32

НЕЕЕЕ . . .

преди 5 години

Русея ги е принудила като е оставила държавата им в това състояние . Разбирате ли ? На държавно ниво .

31

wqw

преди 5 години

голям зор да са независими (като всички бишви съветски републики).. и пак в русия ходят. А колко трябва да си зле да ходиш в Русия да работиш като емиграт.

30

Анонимен

преди 5 години

Алоу, крадат най- нагло в момента работата на 150 хиляди български семейства от транспорта и стотици хиляди деца ще останат без родители тук, щото бащите ще емигрират при велешките страни да слугуват...

29

любо

преди 5 години

Най ми е кеф да чета статия на доиче-веле. Направо получавам напъни.....

28

Анонимен

преди 5 години

Мдааааа, каква трагедия! А за хилядите българчета, които растат и без двамата си родители и ги гледат баби и дядовци нещо да напишете? Нееее, важно е да роним сълзи н чуждите деца, нищо че при нас вече направо взе да става масово тате и мама да са в Германия, Испания, Англия... и да си идват веднъж годишно, за Коледа, а децата си да виждат по скайп.

27

до 23

преди 5 години

До ognyanzКиргизите няма да получат виза за ЕС. Просто няма причина да им разрешат да работят, а за Русия не се нуждаят от виза и им е по-близо .Затова работят там.Ако имаха възможност да се докопат до ЕС няма да се откажат.Виж какво става с Сирия ,Авганистан ,Ирак и пр.

26

Беселина

преди 5 години

У нас е обратното - хиляди деца растат без майки, отглеждани от възрастни баби. Майките са масово на гурбет, за да изпращат пари на съпрузите си, които са или "твърде квалифицирани" или "няма да им работят" или "не знаят език", та затова от сутринта са в кръчмата.

25

Анонимен

преди 5 години

Още от заглавието ми стана ясно, че е пропагандата на Дойче Веле и Сорос.

24

горките

преди 5 години

Които излязоха от съюза нямат нужда да работят като уборщици в Русия.Те си намериха по-добре платена работа според квалификацията която имат и не искат и да чуят да се върнат обратно в съюза.

23

читател

преди 5 години

Русия е най-ислямизираната страна, при последното преброяване над 20 мил. се определят като ислямисти.И какво плачат тия, ако искат, връщат се, ако не искат, не се връщат. Въпрос на избор.3000км в днешно време са около4 ч. със самолет, или ден и половина с кола, ако има път разбира във великата страна.

22

погр.ебален агент

преди 5 години

В България децата се гледат от дядовците. Бащите им са на гурбет, майките им са на работа, бабите им гледат по цял ден турски сериали. Основният възпитател остава дядото.

21

За Европа, против ЕС

преди 5 години

В Русия работят около 3 милиона украинци.

20

Анонимен

преди 5 години

До ognyanzТО е очевидно,но не и за "умници" като теб,тези няма кой да ги пусне в европа,това първо и второ ,русия им е далеч по-близо и много от тях знаят поне малко руски,а и в руското строителство масово работят гастарбайтери от много години.Сега стана ли ти ясно *** ?

19

ognyanz

преди 5 години

Интересно, че отиват на гурбет в Русия, а не в държава от ЕС например. А тук един т'рол, има-няма връзка с темата, все пита "Защо никой не емигрира в Русия?". А ето че киргизите отиват да търсят работа точно в Русия. Защо ли?

18

Анонимен

преди 5 години

До 18 През 1990г.,нито една средноазиатска република не искаше да излезе от съюза!Това бе видно от референдума който се проведе по онова време !Горбачов искаше нов съюз ,с нова конституция,с президент начело!Прибалтика,Грузия и Азербайджан отказаха референдума!Елцин, заедно с ръководителите на Украйна и Беларус разтуриха СССР и изненадаха Киргизия и другите републики!

17

Анонимен

преди 5 години

Да пораснеш без баща и майка-съдбата на хиляди отнети деца в Европа и отглеждани от еднополови ,,родители,,

16

Анонимен

преди 5 години

До Krim tatariБългарите не са татари. Чисто физически разликата е очевидна - татарите са стройни, с изящни грациозни тела, като раса са една от най-красивите раси физически. Българите са ниски, набити, склонни към затлъстяване, походката им е леки пригърбена.

15

Krim tatari

преди 5 години

Селям от България на братята къргъзи. Татар, тунгуз, оезбек, къргъз, якут всички тюркски племена трябва да се обединим и тогава вече няма да има кой да ни спре. Целта е Туран, пътеводителя е Коран.

14

ИМПЕРАТОРА

преди 5 години

Лошо ли им беше на всички тези : мистан , азан и т.н в СССР ???? Хранехме ги , поехме ги , давахме им без пари всичко ... Сега , духайте демократичните у*йове и си трайте !!!!

13

Анонимен

преди 5 години

В България и децата няма и те избягаха.