172

Анонимен

преди 5 години

"Всички ако станат програмисти, ти няма ли да умреш от глад?"Всичко вече е софтуер и програма , дори машиностроенето и леярството.. Вие предатели емигранти затънали в работа в кензефите на запад , не виждате накъде отива индустрията, вас там не ви допускат то е само за местните..

171

Човек

преди 5 години

Хубаво е да има конкретика: Какви заплати се дават? На реална заплата ли се осигурява работника? Какви условия на труд се осигуряват? Има ли възможност за квалификация? Отпуската реална ли е или се отработва? Стига измислени от Домусчиев и палаша му Велев статии!

170

Анонимен

преди 5 години

НИЕ, работещите, ИЗДИРВАМЕ КОРЕКТНИ, ПЛАЩАЩИ РЕДОВНО ЗАПЛАТИ, ОСИГУРОВКИ ВЪРХУ ЦЕЛИТЕ ЗАПЛАТИ, СПАЗВАЩИ КТ РАБОТОДАТЕЛИ.

169

Анонимен

преди 5 години

До ДЕМ Будала , стругаря ли работи детайлите или програмата софтуера .. Стругаря само сменя детайла.. Хората днес работят на 4-5 робота едновременно .. това да не ти е времето на втората световна ..

168

бизнес

преди 5 години

До Анонимен500 лв

167

ДЕМ

преди 5 години

Според мен решението за професиите свързани с производство се нарича заработка. Ако аз съм стругар и ми плащат на изработен детайл по спецификация, сам ще си определя дали днес за 8 часа ще извъртя 20 качествени детайла, които да ми бъдат платени или 2. Така работодателите ще започнат да плащат за ефективност и ще им падне себестойността. МРЗ е само лост да държи в някаква степен юздите на работодателите, да не злоупотребяват Малко е архаично, но пък в САЩ е проработило.

166

Янко

преди 5 години

Платени статии нямащи нищо общо с реалността,малкия и среден бизнес изчезват всеки ден като мираж ...къде са тея раб места...можеби във въображението на Граб

165

Анонимен

преди 5 години

Ето типична обява за стругар..- Техническо образование средно/висше; -Работа с техническа документация- Техническо чертане- Създаване на CNC програмиПодобни умения и образование може да получите само в Технически университет Така , че стругарите всъшност са нуспели инженери..

164

1

преди 5 години

До АнонименВсички ако станат програмисти, ти няма ли да умреш от глад? Кой ще ти произвежда храната?

163

Анонимен

преди 5 години

Няма вече стругари , емигранти предатели проклети , кинефочистачи..Струговете са твърде сложни , за малките ви предателско емигрантски мозъци .. И на струговете работят инженери..

162

Дърт стругар

преди 5 години

Предавам опит срещу $30 на час, сега тук в САЩ. Мога да го направя за българския бизнес също, име на фирма, телефон за връзка? Побързайте, скоро ще се пенсионирам!

161

Анонимен

преди 5 години

К'ви пари ша дават?

160

Дичо

преди 5 години

Българският бизнес има "огромна" нужда от стругари. По-точно от двама стругари които да заработят на двата останали и работещи струга в държавата. Станахме за смях и на кучетата в Ангола.

159

Анонимен

преди 5 години

ако приемем , че наистина има търсене на стругари, шлосери , заварчици и т.н. , а в същото време няма такива хора , то изхождайки от простичкото правило на пазара - заплатите за тези незаети , свободни и силно нужни работни места - щяха да хвърчат на нивото на ит - сектор. факта , че това не е така показва , че в действителност няма търсене или ако има някакво търсене формално , то то не е "живото застрашаващо" фирмата !какъв е смисъла от тези статии , освен трупане на импресии ?

158

Мишо

преди 5 години

И афганистанците не искат да работят за български "бизнесмени". Предпочитат да бъдат застреляни за да не се мъчат.

157

Анонимен

преди 5 години

Щом бизнеса толкова го е завършил защо не се ориентира да внася кадри от Германия, Норвегия, Дания, Швеция? Мисля, че ще остане много доволен!

156

реалист

преди 5 години

В нашия града работодателите казват в очите на работниците си българи, че виетнамци и мексиканци ще наемат, но заплати няма да вдигат. Не че няма работници, а работодателите са скъперници. Още видими резултати от Суджуците.

155

Другия с коня

преди 5 години

Каква му е фамилията на този Бизнес....Журналисти....не ви научиха да не влагате Субективни качества на Абстрактни понятия....Бизнеса е Абстракция....няма как да иска нещо....Хайде сега напишете КОЙ иска и търси....Кой ви го каза всичко това'....Име,фамилия....фирма.....Ама така са сеикнали.....да се крият зад Абстракции..

154

запознат

преди 5 години

А ЗА РАБОТЕЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР, КОИТО ЩЯХА ДА ОСВОБОЖДАВАТ ОТ ЯНУАРИ НА 2019г. МЛЪКНАХА, ЗАЩОТО ГИ Е СТРАХ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИМ КРЕСЛА , СЛЕД СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ.

153

Гашо

преди 5 години

Всички па големи разбирачи. Евала Шенол, направо си сметката и бегаш, то рано или късно сички на там ще заминем май. И 2700 евра за Берлин са си все едно 3000 лв. в София. Хич, нелоша пара