77

Анонимен

преди 5 години

Помните ли с какъв патос ревяха по медиите продажните ни политици преди повече от двадесет години че "България ще стане Швейцария на Балканите"? Да, стана. Но стана Индустан.

76

До Анонимен 56

преди 5 години

Руснакът отдавна има двигатели АЛ-41Ф1 с всеракурсен изменяем вектор на тягата и успешно го ползват. Такова нещо на можаха да направят нито Pratt&Whitney, нито Rolls-Royce. А сега пуснаха в производство новия известен като "изделие 30" мотор, който превъзхожда АЛ с 20-25%. Двигателят на F-22 има променлива тяга, но само в 2 посоки. Да не говорим за F-35B, за който се консултираха с бюро "Яковлев", предупредени бяха за сложностите в експлоатацията на двигателите на този принцип, но те го избраха

75

Анонимен

преди 5 години

До До Анонимен 56Руснака нищо не успя да направи от Су57 едно нещастно самолетче от поколение 4+ набедено че е 5-то поколение. Двигател няма и признаха че не могат да го направят преди 2023 година, а като дойде 2023 ще го отложат за 2033 защото са некадърници и тъпyнгери до един. Су57 има 100 пъти по-голяма отражателна повърхност от Ф-22 и затова в никакъв случай не може да бъде наречен самолет 5-то поколение.

74

Анонимен

преди 5 години

Троловее ни обясняват , колко стар бил ф16. А супер богатия Бахрейн си поръчал такива :)) Целият свят разбра че ф16 е може би най добрия самолет само тъка банда пъпеши блещятт небивалиции. Ф16 е нов с интегрирани най модерни системи и стелт.

73

До Анонимен 56

преди 5 години

Индийските ченгенета си приличат с нашите. Същото поведение на пазара. Щяха да купуват руски самолети, отказаха се. Щяха да купуват голяма партида Рафал, отказаха се - нещо франсетета не давали цялата документация. Колкото до 5-то поколение заедно със Сухой, пак недоволни. Су-57 лети, направиха му нов двигател и с него го пускат на конвейра, а индийците пак блеят. Всички МиГ, които получиха от Русия летят, а Made in India - изпопадаха. Върхът им е един калпав изтребител HAL.А и защо лъжеш?

72

Аз

преди 5 години

Чудесно ще платим Американска цена за нещо произведено в Индия! Хахаха На 38 съм и отдавна знам че като нашта държава няма никъде. Разбирайте ме както искате ;)

71

Анонимен

преди 5 години

В статията има доста неточности или както им казват фалшиви новини!ВВС на Индия не разполага само с МиГ-21!!!Имат над 700самолета от които само 226 са МиГ-21,останалите са френските ,,Мираж"френско-британските ,, Ягуар",МиГ-29 и непознатият за нас МиГ-27,както и Су-30 .Имат и техни производства изтребители!

70

Анонимен

преди 5 години

Аз предлагам да се разреши на българското правителство, да преговаря и с бившите заводи АЗЛК, за закупуване и/или сглобяване на автомобили Москвич-долу горе са набор на въпросния Ф16. Те също нямат нов модел, но сигурно имат много чертежи и рисунки на подобен модел. Това, че няма физически завод-изпълнител, не е проблем-важно е само да платим предварително за рисунките. Така финтираме и двете страни! Хем сме в НАТО, хем с руснаците. А и санкциите са за износ към Русия, а не за внос на акъл

69

ЩО Е ТО???

преди 5 години

В едната статия е индиец в другата мексиканец

68

Зарежи !

преди 5 години

не вярвах че евреите ще изглупеят толкова много че да изнесат и военната промишленост !Дъртия еврейски гад Барух явно нацяло и изкукал

67

Анонимен

преди 5 години

Какъв потенциал има само не е истина 20 изтърсака смучене на аванта кражби убийства Страшна работа сте *** само едно нещо не сте създали измислили или построили

66

...

преди 5 години

Ихааа ще имаме индийски Ф16 :) по-добре да си купим нещо германско което е летяло през 2рата световна война....

65

Анонимен

преди 5 години

САЩ нямат нито инженерите , нито инфраструктура за производство - Стив Джоб.. Същото важи не само за телефоните , но и за самолетите.. Джендърите за инженери не учат.. Те учат само за началници - икономика и право.

64

Брей

преди 5 години

Индийски самолети ли ще купуваме? Управниците ни май са изкукуригали. Парите ни ще отидат за нещо произведено в третия свят? При власт менте, стоките също са менте. ГЕРБ трябва да изчезне, а сделката анулирана.

63

Анонимен

преди 5 години

Индия пари нямат бе, какви самолети ви гонят. Ще го протакат още 10 г. докато местните гербаджии не напълнят гушите от всичките там фирми. Къде са тръгнали Локхийд? Само ги будалкат махараджите. Там цивилизация няма, та самолети тръгнали да копуват. Също като *** Балкански.

62

Анонимен

преди 5 години

До ИсторикЗащото войника трябва да е *** като *** за да го накараш да умре за управниците си дето в мирно време му ограбват труда --Добре казано, обаче питам - дали не тези нещастни 111 хил. км2 има поне 1 такъв войник? И ако се окаже, че са само една шепа войници, дали няма да излезе, че бай ви *** е по-умен и по-интелигентен от всички, щом подушва от далеч, че го правят на балама!

61

Само питам

преди 5 години

До бай хА самолета F16 ли е бил ?

60

ПроСоТо

преди 5 години

До Какво се чудите ?ти наясно ли си колко страни-производителки на самолети има в нато бе,шареноглавия?НЯМА никакво "правило" ,или "закон",че трябва да се купуват САМО краварски тенекии!!!!!Да,щом сме в нато,нека оръжията ни са натовски,но..НАТО НЕ Е Сащ!!!!!!!!разбираш ли,шареноглав,за какво става дума?!-За това,че Хунтата на Банкянската Тиква просто СЛУГУВА на краварите!!!!!

59

бай х

преди 5 години

пирамиди фараони ,и балъци за милионикуче влачи рейс диря няма човека взе парите каза Чакай малко ..хвана самолета , дръжте му петите ....

58

Сата НАТО

преди 5 години

Едни такива бъртвежи мпгат да доведат до здравословни проблеми, не мислиш ли ?- А едни такива намеци могат да доведат до това да си изакаш предните зъби, не мислиш ли?