47

ERICH

преди 5 години

Лично аз смятам ,че за спасяването на българските евреи най-голяма заслуга имат българския народ,църквата и левите интелектуалци

46

Inatut

преди 5 години

Бебето измисля яко. Какво общо има червената армия?!? Какъв дунав какви 5лв.

45

P.

преди 5 години

До extremist--Две институции са излезли в защита на евреите: Българската Православна Църква и Народното Събрание (Димитър Пешев). А какво някои евреи говорят днес за ония дни - едно хлапе тук в САЩ, от еврейски произход дори ме смая с признателността си. За съжаление, не е станало в бившите части на Велика България, които са били придадени към съседните ни страни. Но както казва народът, направи добро и го хвърли зад гърба.

44

Анонимен

преди 5 години

Еврейте няма да одарят едно рамо на България.Тези които имат бизнес го продават или го затварят.А на държавно ниво има споразомение арабите да правят бизнес в БГ.

43

extremist

преди 5 години

ЗАСЛУГАТА ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ОКОЛО 50 000 БЪЛГАРСКИ ЕВРЕИ Е ПРЕДИ ВСИЧКО НА ЦЪРКВАТА НИ.....

42

Анонимен

преди 5 години

Законът за закита на нацията е гласуван през януари 1941 годинаhttps://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0 Червената армия идв на българската граница на 6.септ.1944г.Ако не е било благородството на българския народ никаква Червена армия е нямало да спаси евреите ,още повече през 1941 година ,тя е била в отбрана.Спасението е дело на царя ,църквата и депутати избити за благода

41

Народна Просвета

преди 5 години

безносия беше намерил и една 60 годишна участнична във великата отечествена преди време, нищо учудващо. чисто по еврейски, на тва немане, за 50ка хоно и ветерани от първата световна ще се намерят.

40

Чичи

преди 5 години

До варна84 годишна ли е тази баба? ? ? Значи пак имаме медицинско чудо пред очите си. :)

39

варна

преди 5 години

До 4i4i s golqmo. Чичи.. жената е родена 1934, Тоест била е на 9. Първо прочети статията

38

Анонимен

преди 5 години

Доста измислици надрънка леля Сара.

37

4i4i s golqmo

преди 5 години

Тази баба е на 65-75 години най-много. 2019-1943=76Искате да ми кажете, че тя има ясни спомени от 2-3 годишна възраст? ? ? Дами и господа - имаме медицинско чудо пред очите си.

36

До Биби Натаняу

преди 5 години

"На българите трябва да им е ясно, че евреите не ни признават спасяване на техните съплеменници на нашата земя"--------Нямам много лични впечатления но говорих е един румънски евреин живял основно на запад и той много разпалено ми каза че, не е вярно че, българите са спасили евреите защото са оставили да депортират евреите от Македония с влакове. Това е което се знае за нас сред някои евреи.

35

Анонимен

преди 5 години

в България не са се конфискували имоти, сметки и др на евреите ... това бабе /тогава дете 7-8 години/ много лъже

34

Анонимен

преди 5 години

Ами така си е било, все пак България е била в съюз с Германия, какво се очаква?

33

P.

преди 5 години

Mоята теория е, че най-интелигентната и патриотична част от българския народ е била ликвидирана след 1944. Майка ми беше в крайните дни на живота си и бълнуваше едно име Севастичка и Белене; попитах татко, който ми обясни че братът на Севастичка (който бил бивш царски офицер) след принудитенлото коопериране тръгнал да събира подписи хората да си върнат земята. Изпратили го в Белене, откъдето не се върнал.

32

неблагодарен народ

преди 5 години

Добре,че са се намесили еврейски големци,та Димитър Пешев се е отървал "само"със затвор!Изобщо,нашенска мръсoтия до шия!

31

P.

преди 5 години

До Станой от Софстрой---А пък аз имах един колега евреин, който едва ли не ме носеше на ръце, казвайки, че българите сме спасили неговите хора съвсем безвъзмездно, докато една друга нация (няма да я споменавам) са ги спасявали приемайки пари. Той казваше, че дори срещу заплащане, това си е спасение...

30

ционист

преди 5 години

Обичам Израел!!

29

народна мъдрост

преди 5 години

до коментиращите : "на чужд гроб не се плаче", гледайте проблемите на собствената си нация и държава, не се разсейвайте със странични проблеми!! имате си достатъчно собствени проблеми!!!

28

северомакедонец

преди 5 години

До АнонименОсъден и помилван. В победена за трети път и окупирана държава толкова.