64

tzvetabg2018

преди 5 години

Искам само да захигам - защо ОЦ "Земляне" са навначени около 20-30 човека - роднини на членове на парламента от ПП "ГЕРБ" и досега г-н Цветанов не е опровергал този прецедент - тези "наши хора" са назначени от г-н Кювлиев и получават заплати от порядъка на 2500 - 3000 лв.За сравнение уденучител получава средна заплата в размелна 1194 лв.!Както казват турците "Машалаа!Евала!

63

Брандийски

преди 5 години

До п-Много си прав. Към момента все още няма по-евтино отопление от парното. Крадливите съседи нямат много общо. Проблемът не е в тях, макар че винаги ще ги има. Проблемът е в продажбите на Топлофикация. През декември са ни продадени 15% повече топлоенергия спрямо декември миналата година. Топлофикация печели от "количество продажби" и "цена". За жалост не можем да контролираме нито едното от двете. Всичко останало - ниски температури, потребление си е абсолютна измама.

62

Брандийски

преди 5 години

До Анонимен- Много си прав! увеличението е минимум 32%. Сметките са рекордни, тъй като и цената е рекордна/ 111.36 лв. за MWh/. Павлова лъже най-нагло. Лъже и за температурата. Според НИМХ за София тя е 0.2 градуса.

61

Брандийски

преди 5 години

До Иванова-Не си длъжна да плащаш тази сметка до изравняването след май-2019г. Това е прогнозна сметка. Не вярвам че токът ти е 81 лв., което е около 370 kWh/дай боже всекиму толкоз през зимата, но не това е важното. Сметката ти е горе долу нормална след всички увеличения. 1 кубик топла вода е между 7 и 16 лв. Прецени според потреблението си.

60

Иванова

преди 5 години

Сметката ми за топла вода и сградна инсталация за този декември е към 76 лв. за апартамент от 59 кв.м.Зная,че се изчислява по куб. Токът ми е 81 лв.Отопляваме се на ток.Без думи съм.Въпросът е,че не се знае каква ще е сметката за януари-2019 г.Той е по-студен от 12 м.2018 г.А честита нова година!

59

Интересно

преди 5 години

Миналата година сметките варираха в диапазона 120-160 лв на месец. Днес си получих сметката за декември 433лв :/ ...е чак сега вече не знам какво да я правя тази наша Топлофикация ?!

58

Анонимен

преди 5 години

ДА ГРАБНЕМ ДЕБЕЛИ ТОГАВА И ДА ГИ УДАРИМ ПО ГЛАВИТЕ ТИЯ ПИЯВИЦИ И КЪРЛЕЖИ

57

KNIM1

преди 5 години

Всеки месец придобивам повече от 32000 до 34000 долара. Продължих да се подготвям за други хора, които ми разкриват колко пари могат да спечелят в интернет, така че аз избрах да го изследвам. Всичко казано, всичко е валидно и напълно ме преобрази.Направи го.....>>> ***.Webjob33.com

56

Анонимен

преди 5 години

"Не бива да забравяме, че имаме 16% увеличение на цената на топлинната енергия. Очаквахме, че хората ще потребяват повече топлинна енергия. Направихме междинно замерване и установихме, че софиянци са употребили с 14% повече енергия"Значи само от тук си говорим за едни 32% увеличение на сметките. Което въобще не е шоково - да ти вдигнат цената с една трета... що не вдигнат и заплатите с толкова? И после ми викат - икономиката цъфти и вързва!

55

Анонимен

преди 5 години

Миналата година януари 120 лв. тази 180. Това са 33%. Не проумявам как 16% увеличение водят до 33% по-висока сметка. При все, че среданата Т е била малко под нулата, което за Янауари е повече от нормално. Искам някой да ми обясни тези 17% от къде идват.

54

Анонимен

преди 5 години

240лв за двустаен в Люлин. Да предположим, че от тях топлата вода е 40лв. Остават по 70лв на стая, което е колкото с инверторен климатик.

53

man

преди 5 години

183 кинта двустаен в Изток, София281лв 3 траен Мусагеница

52

мнение

преди 5 години

Браво бе Таню,имам 45 кв.м апартамент,отоплявам се само с климатик и този месец сметката ми е над 60 лв.Най после разбрах , чия сметка доплащам.....

51

инженер Ганев

преди 5 години

Купувайте си енергоспестяващи климатици.При друго положение, ще плащате като Поповеи пак няма да знаете, за какво плащате.

50

п

преди 5 години

Аз съм ок с цената която плащам, смятам че по-добро и евтино отопление от парното няма. Това зависи разбира се, дали във входа има крадливи съседи. Дразни ме, че всяка година отбелязваме "рекордно" ниски Т и затова сметките са по-високи. Излиза, че преди 20 години Януари месец е било 20 градуса. Това, че са крадливи и неадекватни не мжое да бъде оспорено, но за мен 120-140лв. парно и топла вода за 67м2 жилище, тричлено домакинство е приемливо.

49

Анонимен

преди 5 години

Не бе тая година парното ще е без пари. Бойко Борисов плаща.

48

Shark

преди 5 години

Ще ви ударят. Щом като стоите още роби на топлофикациите, да, ще ви ударят. Бъдете сигурни. Много се радвам, че някога парното не стигна до нас, тогава така се ядосвах, а сега се радвам. Не случайно народа е казал "Когато губиш, не знаеш какво печелиш" .

47

Таню

преди 5 години

Е, моята сметка е по-ниска, даже. Говорим за 90м2, сметка 92лв+3лв - разпределение в много добър квартал, където не се краде и всичко е урегулирано. Вероятно е от това, че много не пускам парното, просто не усещам нужда. Видял съм бая студ през живота си, та сега си ми е комфортно, каквото и да е навън. Е да, не е някоя попукана панелка също. За това дали мога да си го позволя - не се оплаквам, дори се считам за леко мързелив напоследък, бих генерирал доста по-добри доходи с повече малко амбиция

46

a

преди 5 години

Сметките са на база изразходвани количества миналия декември, така че няма значение, че не те е имало 12 дни. Разликата ще се види в изравнителната.

45

Не, благодаря

преди 5 години

До АнонименАми стой си на студено тогава... Точно токът, който има 27% ръст на сметките, не ми го пробутвай!