144

Павлина Панайотова

преди 5 години

На омбудсмана са отнети жилапа с които може да се бори-здравеопазване,правосъдие,социални въпроси.Тя може само да препоръча промени в дадена област,но НЯМА Кой да я чуе!Тя има внесени много предложения-от палиативните грижи до препоръки в трудовото законодателство.Въпреки всичко тя сезира съответния орган или министерство.По добре питайте БХК-имат страхотни юристи и могат да Ви дадат безплетни съвети.Само че проблема трябва да го внесеш в писмен вид.И не корете БХК-съветите им са безплатни и наи

143

AR

преди 5 години

До Ужас Навремето баба ти и дядо ти в палати ли отгледаха *** и баща ти ***-есо?!

142

Мен

преди 5 години

Мръсни долни изчадия, върнете бебето на жената. Крадливи социални помиари Бог да ви накаже,ще си получите заслуженото

141

.

преди 5 години

Бащата може да припознае детето без ДНК тест, ако иска. А докторите в родилното не им е работа да преценяват интелектуални дефицити ( думата е затруднения). Дори и да има такива майката и да живее бедно, Законът за защита на детето и Конвенцията се основат на принципа, че семейната среда е най- добрата за детето и то трябва да се отглежда от биологичното си семейство. Това им е работата, да подпомогнат семейството/ майката да отглежда детето, а не да отнемат деца от майките им. Кофти държава!

140

Анонимен

преди 5 години

българите трябва да работят, да имат , кола и висше образование, за да имат дете, а една от етноса на 15 как може да отглежда 8-то си дете без нито едно от тези условия?... трябва да се разследват социалните, отнели детето на жената!

139

Анонимен

преди 5 години

ще трябва всички ромчета да бъдат отнемани по тази логика

138

Анонимен

преди 5 години

от етноса да не би да имат по-добри условия за живот?... как техните ги оставят да им чупят краката, за да просят?... и не е ли по-добре да подпомогнеш майката, за да си отглежда детето, вместо да и го отнемаш?...

137

Ужас

преди 5 години

Как може да се възмущавате защо и го взели.. Очи нямате ли, от 4 прости снимки ми става ясно в какъв коптор живеят... Държавата може да направи само едно нещо за тия хора - да им защити детето от самите тях...

136

8

преди 5 години

Изроoди мръсни - това са ни социалните! И все на самотни майки налитат като някои чакали и лешояди

135

Анонимен

преди 5 години

До АнонименА къде е другарката Мая Манолова .

134

Д

преди 5 години

Как хем няма социални контакти, хем е забременяла и износила дете ??!!?

133

Анонимен

преди 5 години

Явно в България могат вече да те изкарат психично болен, ако преценят, че, примерно, си държиш чашата с лявата, вместо с дясната ръка! Или че гласът ти звучи сопрано вместо алт...... Това е БЕЗУМИЕ!!!!!!! Но щом е свързано с пари...... ЗАКРИВАЙТЕ ТАЗИ МРАКОБЕСНА ДЪРЖАВА!!!

132

Portugal

преди 5 години

Изключително коравосърдечно. Вместо да се мисли как да се помогне на хората, те само им влошават живота и спомагат за нещастието. Създайте условия в региона вместо да им взимате децата. Българите в провинцията живеят бедно и нямат пари за кола. Държавата буквално им казва: не раждайте и измирайте по-бързо. Отвратително.

131

бг

преди 5 години

Това е нечовешко!-как ще си присвоят социалните правата над детето,след като майка му не г е опълномощила и е против?!Ми те тези критерии,за които уж застрашавали новороденото са в пъти повече в ромските гета,а и често майките ромки на новородени са непълнолетни,а камо ли да имат 12 клас.Та тука има дискриминация и двоен стандарт та да не говорим за нарушени човешки права.Господ да помага на всички българи!

130

ХХХ

преди 5 години

На 04.01.2018 г. е проведен телефонен разговор с бабата на детето. Същата е поканена заедно с майката на 07.12.2018 г. за среща в ОЗД/ДСП - Смолян... ... Ей, този Златко Желев не може да пише без фрапиращи грешки /не става дума само за тази статия/. Спи ли докато пише, толкова ли си му е капацитетът? Дразнещо и неприятно е да се четат текстове с грешки! Ако не става ясно за какво говоря, нека да се видят датите, месеците и годините в горецитирания текст. Не винаги copy-paste върши добра работа.

129

Victimized

преди 5 години

Социалния строй в тази държава много бързо се превръща в кастов, под зоркото око на европейските регулатори. Излиза, че ако си беден и от неправилния етнос няма да ти бъде разрешено да имаш деца.Нямате кола, нямате болница в селото, взимаме ви децата. Вместо да се гарантира медицинска помощ на хората в малките населени места, те по този начин им обявяват, че щом живеят там не са част от социалната система. Какво остава? Ефтаназия за бедните?

128

Анонимен

преди 5 години

Нямала доходи и била самотна майка. Няма доходи, защото държавата не инвестира средства по тези краища на страната а налива пари в София и Бургас. Отделно от това защо е дадено детето на приемно семейство?! Вместо заплата за т.нар. приемна майка с тези средства може да се подпомогне биологичната майка поне на първо време. Била с психично заболяване - Ало, социалните - всички ще ни докарат до психично заболяване в тази държава. Плаче за детето сиТова е кошмар за всяка майка,на която е отнето дете

127

Павлина Панайотова

преди 5 години

Мога да кажа само едно-вярвам на жената защото го преживях и знам как работят соц.служби.И друго-бъдете проклети госпожа Савянова и бившата и шефка Мария Петрова.!Само като се сетя какво преживях и настръхвам .Тежко е да се разделиш с детето си без да има причина.Бъдете проклети !

126

Анонимен

преди 5 години

Тези, които имат интелектуален дефицит са представителите на социални грижи. Това са хора, които нямат представа как да работят с хора, изпаднали в затруднено положение. От така изнесения материал социалните нямат основание за отнемане на детето от майката. Майката трябва да си потърси незабавно правата ако би трябвало и чрез съд, а т.нар.социални служби да си понесат отговорността.

125

Анонимен

преди 5 години

Ами да пробват да вземат дете от ром и ще бъдат посрещнати от 200 рома с брадви, вериги, ножове, сатъри и любимото им МЕТАЛНИ ТРЪБИ. Един удър в главата е фатален, а всеки удър в тялото троши кости. Успех на социалните! Иначе българите защото не сме ЕДИННИ ни мачкат. Сега тпябва да се надигнем и да ги изметем ама сме рая. Французите показаха как става.