30

до к.34

преди 5 години

До АнонименОбратно снимка на този портрет е в музея, а сега са закупили оригинала. Нали правиш разлика между оригинал и фотокопие?

29

Анонимен

преди 5 години

Оригиналът на тази картина си е в България - във Военно-историческия мусей в София. Това копие не струва толкова много. ГЕРБ пак прахосаха народна пара.

28

Дядо благоев

преди 5 години

Само на Тодор Живков да не купят или за някой друг дърт *** да не дават народна пара.За предатели!!

27

НЕМУ благодарности

преди 5 години

колко чудесна новина на фона на спряните белодробни трансплантации и баш преди търга ги почнали та даже и у насИзречението на деня : Да благодарим на Борисов

26

lol до 33

преди 5 години

Няма как да подценявам българите, тъй като такъв, се гордея с произхода си...но в онези времена няма как да вкараш някого от чифлика във Версай. Това е жестоката истина - за да получиш нямакво разумно уважение и следователно мнение в международната политика ти трябва потекло и репутация. Батенберг с всичките си косури е тясно свързан с руската и австро-унгарската империи, което си е прилично за онова време. Освен това е бил крайно амбициозен, което е само в плюс на младата ни държава.

25

Анонимен

преди 5 години

До lol до 29Много подценяваш българите,първата фабрика на Балканите е създадена от българин още през турско робство,в България е имало промишлено производство,децата на чорбаджиите са се изучавали в чужбина в добри училища и университети.Българите никога не са забравили своето писмо и четмо,дори и през турско робство,това се вижда от писанията им,не всички са били селяни,както си въобразяваш!

24

lol до 29

преди 5 години

Я кажи кого да изберат за цар на България след 500 години робство? М? Някой чорбаджия ли? Или пък някоя луда глава от опълчението? Да му се присмиват всички и да го гледат, като втора ръка човек. Идеята за чуждестранен кадър е точно във връзките и репутацията, която има сред аристокрацията. В онези среди всички са братовчеди и рода, трябва ти вътрешен човек. Но да де, всички жалят, че не сме дръпнали някой от руската сфера на влияние...

23

Анонимен

преди 5 години

Taino harchi ot bg narodnia budjet i ot shefa si bg narod....?! Ami edin taen kotek da mu metnem togava?! Kolko mu e... s ili bez taino naddavane....gratis daje...

22

Анонимен

преди 5 години

На сайта Доротеум, от където е спечелен търга пише 22500? много ли са, малко ли са..вие преценете

21

Стамат

преди 5 години

Този -берг е пълен с българска кръв!

20

Европеец

преди 5 години

Поредната доза герберски популизъм.

19

Браво

преди 5 години

Много добра инвестиция ,която ше остане за бъдещите поколения !Батенберг задлужава огромно признание .Крайно време е точно и ясно да се каже всичко за българската история !Истината и само Истината !

18

Никк

преди 5 години

Доволен съм! Браво!

17

Българин

преди 5 години

Преди малко повече от 2 години беше предложено на Т.иквата да закупи писалката с която е подписан Санстефанския мирен договор за около 6000евра. Тъпанара отказа, а това е наистина част от нашата история. да закупиш портрета за един небългарски цар е позор за държавата!

16

Анонимен

преди 5 години

Веднага след освобождението Русия заделя специален фонд за пропаганда и подривна дейност с цел анексиране на България и само благодарение на патриоти като Стамболов, който на практика даде живота си в борба с руския имперски шовинизъм, България oстава независима.По комунистическо време другарите почти успяха да ни превърнат в съветска републикаА пропагандата от към Москва не спира вече 140 години

15

lol

преди 5 години

Коментарите под тази статия са нагледен пример как работи русофилството в българската преса - исторически, неопровержими факти са заменени по най-безкрупулен начин. Руснаците са бесни, че България се обединява без тяхно разрешение и изтеглят всичките си офицери, обезглавявайки младата българска армия за предстоящият конфликт със сърбите. Каква Русия и каква помощ? Та Батенберг е бил трън в очите на руснаците и през цялото си управление е саботиран от тях.

14

Анонимен

преди 5 години

Никого не са питали и изпада това в емоции и еуфории. Та вие сте за съд бе. Харчат без да питат за непотребни неща.

13

Burzum

преди 5 години

А снимката на Баце с Тръмп ? Кога ще бъде закупена ?

12

Анонимен

преди 5 години

22 500 Евро са платили за картината. Пише го на сайта на Доротеум.

11

Не лъжете !

преди 5 години

Русссия насъсква сърбите срещу нас !