109

Франц Кафка

преди 5 години

Днес православните руски граждани , които са 41% от населението на Русия , според руската православна църква , посрещат един от най - големите християнски празници - Рождение Христово .След 40 дневно постене и след мъчително обуздаване на своите страсти , след ежедневни молитви и четене на свещени писания , те най - накрая , ще могат да се напият и накрая да си ударят главата в руската салата и там да заспят доволни от раждането на Христос ..

108

Франц Кафка

преди 5 години

А руснаците въобще имат проблеми с православието .Тях ги тегли повече религията на Древният Египет.Даже своя Ленин не го погребаха православно , а го балсамираха и поставиха като музеен експонат в здание приличащо на пирамида .А Путин , въобще започнаха да го балсамират предварително , още в живо състояние ..

107

Трансатлснтически

преди 5 години

Вова,Приятелю хубаво си писал ама Прасенчов и другите около него изобщо не са Народа на Украйна. Тази църква ще просъществува до изборите.

106

Вова

преди 5 години

ВСЕКИ НАРОД ИМА ПРАВО НА НЕЗАВИСИМА, СВОЯ СИ ЦЪРКВА ! ЗАТОВА НАШИТЕ ХАНОВЕ, КНЯЗЕ И ЦАРЕ, С ИЗРИЧНОТО СЪЗНАНИЕ ЧЕ СА "НЕКАНОНИЧНИ" ОБЯВИХА СВОИ, НА БЪЛГАРИЯ ПРИНАДЛЕЖАЩИ, НЕЗАВИСИМИ ЦЪРКВИ !!! ДОРИ ПОТЪРСИХА ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАНИЕ ОТ РИМСКИЯ ПАПА И СПАСИХА НАРОДА НИ ОТ ПОГЪРЧВАНЕ !!! СЛАВА НА ДЕЛОТО НА БОРИС I, НА ДЕЛОТО НА ЦАР КАЛОЯН, НА ЦАР ИВАН- АСЕН II ! СЛАВА НА НАРОДИТЕ, КОИТО КАТО НАШИЯ СЪЩО ИСКАТ СВОИ СИ, НЕЗАВИСИМИ, АВТОКЕФАЛНИ ЦЪРКВИ !

105

Анонимен

преди 5 години

Вартоломей - капитан от турската армия, с претенции да се превърне в православен папа!Зад действията му стоят турските спец служби и ЦРУ.Нищо общо с православната вяра.Вартоломейчо и Прашинко са просто марионетки в хибридната война срещу Русия и Православието.

104

ivailo

преди 5 години

Един Всеправославен събор да се събере, и да отлъчи официално Вартоломей та да се свърши с тоя предател.

103

Иван

преди 5 години

И ако това е проблем, руската църква ще върне ли своя томос?

102

Анонимен

преди 5 години

То патриарх не се дава току така.Те и в Атина нямат патриарх, а имат архиепископ. И В Русия в много дълги периоди от време не е имало патриарх, а митрополит.

101

Анонимен

преди 5 години

Вартоломей Истанбулски не им даде патриарх, ха-ха-хаИмат само киевски митрополит.

100

Анонимен

преди 5 години

ПОЛЯЦИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ПРОСТЯТ НА УКРИТЕ ВОЛИНСКОТО КЛАНЕ.

99

Боби

преди 5 години

Какво реално Укропитеците получиха1. Томоса е "измолен"(от ГОСПОД БОГ) на ГРЪЦКИ език2. Свещеници на ръководни места се назначават от Константинополската патриаршия3. Всички приходи извън територията на Украйна директно отиват в Стамбул4. Мирото и други атрибути за свещенослужение се КУПУВАТ от Стамбул5. Украинската Православна Църква(току що получила томос) няма църкви и манастирикакво ще стане ще ги отнеме от УПЦ МП - последната я принуждават на политическо ниво да се преименува на РПЦ

98

Анонимен

преди 5 години

До до 89 А убит от поляците през 20 те години , 80 000 хиляди християни, руски войници ? А убитит 200 000 хиляди ,християни поляци от бандеровците ъв в ВОЛИН . Набитите на вили деца ,бебета ?

97

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен Той и демократичните ценности са вредни за света . Хеле пък тия с пи.дирастията ,еднополовите бракове ,,джендърите ,наркоманията . Особенно ,ценностите на Империята на Сатаната -ФАЩ .

96

до 89

преди 5 години

До Бонобо Твоят "вярващ" народ подложи на геноцид християнския украински народ унищожавайки умишлено 7 милиона души от глад.Същият твой "вярващ" народ изби 30хиляди християни полски пленници офицери .Същият народ постоянно заграбва земите на съседни народи и извършва убийства , отравяния и пр. гадости.Т

95

Анонимен

преди 5 години

Вартоломей ? Че той си е жив турчин .Някой знае ли ,истинската му биография ? Или ,хапль.овците смятате ,че като носи християнско име, е грък ? Хе,хе !

94

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен АМА ПОСТУЛАТИТЕ НА ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ,МОЖЕ ДА ПРОБУТВАШ ,

93

Анонимен

преди 5 години

Под световно православие генералите от КГБ в московската църква разбират себе си , а забравят че московската произлиза от Киевската респ. украинска църква .

92

И АЗ НАПОМНЯМ

преди 5 години

До Напомням..ЧЕ КОМИСАРИТЕ СА БИЛИ Е--ВРЕИ

91

Напомням

преди 5 години

След ВОСР комисарите най-много са ненавиждали и преследвали руските попове-охранени и продажни.

90

Анонимен

преди 5 години

Нещо познато-декрет дори как томос да го наричат в резултат на неубоздани политически и лични амбиции на нечии лица,но се разписало едно лице след кат едно движение как в религиозно или светско отношение било то автокефалия или държава се изгражда от долу на горе институционално за да няма разминавания в мненията по отношение на организацията или ако има се изглаждат в ползу на обединяващите се и вярващите в това начинание,способноста им да се доразвият и в отношенията им с останалите,що братя.