117

Анонимен

преди 5 години

Задачата на България, освен еър полисинг, е и заедно със съюзниците от НАТО да мачка руснаците, ако последните докарат нещата до война. С Турция ние проблеми нямаме и няма да воюваме. България и Турция са естествени съюзници.

116

Сата НАТО

преди 5 години

с кого ще се бием, с Турция ли, която има 500, или с Русия? А каква е задачата на нашата авиация в натоНедей дрънка глупости, торлак! След като вече има възможност да се вземе много по-добър самолет за същите пари като Грипен, ще се вземе. И на никой не му пука, че ще се изкриви комкурса или че Радев, или шведите, или Нинова били обидени. Това е оръжие и се взима най-доброто, на обидените - майната им!

115

Анонимен

преди 5 години

Стрела не е свалила, но Игла е свалила.Сега вече има и Верба (върба).Тези оръжия имат обсег по височина не повече от 4-5 хил метра, изтребителите летят на 15 хил метра.

114

Алекс!

преди 5 години

Стрелата и стингъра отдавна вече не са реална заплаха за бойните самолети и хеликоптери! Макар, че в Сирия едното СУ го свалиха именно със стрела!

113

Факт

преди 5 години

Абе за 1,5 млрд можем да си построим завод за самолети, но нямаме достатъчно кадърни инженери да го направят. Пук и пари за гориво нямаме.

112

За 125

преди 5 години

Има една наука статистикаСтрела М още не свалила нищо в бойни условия А стингетоте свалиха десетки рушки таралясници в Афганистан

111

Анонимен

преди 5 години

Произвежда се по руски патент по късно модернизиран от нас

110

Анонимен

преди 5 години

Забравих да уточня за троловете стрела е българския вариант на стингар и игла ама все забравям че стингар е номер 1

109

Анонимен

преди 5 години

Така е даже да вземат да модернизират стрела няма да е лошо ама лапането на тея им е навик

108

Един от Северозапада

преди 5 години

До Анонимен120 Бих добавил-и катири и малки кораби-също е престъпление да се купуват, може да се купи двигател, въоръжение, електроника, а все още има хора, които не са си купували дипломите някога, дето могат да проектират и произведат.Но-няма да стане-няма кой да дава комисионни после, по веригата...

107

Анонимен

преди 5 години

2 комплекта c400 от Русия за по ниска цена. Свалят стотици бройки самолети и нямат претенции натовски ли са, стелтове ли са, всичко приземяват. А два коммплекса ще покривт цялата ни територия. Разходите за поддръжка са в пъти по малки

106

Един от Северозапада

преди 5 години

До Сата НАТО Даж и да купим 8 броя ф16 , с кого ще се бием, с Турция ли, която има 500, или с Русия? А каква е задачата на нашата авиация в нато? От нас се иска да сме въздушна полиция само.А в такъмв случай, ако нощем влязат крадци в двора ти, дали ще се разлае пинчера, или овчарката, ефекта ще е един и същ, ти ще се събудиш от лаенето, и ще излезеш да видиш какво става. Важното е тогава да имаш нещо в ръката си, за да можеш да спреш крадеца така, че да не помисли втори път да влиза.

105

Анонимен

преди 5 години

самолети и хеликоптери трудно ще направим но за БМП и танкове е престъпление да се купуват

104

Анонимен

преди 5 години

Ремонт и модернизация и стават супер ама ние пари на други държави и там ще наливаме Даже някакъв *** пискаше и за АК47 Видяхме как гори и супер танка ембрамс от РПГ 7

103

Няма значение

преди 5 години

ама за чий са ни 8 самолета пък били те и най-модерните? Все едно да изляза с пистолет с един пълнител срещу група, въоръжена с автомати и да се надявам да ги натръшкам всичките...е да, ама само в холивудски филм.

102

Анонимен

преди 5 години

То и пародията за нова боина машина на пехотата е ужасна работа

101

Анонимен

преди 5 години

Ншите тъпaци военни нали се тупат в гърдите, че всичко можели да си направят. Ами да си направят ракети и самолети тогава!

100

Сата НАТО

преди 5 години

Хайде стига писахте глупости.Бойко и Радев играят театър, за да нямаме модерен самолет колкото може по-дълго време. Ако стане нещо с руснаците в Черно море, да стоим настрана. А иначе ако след 3 години ни произведат чисто нови Ф-16 - берекет версин! В тактико-технически план Грипен пред Ф-16 блок 70 е като пинчер пред немска овчарка.

99

Анонимен

преди 5 години

А израел се отказва от сделката защото чакат подарък ф15 от сащ за броя не съм сигурен 24 май бяха

98

Анонимен

преди 5 години

Имаше намерение за модернизация на миг 29 програма sniper но поради малкия брои налични миг 29 се отказаха и след като полша купи немските