

преди 5 години

В ЕС ли е това, гледам в Китай и Русия строят неботъргачи. В Шанхай един небостъргач 100 етажа се строи за 3 месеца по 1 един етаж на ден се вдига Българин ръководи този проект и технология на строителство. Китайците получават апартаменти там почти без пари и не теглят кредити като при капиталистичeските евролиберални тапунгери.

7

Анонимен

преди 5 години

Под патронажа на президент Радев е ТАКА! НА ви, халал да ви е, ликувайте, скачайте, радвайте се! Наиграхте се добре! Това е Промяната, за която гласувахте! Разруха, разпад, убийства, смаоубийства, самозапалвания, самообесници по дърветата, побоища, нападения, пребити, осакатени, страх, несигурност, смут, анархия, беззаконие, пълна абдикация на държавните институции, пълен погром, духовен колапс, морален упадък, душевна криза, инфлация, хомосексуализъм, проституция, наркомания! РАДЕВ - ОСТАВКА!

6

Демократ

преди 5 години

Путин и БКП са виновни!!!

5

Анонимен

преди 5 години

Фандъшка София е градът с най-лошо качество на живот в целия свят.

4

kukla

преди 5 години

Ами че то половин София че и повече е в това състояние. Какво ми плачете за една къща. И още по-лошо ще става. Ще останат само няколко квартали, или даже само няколко сгради. Къщите се са самосрутят. Няма да има кой да поддържа улиците и транспорта. Доста планове има за небестъргачи. Сигурно това е бъдещето. Небостъргачи с възможност за кацане на покривите. Че да може живущите да се придвижват с въртолети, поради липса на инфрастркуктура в града.

3

Тадж МахалМутробарок

преди 5 години

След ремонтите на ГЕРБ, Стара София заприлича на Ню Делхи.

2

Smurf

преди 5 години

Не знам колко е достолепна София но със сигурност е кална локва. Всички улици БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ са кални все едно не са улици на столицата а на някакво криво село в което няма настилка и тротоари.. то не че има много читави тротоари из София амалежат някакви плочки тук там

1

Анонимен

преди 5 години

Некадърници! Има градове в Европа със средновековни сгради и катедрали, цели квартали с къщи от началото на 20 век, както в случая на Барселона, от 17 век и са си там! Красиви, реставрирани и уникални! Нашите *** рушат паметници да строят недодялани кооперации с нулев стил, разваляйки старите части на градовете! Нямало пари а? Или може би пак има пликове под масата, за даване на разрешителни за строеж на места където трябва да се реставрира!! Старите квартали са уникални за всички градове!